Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana radionica o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u objektima Šibensko-kninske županije

Jučer u Gradskoj knjižnici u Šibeniku, održana je radionica za sve ravnatelje i domare javnih objekata Šibensko-Kninske županije. Radionica je organizirana u sklopu projekta "Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj", koju u Hrvatskoj provodi UNDP - Program ujedinjenih naroda za razvoj u suradnji s Ministarstvom gospodarstva rada i poduzetništva. Zamjenik župana Željko Šimunac u uvodnom je dijelu naglasio važnost ovog projekta za cjelokupnu županiju, te izvijestio da je županija krajem ožujka prošle godine donijela Odluku o provođenju programa Sustavnog gospodarenja energijom na području naše županije. Nakon toga, potpisana je Energetska povelja kojom je izraženo opredjeljenje za provođenje proaktivne energetske politike s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u sektoru zgradarstva i smanjenje štetnih utjecaja na okoliš, te širenje svijesti kod građana o nužnosti efikasnog korištenja energije u kućanstvima.
15.01.2009, 10:49

Župan prigodno darovao djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

U povodu blagdana Božića i Nove godine, šibensko-kninski župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić, danas u Uredu župana primili su djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja naše županije. Tom prigodom župan je darivao devetero djece u dobi do 16 godina, uručivši im štedne knjižicu otvorene kod Jadranske banke d.d. Šibenik, na koje je Županija doznačila iznos od 1000,00 kuna. Darivanju se pridružila Jadranska banka s iznosom od 400,00 kuna.

24.12.2008, 11:13

Na šibenskoj Poljani besplatne porcije bakalara

U prigodi nadolazećih blagdana, a u organizaciji Ceha ugostitelja Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, danas su na šibenskoj Poljani dijeljene besplatne porcije bakalara. Šibenski ugostitelji su pripremili oko 3000 porcija, koje su građanima dijelili predstavnici Županije i Grada, među kojima i šibensko-kninski župan Goran Pauk i zamjenik župana Željko Šimunac, gradonačelnica Nedjeljka Klarić i njeni zamjenici i saborski zastupnik Ante Kulušić. Bakalar je kupljen sredstvima Županije i Grada, kao i mnogobrojnih sponzora.
 
23.12.2008, 13:58

Ministar Milinović svečano otvorio adaptiranu zgradu Odjela pedijatrije

Ministar zdravstva i socijalne skrbi mr.sc. Darko Milinović sa svojim suradnicima, danas je posjetio Šibensko-kninsku županiju. Nakon posjeta OB „Hrvatski ponos“ u Kninu, ministar Milinović posjetio je OB Šibensko-kninske županije, te tom prigodom svečano otvorio adaptiranu zgradu Dječjeg odjela OB Šibensko-kninske županije. U rekonstrukciju Dječjeg odjela uloženo je preko 8 milijuna kuna decentraliziranih sredstava iz županijskog Proračuna. Odjel ima 28 kreveta, potpuno je suvremeno adaptiran te komforan za pacijente i osoblje. Opremljen je suvremenom opremom te pruža mogućnost boravka roditelja uz djecu koja su na liječenju. Ministar zdravstva istaknuo je svoj optimizam po pitanju hrvatskog zdravstva, te naglasio da je hrvatsko zdravstvo jako koliko su jake sve bolnice u Hrvatskoj. Također je najavio kako će se iz državnog proračuna u 2009. godini za gradnju šibenske bolnice izdvojiti oko 4 mil. kuna.
22.12.2008, 15:34

