Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Županova čestitka vatrogascima

U povodu 04. svibnja Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je vatrogascima čestitku slijedećeg sadržaja: „U povodu 04. svibnja – Dana Vatrogastva i sv. Florijana vašeg zaštitnika, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava, te pripadnicima državne intervencijske postrojbe Državne uprave za zaštitu i spašavanje, upućujem iskrene čestitke. Želim vam puno uspjeha u radu i neka vas blagoslov sv. Florijana prati prilikom obavljanja vašeg složenog i nadasve odgovornog posla!“
02.05.2008, 15:54

U NP Krka proslavljen 1. svibanj - Međunarodni praznik rada

Jučer u NP Krka žitelji Šibensko-kninske županije proslavili su Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa radnika. Tom prigodom župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara podijelili su 2 000 porcija graha s kobasicama koji je pripremila hrvatska vojska u vojarni Kralj Zvonimir u Kninu. Besplatan prijevoz autobusima bio je osiguran, kako za građane Šibenika tako i za građane Knina i Drniša. Tradicionalnoj podjeli graha čelnicima županije pridružili su se i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić i dogradonačelnik Tomislav Jukić.
02.05.2008, 09:29

Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije

Danas u Uredu župana održana je 1. radna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Stožera i Plan rada Stožera.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Šibensko-kninske Darko Dukić, članovima Stožera je prezentirao Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara u 2008. godini kao i Plan operativne provedbe programa aktivnosti za područje Šibensko-kninske županije, koji su jednoglasno usvojeni. Po prijedlogu gosp. Dukića usvojen je i Plan motrenja, čuvanja i auto-ophodnji, koji će biti ažurirani po potrebi. Načelnik Stožera Željko Šimunac izvijestio je nazočne da je u okviru županijskog proračuna za 2008. godinu osigurano 1.650.000,00 kn za financiranje sustava zaštite i spašavanja (zaštita prirode i okoliša, unaprjeđenje sustava civilne zaštite, zaštitu od požara, potrebe Gorske službe spašavanja), te je Stožer prihvatio predloženi financijski plan.
28.04.2008, 15:00

Na mjesnom groblju u Zlarinu otkrivena spomen-ploča i križ poginulim zlarinskim braniteljima

U organizaciji Mjesnog odbora Zlarin danas je na mjesnom groblju na otoku Zlarinu otkrivena spomen-ploča i križ poginulim hrvatskim braniteljima: SREĆKU ŠOKOTI (1991), pripadniku 113. brigade HV i ANDRIJI LUČEVU (1992), pripadniku 2. gardijske brigade HV. Sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje služena je u crkvi Marijina Uznesenja, nakon čega je, u nazočnosti obitelji poginulih Srećka Šokote i Andrije Lučeva,otkrivena spomen-ploča i križ. Vijence su na spomen-obilježje položili zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Ante Tanfara i izaslanik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Miroslav Cukrov.
24.04.2008, 10:28

Ravnatelji osnovnih i srednjih škola iz Norveške u posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Zamjenik župana Ante Tanfara i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović primili su danas u Uredu župana grupu ravnatelja osnovnih škola i vrtića iz Norveške na čelu s njihovom pročelnicom, koji su na studijskom putovanju u Republici Hrvatskoj. Cilj njihova posjeta Šibensko-kninskoj županiji je da se upoznaju s funkcioniranjem naše administracije na lokalnoj i regionalnoj razini, te mogućnošću uspostave međunarodne suradnje s nekom od naših škola. Pročelnica Ercegović upoznala je goste iz Norveške s ustrojem jedinica lokalne samouprave na području Šibensko-kninske županije te osnovnim obilježjima naše županije. U razgovoru između domaćina i gostiju razmijenila su se iskustva u funkcioniranju sustava odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama i osnovnim školama.
23.04.2008, 14:49

Osma prezentacija proizvođača prehrambenih proizvoda Šibensko-kninske županije

U organizaciji HGK Županijske komore Šibenik u suradnji s HOK Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije i Udruženjem obrtnika Šibenik, danas je održana osma prezentacija proizvođača prehrambenih proizvoda Šibensko-kninske županije na prostoru etno sela DALMATI (ETNOLAND) u Pakovom Selu. Pokrovitelj i ovogodišnje prezentacije je Šibensko-kninska županija, a otvorio ju je Željko Šimunac, zamjenik župana. Na prezentaciji je sudjelovalo tridesetak proizvođača, koji su uz prehrambene proizvode izložili i suvenire, proizvode koji mogu upotpuniti ukupnu ponudu u trgovini i u turizmu.Cilj ove manifestacije je uz predstavljanje proizvođača, promovirati ponudu prehrambenih proizvoda i uspostaviti direktni kontakt između potražnje i ponude prehrambenih proizvoda u županiji, čime bi se olakšalo snabdijevanje hotela i restorana te istovremeno omogućio plasman proizvoda domaćih proizvođača u turističkoj ponudi županije. Želja je ŽK Šibenik podržati i potaknuti domaću proizvodnju hrane, posebice ekološki proizvedene hrane. Gost ovogodišnje manifestacije je ŽK Otočac koja će u suradnji s Udrugom kuhara Ličko-senjske županije svim sudionicima predstaviti gastronomsku ponudu Ličko-senjske županije.
18.04.2008, 14:45

Veleposlanik SAD-a nj.e. Robert Bradtke u Šibeniku

U službenom jednodnevnom posjetu Šibeniku, danas je boravio veleposlanik SAD-a nj. e. Robert A. Bradtke, zajedno sa suprugom gđom Marshom Barnes, i drugom tajnicom veleposlanstva Sarom Litke. Tom prigodom u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ održan je sastanak na temu: Gospodarske prilike u Gradu Šibeniku. Nakon pozdravnih riječi gradonačelnice Šibenika Nedjeljke Klarić i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, veleposlaniku su prezentirani neki od aktualnih projekata Grada Šibenika. Direktor poduzeća Podi-Šibenik Jakov Terzanović prezentirao je projekt Gospodarske zone Podi, direktor Gradske čistoće Neven Rak je upoznao veleposlanika s projektom izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac, direktor TEF-a d.d. u razgradnji Veselko Gulin s projektom sanacije TEF-a, dok je dogradonačelnik Tomislav Jukić prezentirao Projekt Šibenik.
18.04.2008, 14:26

Otvoreni radovi na cesti Laškovica – Roški slap

Šibensko-kninski župan Goran Pauk danas je otvorio radove na županijskoj cesti ŽC 6246 Laškovica-Roški slap. Riječ je o županijskoj cesti koja prolazi kroz NP „Krka“ u dužini od 2,4 km čija investicija iznosi 7 milijuna kuna. Investitor izgradnje su Hrvatske ceste, izvođač radova  su tvrtke Cetina Sinj i Asfaltna cesta Split koje su se zajednički javile na natječaj, dok će nadzor izvoditi tvrtka Armabeton. Rok izvedbe je 180 dana. Otvaranju radova nazočili su saborski zastupnik Ante Kulušić, šef ispostave Hrvatskih cesta Ispostave Šibenik Branko Kužina, gradonačelnik Skradina Nedjeljko Dujić, ravnatelja NP „Krka“ Željko Bulat, ravnatelja ŽUC-a Šibensko-kninske županije Ante Parata i predstavnici izvođača radova.
16.04.2008, 14:14