Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Ministar Primorac u Kistanjama na stručnom skupu o nacionalnoj kampanji ''Srednja škola za sve''

Danas je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac sa suradnicima posjetio Osnovnu školu Kistanje u Kistanjama, koju je odabrao kao početnu destinaciju za promoviranje nacionalne kampanje „Srednja škola za sve“. Nazočnima se obratio zamjenik župana Ante Tanfara. Pozdravio je inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u svim nastojanjima da srednjoškolsko obrazovanje bude obvezno za sve, jer jedino na taj način možemo omogućiti našim mladim naraštajima da steknu potrebne kvalifikacije i znanja. Ravnatelj Karlo Cacović u predstavljanju škole rekao je  da škola ima 279 učenika u 15 odjeljenja od I. do VIII. razreda, a pohađaju je učenici s područja općina Kistanje i Ervenik. Istaknuo je da je poseban problem teška materijalna situacija u kojoj žive kistanjske obitelji, 210 učenika ima socijalnu iskaznicu te da jedna trećina završenih osnovnoškolaca ne nastavlja srednjoškolsko obrazovanje, a još jedna trećina ih ne završi srednju školu.
12.06.2007, 12:31

Održana 23. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je držana je 23. sjednica županijskog poglavarstva na kojoj je prihvaćeno rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Opće Bolnice Šibensko-kninske županije.  Imenovani su : Josip Odak za predsjednika, Anka Matić za člana, Tomislav Ninić za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Doma zdravlja Šibenik. Imenovani su : Josip Odak za predsjednika, Vice Nakić za člana, Alan Lokas za člana i Katarina Breuer za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Doma zdravlja Knin. Imenovani su : Božo Marijanović za predsjednika, Oliver Ojdanić za člana, Cecilija Tolo za člana i Nikola Kalat za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Drniš. Imenovani su : Sanja Jakelić za predsjednika, Ljerka Lapić Karadža za člana, Mladen Abramac za člana i Marko Perić za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Ljekarne Šibenik. Imenovani su : Ivo Koštan za predsjednika i Dragica Škugor za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Ljekarne Drniš. Imenovani su Nikola Lovrić za predsjednika, Tvrtko Topić za člana i Jagoda Hrstić za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije,  a imenovani su Niko Štrkalj za predsjednika, Dario Ravlić za člana i Ivana Kardum Goleš za člana. Također je donesena odluka o osnivanju komisije za provedbu Javnog natječaja za zakup zajedničkog lovišta XV/101 „Rogoznica“. U komisiju su imenovani:  Drago Matić, Ivan Crnica i Radmila Perić. Prihvaćena je odluka o osnivanju stručnog povjerenstva za pripremu i provedbu postupka nabave usluga ispitivanja kakvoće zraka na području ŠKŽ. Voditelj povjerenstva je pročelnik UO za gospodarstvo ŠKŽ Drago Matić, a članovi su Tanja Gusić Dobra i Milica Bilušić. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su prihvaćene.
11.06.2007, 15:04

14. Obljetnica pogibije Dražena Petrovića

Povodom 14. obljetnice pogibije košarkaške legende, Dražena Petrovića u Šibeniku ispod koša gdje je Dražen počeo svoje prve košarkaške korake,  položeni su vijenci. U ime županijskog Poglavarstva, vijence su položili župan Goran Pauk i zamjenik župana Ante Tanfara. "Bio je šibenska, hrvatska i svjetska referenca, ono što bi mnogi željeli postići, ostao je legenda koju mladi košarkaši pokušavaju dostići", rekao je župan Goran Pauk.
08.06.2007, 11:05

Ministar kulture održao tribinu pod nazivom ''Otvoreno o Ministarstvu kulture''

Ministar kulture Republike Hrvatske mr. sc. Božo Biškupić sa svojim suradnicima danas je u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom ministar je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održao tribinu pod nazivom „Otvoreno o Ministarstvu kulture“. Na tribini je bilo govora o programima koji su sufinancirani uz potporu Ministarstva kulture, kao i o zaštiti kulturnih dobara, zaštiti prirode, muzejima i galerijama, knjižnicama, knjizi i nakladništvu te glazbeno-scenskom i filmskom stvaralaštvu.
06.06.2007, 15:32

Župan i gradonačelnica pozdravili polaznike Ratne škole ''Ban Josip Jelačić''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić primili su polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ čiji je zapovjednik general bojnik Jozo Miličević, koji u planu studijskog putovanja ostvaruju svoje aktivnosti na području Šibensko-kninske županije. Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je najviša vojna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se uz polaznike iz RH školuju i polaznici iz inozemstva. Školovanje traje jednu godinu i u jednom naraštaju školuje se do 14 polaznika. Zadaća škole je priprema i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u procesu donošenja odluka na strategijskoj i planskoj razini, po nacionalnim i globalnim pitanjima u području sigurnosnih i obrambenih poslova. Po završetku izobrazbe polaznici su osposobljeni za preuzimanje ključnih pozicija u oružanim snagama, ministarstvima i različitim državnim institucijama i organizacijama koja se bave pitanjima obrane.Organizacija i provedba nastave se odvija na vrlo visokoj razini, predavači u školi su u najvećem dijelu vanjski suradnici s fakulteta u RH i inozemnih vojnih institucija i škola (NATO u Briselu, NATO koledž u Rimu, najviše vojne škole iz Njemačke, Austrije, mađarske, Rumunjske, Italije, Engleske, Francuske i dr. država).
06.06.2007, 13:35

Potpredsjednica Kosor otkrila spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata u Sonkoviću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je na mjesnom groblju u Sonkoviću spomen-obilježje mjesta masovne grobnice, podignuto u znak sjećanja na šest žrtava iz Domovinskog rata, ekshumiranih iz jedne masovne i tri pojedinačne grobnice na području Sonkovića u našoj županiji. Spomen-obilježje otkrila je zajedno sa Dragom Matićem, hrvatskim braniteljem čiji su roditelji ekshumirani iz masovne grobnice.
02.06.2007, 15:10

Održana izložba tradicionalnih obrta

U sklopu 11. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, održana je i izložba tradicionalnih obrta. Na izložbi je sudjelovalo tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske.
02.06.2007, 15:09

11. Nacionalno savjetovane o gospodarstvu i poduzetništvu

U hotelskom naselju Solaris održano je, 11. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, u organizaciji Ministarstva gospodarstva. Na ovogodišnjem savjetovanju, predstavljeno je niz tema vezanih za konkurentnost i izvoz malih i srednjih poduzeća, a posebnost su nove publikacije namijenjenje boljem informiranju i edukaciji poduzetnika. Također je predstavljena i biblioteka Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva , pod nazivom «Marketing za poduzetništvo», kao i informativna brošura koja objedinjuje zbirku svih poticaja za poduzetnike koje im nudi Vlada.
02.06.2007, 15:03