Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Pokopani Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Marinko Knežević

U protekla tri dana sahranjeni su još tri žrtve požara na Kornatima. Josip Lučić (19) sahranjen je u petak na mjesnom groblju Sv. Duh u Tisnome. Uz roditelje, prijatelje, lokalne i županijske čelnike te nekoliko tisuća stanovnika Tisnoga i okolnih mjesta, na pogrebu su u ime Vlade bili ministri Ivica Kirin i Božidar Kalmeta, izaslanik predsjednika Mesića bio je Hrvoje Cvitanović.

Karlo Ševerdija (17) pokopan je u subotu 8. rujna na mjesnom groblju u Vodicama. Nakon Gabrijela Skočića i Hrvoja Strikomana ovo je treći mladi život kojeg su Vodice izgubile u kornatskoj tragediji. Bio je učenik četvrtog razreda srednje Tehničke škole u Šibeniku. Dan poslije tragedije, točnije prošlog petka trebao je krenuti sa svojim razredom na maturalnu ekskurziju u Prag. U nedjelju 9. rujna na mjesnom groblju u Boraji pokopan je Marinko Knežević (52), jedanaesta žrtva tragedije na Kornatima. Marinko je bio pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika.
09.09.2007, 10:32

Produžena sedmodnevna žalost

Zbog smrti još trojice gasitelja Josipa Lučića, Karla Ševerdije i Marinka Kneževića koji su podlegli ozljedama zadobivenim u gašenju požara na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g., šibensko-kninski župan Goran Pauk produžio je sedmodnevnu žalost za područje cijele Šibensko-kninske županije zaključno s nedjeljom 9. rujna 2007. godine.
06.09.2007, 13:31

Pokopan Tomislav Crvelin

Jučer u Društvenom domu u Tisnome održana je komemoracija za poginulog vatrogasca Tomislava Crvelina (23) osme žrtve tragedije na Kornatima. Na komemorativnom skupu riječi utjehe obitelji uputili su Rajko Ćuzela Papata predsjednik KUD-a HARTIĆ, Ivica Kaleb predsjednik DVD-a Tisno, Joso Stegić načelnik Općine Tisno i zamjenik župana Željko Šimunac. Kroz suze i s mnogo emocija govorilo se o pokojnom Tomislavu kao veslaču i vaterpolistu, trubaču puhačkog orkestra i vatrogascu, a iznad svega tišnjanskom ditetu i duši od čovika.
06.09.2007, 13:30

Jučer na mjesnom groblju u Vodicama pokopani Hrvoje Strikoman i Gabrijel Skočić

Jučer na mjesnom groblju u Vodicama pokopani su Hrvoje Strikoman (18) i Gabrijel Skočić (19), poginuli vatrogasci DVD-a Tisno. Bogoslužje je predvodio župnik don Frane Šimat, a posljednje riječi pozdrava vodičkim anđelima uputila je gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev: Dico naša, mladosti naša – za sve nas ste htjeli činiti veliko djelo, zato će ovaj grad zauvijek biti dužnik vama, vašim obiteljima i našem vatrogastvu. Dragi naši Hrvoje Strikoman i Gabrijel Skočić vaša imena zauvijek će biti simbol hrabrosti i humanosti ovoga vremena ne samo našega grada, županije, već cijele naše domovine.
05.09.2007, 14:33

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je brzojav Blanki Vlašić

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je brzojav Blanki Vlašić, svjetskoj prvakinji u skoku u vis, slijedećeg sadržaja:
04.09.2007, 19:24

Sahranjeni šibenski i tišnjanski vatrogasci

Jučer na Gradskom groblju Kvanj u 15 sati sahranjeni su vatrogasci JVP Grada Šibenika, Dino Klarić i Ivan Marinović, a na groblju Sveti duh u Tisnome u 17 sati sahranjeni su Ivica Crvelin i njegov sin Ante, te 17- godišnji Marko Stančić, pripadnici DVD Tisno.
04.09.2007, 19:23

U Šibenskom kazalištu održana komemoracija za poginule vatrogasce

Jučer je u Šibenskom kazalištu održana komemoracija za poginule vatrogasce koji su stradali gaseći požar na otoku Kornatu. Uz obitelji, prijatelje i kolege vatrogasce iz cijele Hrvatske, komemoraciji su nazočili predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader, šibenski biskup msgr. Ante Ivas, mnogi državni dužnosnici, predstavnici županijskih, gradskih i općinskih vlasti, kao i razred preminulog Marka Stančića. Župan Goran Pauk obratio se tužnom skupu slijedećim riječima:
04.09.2007, 16:22

Župan obišao teško stradale vatrogasce

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnice Šibenika i Vodica Nedjeljka Klarić i Branka Juričev Martinčev, načelnik općine Tisno Josip Stegić i tajnik Županijske Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordan Žaja danas su u Zagrebu u KBC-u Dubrava i traumatološkoj klinici obišli teško stradale vatrogasce za čiji se život bore liječnici.
01.09.2007, 18:12