26. obljetnica Spomendana rujanskog rata -

 

26. obljetnica Spomendana rujanskog rata

 

Ispiši sadržaj

 

Šibensko-kninska županija skupa sa udrugama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te gradovima Šibenikom, Vodicama, Skradinom i Drnišom te općinama Unešić i Rogoznica obilježava Spomendana Rujanskog rata.

Šibensko-kninska županija obilježava 22. rujan kao Spomendan Rujanskog rata, kada je obranjen Šibenik i stvarani uvjeti za konačno oslobođenje zemlje, a čime se želi sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata i živih sudionika i pobjednika tog istog rata, a iznad svega odati počast našim slavnim vitezovima koji su položili svoj život u Domovinskom ratu.

Ratni rujanski podvig bio je prekretnica ne samo za Šibenik, već i za čitavu Republiku Hrvatsku. Oslobođenjem šibenskog mosta i odbacivanjem agresorske JNA, Zbor narodne garde i policija osujetili su plan agresora da Republiku Hrvatsku podijeli na dva dijela. U Šibeniku, na Šibenskom mostu propao je san o Velikoj Srbiji, a Domovinski rat dobio je novi vojni moralni uzlet. Upravo u spomen na te dane, u mjesecu rujnu prigodnim događanjima u našoj županiji želimo sačuvati od zaborava dane ponosa i slave, ali i ispričati slavnu povijest stvaranja i obrane Domovine novim generacijama rođenim nakon Domovinskog rata.

Središnji događaj ovogodišnje proslave održati će se u Skradinu u subotu, 23. rujna 2017.g.

 

Program obilježavanja:

 

1.)Program obilježavanja Spomendana rujanskog rata (358kb)
2.)Plakat Rujanski rat (4877kb)
3.)Letak Rujanski rat (3666kb)
  Preuzmite sve dokumente