Održana 45. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva donesen je zaključak o prihvaćanju Sporazuma o zajedničkom financiranju radova rekonstrukcije dijela županijske ceste ŽC 6094, između Šibensko-kninske županije i ŽUC-a. Riječ je o zajedničkom financiranju radova rekonstrukcije dijela županijske ceste, dionica Žitnić-Sedramić-Unešić. Planirana vrijednost predmetnih radova iznosi 4 milijuna kuna, od čega će Županija sudjelovati u predmetnoj investiciji s iznosom od 2 milijuna kuna, koje će osigurati preko Fonda za regionalni razvoj RH, a ŽUC se obvezuje sudjelovati sa preostalim iznosom. Usvojena je odluka o Izmjenama i dopunama godišnjeg plana upravljanja pomorskim dobrom. Naime, kako je obrazložila pročelnica UO za pomorstvo Jadranka Fržop, planirana sredstva za upravljanje pomorskim dobrom na području Šibensko-kninske županije za 2008. godinu, uključujući višak prenesenih sredstava iz 2007. godine iznose ukupno 5.118.770,00 kuna. Poglavarstvo je donijelo Odluku o produženju važenja koncesije na pomorskom dobru u uvali Pleše do 31. prosinca 2010. godine. Poglavarstvo je donijelo odluku o raspodjeli sredstava proračunskim korisnicima prema Programu javnih potreba u kulturi, športu, udrugama građana i visokom obrazovanju za 2009. godinu. Prihvaćen je Operativni program poticanja poljoprivrede za 2009. godinu. Donesen je zaključak o sufinanciranju troškova stručnog nadzora i sustava ocjenjivanja sukladnosti u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih proizvoda za 2008. godinu u ukupnom iznosu od 14.633,00 kuna bespovratnih sredstava.
19.12.2008, 14:29

Dodijeljena priznanja Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima u 2007. godini

Na Svečanoj sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, danas u Gradskoj vijećnici, dodijeljena su priznanja „Zlatna kuna“ poduzećima Šibensko-kninske županije za najuspješnije poslovanje u 2007. godini. Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, na svojoj sjednici od 24. studenog 2008. godine jednoglasno su odlučili da se priznanje Zlatna kuna dodijeli poduzeću Solaris d.d. u kategoriji velikih poduzeća, poduzeću Knauf d.o.o. u kategoriji srednjih poduzeća te poduzeću Fred Bobek d.o.o u kategoriji malih poduzeća.
16.12.2008, 15:18

Održan osnovni trening mirenja za Šibensko-kninsku županiju

U organizaciji Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske i Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije, u Šibeniku je od 8. do 12. prosinca  održan trening za miritelje kojeg je uspješno završilo 14 polaznika. Mirenje je alternativni način rješavanja sporova, a cilj je pronalaženje zadovoljavajućeg rješenja za obje stranke. Mirenje se već provodi u kolektivnim sporovima, a ovim treninzima provodilo bi se i u individualnim sporovima. Polaznici su u ovom treningu svladali vještine mirenja kao postupka kojim se nastoje rješavati  sporovi među strankama u građansko pravnim sporovima, sporovima iz područja  trgovačkih, radnih i drugih imovinsko pravnih odnosa u stvarima u kojima stranke mogu slobodno raspolagati.
Tako se očekuje da će polaznici ovog treninga: Drago Matić, Ingrid Dinka Flojgl, Slaven Jakelić, Jagoda Vlahov, Diana Dulibić-Vlahov, Mirjana Labura, Svetislav Džale, Ljiljana Gospodnetić, Ankica Slavica, Agnesa Filipović-Grcić, Ferdinad Čabov, Ivica Bumbak, Cecilija Tolo i Tatjana Martinović uskoro naći i na listi miritelja koje će utvrditi Gospodarsko socijalno vijeće na nacionalnoj  razini. Trening su održali gđa. Meri Marić i gosp. Edin Sarajlić koji su na kraju polaznicima uručili i uvjerenja o uspješno završenom Osnovnom treningu za miritelje.
15.12.2008, 14:09

Odobrene financijske potpore iz Županijskog proračuna

Šibensko-kninski župan Goran Pauk odobrio je potpore iz Županijskog proračuna Ligi protiv raka Šibensko-kninske županije za uređenje prostora za rad Lige u iznosu od 10.000,00 kn; Gradu Kninu za humanitarnu akciju potpore Ligi protiv raka Grada Knina u iznosu od 8.000,00 kn; Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ za program prevencije nasilja u iznosu od 8.000,00 kn; te za školske preventivne programe odobrena su sredstva u iznosu od 8.000,00 kuna.

09.12.2008, 15:25