Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Dodijeljena nagrada Suncokret ruralnog turizma

Svečanom dodjelom nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, u zagrebačkom Hotelu Academia, prošli je tjedan, uoči blagdana završeno ocjenjivanje najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.
27.12.2017, 12:06

Hrvatska zajednica županija u novom projektu usmjerenom borbi protiv korupcije

Hrvatska zajednica županija od rujna provodi projekt „Anti-corruption and transparency in public administration training for trainers and students“ koji je financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora (Small Grants Program). Ukupna vrijednost projekata je 15 tisuća američkih dolara, od čega Hrvatska zajednica županija sudjeluje s 3 tisuće dolara.
27.12.2017, 07:53

Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

Povodom obilježavanja 20. godišnjice osnutka Lučke uprave Šibensko-kninske županije izdana je monografija pod nazivom „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”, koja je predstavljena danas u prpunoj gradskoj knjižnici u Šibeniku.
22.12.2017, 13:55

Stipendisti Šibensko-kninske županije potpisali ugovore sa županom

Župan Goran Pauk i učenici, odnosno studenti, dobitnici stipendija Šibensko-kninske županije potpisali su danas, u Uredu župana, ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2017./18.
22.12.2017, 12:19

Župan Goran Pauk primio UNESCO-ovu povelju za tvrđavu sv. Nikole

Na svečanosti održanoj u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu, pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu, Francesco Bandarin, uručio je danas županu Goranu Pauku UNESCO-ovu povelju za tvrđavu sv. Nikole, koja je kao kulturno dobro upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća.
21.12.2017, 15:47

Održan radni sastanak predstavnika triju dalmatinskih županija s ministrom zaštite okoliša i energetike, dr. sc. Tomislavom Ćorićem

U Uredu župana Šibensko-kninske županije, održan je radni sastanak na temu vodoopskrbe i odvodnje triju dalmatinskih županija, na kojem su, uz šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića, sudjelovali i dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike; Ante Šošić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije; Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije; mr. sc. Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, kao i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić te predstavnici komunalnih tvrtki triju dalmatinskih županija u čijoj su nadležnosti vodoopskrba i odvodnja.
19.12.2017, 17:16

Potpisani ugovori s lovoovlaštenicima

U Uredu župana Šibensko-kninske županije potpisani su danas ugovori s lovoovlaštenicima kojima su odobrena financijska sredstava za projekte razvoja i unaprjeđenje lovstva. Potpisivanju ugovora nazočio je šibensko-kninski župan Goran Pauk, predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić kao i predstavnici lovoovlaštenika.
19.12.2017, 13:03

Predstavljen program manifestacije „Veseli sportski Božić 3“

Danas je na konferenciji za novinare predstavljen program sada već tradicionalne sportske manifestacije „Veseli sportski Božić 3“, koju za učenike Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“, organizira Zajednica sportova Šibensko-kninske županije.
19.12.2017, 12:01