Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

T-Hrvatski Telekom uručio donaciju Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije

Danas u Zagrebu, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić, uručio je tajniku Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordanu Žaji donaciju od 2.557.945,00 kn za pomoć obiteljima vatrogasaca stradalih na Kornatima 30. kolovoza 2007. godine. Riječ je o sredstvima prikupljenima pozivima građana na humanitarni broj 060 9009 kojeg je otvorio T-HT. U razdoblju od 03. rujna do 03. listopada humanitarni broj za prikupljanje sredstava građani su nazivali ukupno 511.589 puta. Cijena jednog poziva iznosila je 6.10 kn s PDV-om. T-HT se, kao i ostali operateri, odrekao svih prihoda.
17.10.2007, 11:57

Ministar Kalmeta otvorio radove na rekonstrukciji sustava odvodnje Grada Drniša

Danas u Drnišu, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, otvorio je radove na rekonstrukciji sustava odvodnje Drniša. Prigodnoj svečanosti otvorenja nazočli su šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Drniša Ante Dželalije i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić. Projekt rekonstrukcije gradskog sustava odvodnje, kao jedan od kapitalnih projekata za Drniš i njegove žitelje, stoji oko 8,5 milijuna kuna s PDV-om. Ovo Ministarstvo sudjeluje sa 6,1 milijuna kuna, dok će ostatak financirati Grad Drniš. Izvođač radova je tvrtka „CETINA“ d.o.o. iz Sinja, dok je za nadzor zadužena tvrtka „DALMAGRAD“ d.o.o. iz Splita, a ugovoreni rok završetka radova je 6 mjeseci.
16.10.2007, 12:40

Druženje novinara s županom pod sloganom „Javnost ima pravo znati“

Danas u Uredu župana, Šibensko-kninski župan Goran Pauk, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Damir Lučev i pomoćnik predstojnice Ureda državne uprave Željko Šain održali su konferenciju za novinare na kojoj je bilo govora o primjeni novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji, koji je stupio na snagu 1. listopada 2007. godine. Naime, današnja tiskovna ujedno je prvo druženje novinara sa županom, koje će se održavati svakog drugog ponedjeljka u mjesecu s početkom u 10.00 sati pod sloganom „Javnost ima pravo znati“, a u cilju što kvalitetnijeg informiranja javnosti o poslovima i aktivnostima iz djelokruga lokalne (regionalne) samouprave.
15.10.2007, 14:03

Šibensko-kninska županija dobila priznanje od Zadružnog saveza Dalmacije

U organizaciji Zadružnog saveza dalmacije, danas u Splitu u Vili "Dalmacija", u povodu 100 obljetnice rada Zadružnog saveza Dalmacije održana je svečana Zadružna akademija pod pokroviteljstvom Vlade RH, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Hrvatskog saveza zadruga, Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Grada Splita. Tom prigodom, Zadružni savez Dalmacije uručio je osobna i kolektivna priznanja za suradnju i doprinos zadrugarstvu. Šibensko-kninski župan Goran Pauk u ime Šibensko-kninske županije primio je priznanje za suradnju i unaprjeđenje zadrugarstva.
11.10.2007, 14:10

Obilježen 8. listopada - Dan neovisnosti Republike Hrvatske

U povodu obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti RH, zamjenici župana Željko Šimunac i Ante Tanfara položili su jutros vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu, u čast svima koji su dali živote za Domovinu Hrvatsku.
08.10.2007, 11:46

Otvoreno 1. Regionalno savjetovanje o pitkoj vodi

Jutros je u Šibeniku otvoreno 1. Regionalno savjetovanje o pitkoj vodi u organizaciji šibenske tvrtke MARIS KONZALTING d.o.o. i u partnerstvu s HGK Županijskom komorom Šibenik Pokrovitelji savjetovanja su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika. Kako je u pozdravnom govoru naglasila gđa Friganović iz tvrtke MARIS KONZULTING, cilj savjetovanja je podizanje razine svijesti i senzibiliziranje javnosti o problematici pitkih voda .
06.10.2007, 19:13

Župani Pauk i Jakovčić održali sastanak u Solarisu

U Solarisu, u okviru 1. Konferencije o regionalnom razvoju  Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe, šibensko-kninski župan Goran Pauk i istarski Ivan Jakovčić održali su sastanak na temu suradnje Šibensko-kninske županije i Istarske županije na području gospodarstva i nominiranju projekata iz fondova Europske unije, nakon kojeg su održali konferenciju za novinare.
05.10.2007, 14:54

U Solarisu otvorena 1. Konferencija o regionalnom razvoju Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe.

Danas u Solarisu, šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je otvaranju 1. Konferencija o regionalnom razvoju Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe. Organizatori Konferencije su članice Koordinacije Razvojnih agencija Jadrana (RAJ), a to su razvojne agencije Istarske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Ličko-senjske i Dubrovačko-neretvanske županije. Konferencija je usmjerena na prijenos informacija i znanja vezanih za nove zakonske regulative regionalnog razvoja EU, razmjenu iskustava kroz primjere dobre prakse, predstavljanje razvojnih agencija koje imaju za cilj promišljanje regionalnog razvoja, omogućavanje kvalitetnije suradnje lokalne i područne samouprave i ključnih subjekata te promociju regionalnog razvoja. U radu Konferencije sudjeluje oko 200 predstavnika jedinica lokalne samouprave, razvojnih agencija te centara za poduzetništvo iz Hrvatske, Bosne i hercegovine, Slovenije, Republike Srbije, Makedonije, Mađarske, Bugarske i Italije.
05.10.2007, 12:27