Zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio polaznike Ljetne škole „Domovina“

22.07.2019, 07:57   /   Ispiši članak

Projekt Ljetna škola Domovina organizira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a cilj mu je jačanje identiteta Hrvata i njihovih potomaka u iseljeništvu, poticanje globalnog umrežavanja, kulturna i znanstvena suradnja te jačanje edukativnog turizma u Hrvatskoj.

U Ljetnoj školi „Domovina“ sudjeluju 33 polaznika, potomci hrvatskih iseljenika u dobi od 18 do 30 godina iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Perua, Južnoafričke Republike i Argentine. Većina njih je prvi puta u Hrvatskoj i samo troje ih zna hrvatski jezik. Kroz bogato ispunjen program u trajanju od 16 dana polaznicima je omogućeno upoznavanje i doživljaj Hrvatske kroz specijalizirani edukativno – turistički sadržaj, koji je usmjeren na hrvatsku povijest, kulturu i običaje, ali i na suvremena pitanja i izazove koji su pred Republikom Hrvatskom.

Zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je potomke hrvatskih iseljenika u subotu, 30. srpnja u kraljevskom gradu Kninu, koji su kroz ovaj projekt i obilazak različitih dijelova Republike Hrvatske posjetili i Šibensko-kninsku županiju koja obiluje prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom.

 „Iznimno mi je drago što ste došli upoznati Lijepu Našu odakle i potječu vaši korijeni. Očuvanje povijesne baštine od velike je važnosti za sve buduće naraštaje, te mi je drago, da vi mladi potomci hrvatskih iseljenika iz cijeloga svijeta jačate svijest o nedjeljivom hrvatskom narodu, neovisno o tome na kojoj strani svijeta živite.“ – kazao je Blažević polaznicima škole.

U našoj županiji posjetili su dva nacionalan parka, staru gradsku jezgru Šibenika, katedralu sv. Jakova i tvrđavu sv. Mihovila, Mauzolej Ivana Meštrovića u Otavicama, te grad Knin gdje im je na Kninskoj tvrđavi ministar obrane Damir Krstičević održao predavanje o Domovinskom ratu i stvaranju Hrvatske vojske a Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“održala koncert.

  FOTO GALERIJA: Zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio polaznike Ljetne škole „Domovina“

  22.07.2019 07:59  

  Ključne riječi:   Nikola Blažević / Ljetna škola Domovina

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

Župan Goran Pauk, zajedno sa svojim kolegama Nikolom Dobroslavićem i Danijelom Marušićem,sudjelovao je u radu trodnevnog plenarnog sastanka Europskog odbora regija koji se o putem interneta odvijao od 30.6. do 2.7.
03.07.2020, 09:39

Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

Institut za javne financije (IJF), koji iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, predstavio je u srijedu, 1. srpnja rezultate istraživanja proračunske transparentnosti za period od studenog 2019. do travnja 2020.
02.07.2020, 11:05

Na gatu Vrulje gradit će se pomorsko-putnički terminal vrijedan 64 milijuna kuna

Na šibenskoj tvrđavi Barone potpisan je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“.
01.07.2020, 14:06