Zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije najavio Mare Adriaticum

09.03.2007, 16:11   /   Ispiši članak

Zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimira Karakaša i predstojnika Ureda župana Bjelovarsko-bilogorske županije Dalibora Jurinu primili su jutros šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Gospoda su izvijestila župana i gradonačelnicu o namjeri da se ponovo oživi akcija, koja se održavala 1993-1996. godine, MARE CROATICUM, a koja je imala za cilj povezati «zeleno» i «plavo» odnosno kontinentalnu i jadransku Hrvatsku.

Ovogodišnja akcija, pod istim nazivom, upravo se promovira na sajmu GAST u Splitu (7.-11.3.2007.) , te je najavljeno kako će tijekom lipnja akcija MARE CROATICUM biti prezentirana u tri srednjodalamtinske županije: Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj; točnije gradovima Splitu, Trogiru, Šibeniku, Vodicama, Biogradu na moru i općini Primošten. Akcija se priprema uz potporu ministarstava: mora, turizma, prometa i razvitka i gospodarstva, rada i poduzetništva, te Hrvatske turističke zajednice. Kako je pojasnio gosp. Karakaš, brod koji će uploviti 10. lipnja u Šibenik najavit će događanja tijekom čitavog dana, kako ona prezentacije gospodarstvenih potencijala Bjelovarsko-bilogorske županije (s posebnim naglaskom na eko-proizvode: med, sirevi, vino, voćne rakije i dr.), tako i kulturno-zabavne programe koji su predviđeni u kasnim popodnevnim odnosno večernjim satima. Brod će 11. lipnja isploviti za Vodice u kojima se nastavlja program prezentacije. Župan i gradonačelnica su pozdravili projekt i obećali potporu i županije i grada u njegovoj pripremi. Dožupan Karakaš se obvezao da će nakon povratka u Bjelovar dostaviti pisani koncept čitavog događanja kako bi županija i Grad Šibenik, mogli izvršiti sve predradnje koje se od njih kao domaćina i očekuju. Sastanku su bili nazočni i zamjenici župana Šibensko-kninske županije, Ante Tanfara i Željko Šimunac, te zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
prije 13 sata

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28

Lovcima Šibensko-kninske županije podijeljena biosigurnosna sredstva

Dana 10. rujna 2019. godine, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Višnja Marasović podijelila je sredstva za provođenje biosigurnosnih mjera lovačkim društvima sa područja naše županije.
12.09.2019, 09:43