27. obljetnica Spomendana Rujanskog rata

 

Ispiši sadržaj

 

Šibensko-kninska županija skupa sa udrugama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i gradovima Šibenikom, Vodicama, Skradinom i Drnišom te općinama Unešić i Rogoznica obilježava Spomendan Rujanskog rata.

Statutom Šibensko-kninske županije određeno je da se 22. rujan slavi kao Spomendan Rujanskog rata u znak sjećanja na dane  obrane Šibenika,  kada su stvarani uvjeti za konačno oslobođenje zemlje. Time se želi sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata i živih sudionika i pobjednika tog istog rata, a iznad svega odati počast našim slavnim vitezovima koji su položili svoj život u Domovinskom ratu

Ratni rujanski podvig bio je prekretnica ne samo za Šibenik, već i za čitavu Republiku Hrvatsku. Oslobođenjem šibenskog mosta i odbacivanjem agresorske JNA, Zbor narodne garde i policija osujetili su plan agresora da Republiku Hrvatsku podijeli na dva dijela. U Šibeniku, na šibenskom mostu propao je san o Velikoj Srbiji, a Domovinski rat dobio je novi vojni i moralni uzlet. Upravo u spomen na te dane, u mjesecu rujnu prigodnim događanjima u našoj županiji želimo od zaborava sačuvati dane ponosa i slave, ali i ispričati slavnu povijest stvaranja i obrane Domovine novim generacijama rođenim nakon Domovinskog rata.

Ovogodišnja središnja proslava održat će se u Vodicama u nedjelju 16. rujna 2018.

 

1.)Letak Rujanski rat (1493kb)
2.)Plakat Rujanski rat (9303kb)
3.)Program obilježavanja Spomendana rujanskog rata (376kb)
  Preuzmite sve dokumente