Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

POTPISANI UGOVORI O IZVOĐENJU RADOVA NA SANACIJAMA I ADAPTACIJAMA ŠKOLSKIH ZGRADA

Danas, u Uredu župana potpisani su Ugovori o izvođenju radova na sanacijama i adaptacijama školskih zgrada u ukupnom iznosu od 2.911.545,16 kuna. Ugovore o izvođenju radova u ime Šibensko-kninske županije potpisao je župan Goran Pauk s izvođačima radova odabranih temeljem provedenog postupaka javnog nadmetanja i odabira najpovoljnijih ponuda.
09.07.2007, 12:37

Puštena u promet dionica čvor Šibenik-Tromilja

Danas je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta pustio u rad novoizgrađenu dionicu čvor Šibenik-Tromilja (spoj na D 33) brze ceste Šibenik-Drniš-Knin-granica BIH.
Dionica čvor Šibenik-Tromilja započinje spojem na postojeće T križanje s krakom 1 čvora Šibenik. Trasa prolazi ispod podvožnjaka Jadranske autoceste, tunelom Ploča, duljine 360 m, a završava neposredno nakon križanja s državnom cestom D 33. Križanje i rekonstrukcija dijela državne ceste  D 33 također su obuhvaćeni ovim projektom.
06.07.2007, 16:00

Upriličen prijam za strane ansamble, sudionike 47. Međunarodnog dječjeg festivala

Danas, u Gradskoj vijećnici šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je članove i predstavnike stranih ansambla sudionika 47. – og Međunarodnog dječjeg festivala. U nazočnosti voditeljice Festivala Jasenke Ramljak, župan je pozdravio goste iz Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Češke.
04.07.2007, 17:25

Položen kamen temeljac za zgradu namijenjenu HRVI iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, u Drnišu na lokaciji Stari pazar.
Riječ je o zgradi sa 29 stanova i četiri poslovna prostora za čiju je izgradnju iz državnog proračuna izdvojeno 11 milijuna kuna. Grad Drniš je za izgradnju osigurao zemljište i infrastrukturu.
Ministrica Kosor istaknula je, kako će pored ovih drniških, hrvatska Vlada financirati izgradnju 60 stanova u Kninu i 150 u Šibeniku. Time bi u potpunosti bili zbrinuti ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata s  područja Šibensko-kninske županije.
03.07.2007, 15:53

Župan na dodjeli diploma učenicima Ekonomske škole

Jučer je u Šibenskom kazalištu upriličena svečana dodjela diploma, završnim razredima šibenske Ekonomske škole. Svečanoj dodjeli diploma nazočio je šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je u svom obraćanju istakao kako je ovo bitan trenutak u životu mladog čovjeka, te zaželio puno uspijeha u daljnjem životu, kako onima koji idu na fakultet te isto tako onima koji će se zaposliti.
03.07.2007, 11:43

Potpisani sporazumi o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je s gradonačelnicama i načelnicima primorskih gradova i općina sporazume o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja. Sporazumi su potpisani za područja gradova Šibenika i Vodica, te općina Primošten, Rogoznica, Bilice, Tribunj, Tisno, Pirovac i Murter-Kornati.
28.06.2007, 12:34

Potpisan prvi u nizu projekata drugog kruga potpore UNDP-a, za razvoj poduzetništva na području Šibensko-kninske županije

Danas je potpisan sporazum o projektu dovršetka investicije etno-eko centra ETNOLAND u Pakovu selu. Sporazum su potpisali župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, lokalni partner, direktor tvrtke Dalmati d.o.o. Joško Lokas, i Alessandro Fracassetti, zamjenik Stalnog predstavnika UNDP-a u Hrvatskoj. Potpisivanju je prisustvovala i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Nj.E. Nienke Trooster.
27.06.2007, 17:57

Župan primio učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim školskim natjecanjima u šk.god. 2006./2007.

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika župan je upriličio primanje za učenike osnovnih i srednjih škola i čestitao im na postignutim rezultatima i uspjesima koje su imali na školskim natjecanjima i smotrama u školskoj godini 2006./2007.
26.06.2007, 11:57