Za sanaciju pomorskog dobra u 2019. godini Županija osigurala 1.5 milijuna kuna

06.03.2019, 14:26   /   Ispiši članak

Potpisani sporazumi sa tri grada i šest općina s područja Šibensko - kninske županije

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas je u Uredu župana potpisao Sporazum o sanaciji pomorskog dobra za 2019. godinu s predstavnicima gradova Šibenika, Vodica i Skradina te predstavnicima općina Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter – Kornati i Primošten.

„Županija vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u vanlučkom području nastalu uslijed izvanrednih događaja, a odluka o sanaciji i iznosu donijeta je temeljem zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina“,  kazao je župan Pauk te naglasio da je u proteklih pet godina za sanaciju pomorskog dobra izvan luka nastalih uslijed izvanrednih događanja utrošeno ukupno 6.5 milijuna kuna.

U županijskom proračunu za 2019. godinu na stavci za sanaciju pomorskog dobra osigurano je 1,5 milijuna kuna pa će se tako sa ukupno 600 tisuća kuna sanirati šetnica na otoku Kapriju, obalni putevi u uvali Koromašna na otoku Žirju, Vanjkova riva i Kekin žal u Prvić Luci te plaža Skradin u gradu Skradinu.

U općini Bilice sa 150 tisuća kuna sanirati će se Mulo na „Zicovoj punti“, plaže u zaseocima Mikulandre, Šparadići i Vrulje te zaštitno mulo u Kecinoj kuli.

Sa po 150 tisuća kuna sanirati će se uvala Vrilo u općini Pirovac, uvala Zamalin u Tribunju, pomorsko dobro na području katastarske općine Murter – Betina u općini Murter – Kornati dok će se obala Istočna Gomilica u Tisnom financirati u iznosu 100 tisuća kuna.

  FOTO GALERIJA: Za sanaciju pomorskog dobra u 2019. godini Županija osigurala 1.5 milijuna kuna

  06.03.2019 14:31  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09