Veleposlanik SAD-a nj.e. Robert Bradtke u Šibeniku

18.04.2008, 14:26   /   Ispiši članak

U službenom jednodnevnom posjetu Šibeniku, danas je boravio veleposlanik SAD-a nj. e. Robert A. Bradtke, zajedno sa suprugom gđom Marshom Barnes, i drugom tajnicom veleposlanstva Sarom Litke. Tom prigodom u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ održan je sastanak na temu: Gospodarske prilike u Gradu Šibeniku. Nakon pozdravnih riječi gradonačelnice Šibenika Nedjeljke Klarić i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, veleposlaniku su prezentirani neki od aktualnih projekata Grada Šibenika. Direktor poduzeća Podi-Šibenik Jakov Terzanović prezentirao je projekt Gospodarske zone Podi, direktor Gradske čistoće Neven Rak je upoznao veleposlanika s projektom izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac, direktor TEF-a d.d. u razgradnji Veselko Gulin s projektom sanacije TEF-a, dok je dogradonačelnik Tomislav Jukić prezentirao Projekt Šibenik.

Veleposlanik Bratke je izrazio svoje zadovoljstvo prezentiranim projektima, a posebice ga se dojmila činjenica što grad Šibenik, svojim planovima izlazi iz teške industrije koju je imao u prošlosti, i okreće se razvoju turizma i turističkim projektima, te mu je cilj predstaviti mogućnosti šibenskog kraja američkim investitorima. Veleposlanik je zatim, zajedno sa suprugom, posjetio Šibensko kazalište gdje je nazočio održavanju programa „Prvi susret UNICEF-ove mreže škola bez nasilja“ u koji je uključena i Osnovna škola Fausta Vrančića, koja je i organizator susreta. Veleposlanik je pozdravio sve nazočne, a posebice djecu, koja su ga dočekala burnim aplauzom. Nakon posjete Šibenskom kazalištu veleposlanik Bradtke je posjetio Gospodarsku zonu Podi, gdje ga je dočekao g. Vlade Čović kao najveći poduzetnik u zoni, te ga kratko upoznao s poslovnim planovima vezanim uz TLM. Svoj prvi boravak u gradu Šibeniku, ali ne i Šibensko-kninskoj županiji, veleposlanik je završio obilaskom stare gradske jezgre, tvrđave sv. Mihovila, srednjovjekovnog samostanskog vrta sv. Lovre i Katedrale sv. Jakova gdje ga je dočekao biskup šibenski msgr. Ante Ivas.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 8 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05