Veleposlanik SAD-a nj.e. Robert Bradtke u Šibeniku

18.04.2008, 14:26   /   Ispiši članak

U službenom jednodnevnom posjetu Šibeniku, danas je boravio veleposlanik SAD-a nj. e. Robert A. Bradtke, zajedno sa suprugom gđom Marshom Barnes, i drugom tajnicom veleposlanstva Sarom Litke. Tom prigodom u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ održan je sastanak na temu: Gospodarske prilike u Gradu Šibeniku. Nakon pozdravnih riječi gradonačelnice Šibenika Nedjeljke Klarić i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, veleposlaniku su prezentirani neki od aktualnih projekata Grada Šibenika. Direktor poduzeća Podi-Šibenik Jakov Terzanović prezentirao je projekt Gospodarske zone Podi, direktor Gradske čistoće Neven Rak je upoznao veleposlanika s projektom izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac, direktor TEF-a d.d. u razgradnji Veselko Gulin s projektom sanacije TEF-a, dok je dogradonačelnik Tomislav Jukić prezentirao Projekt Šibenik.

Veleposlanik Bratke je izrazio svoje zadovoljstvo prezentiranim projektima, a posebice ga se dojmila činjenica što grad Šibenik, svojim planovima izlazi iz teške industrije koju je imao u prošlosti, i okreće se razvoju turizma i turističkim projektima, te mu je cilj predstaviti mogućnosti šibenskog kraja američkim investitorima. Veleposlanik je zatim, zajedno sa suprugom, posjetio Šibensko kazalište gdje je nazočio održavanju programa „Prvi susret UNICEF-ove mreže škola bez nasilja“ u koji je uključena i Osnovna škola Fausta Vrančića, koja je i organizator susreta. Veleposlanik je pozdravio sve nazočne, a posebice djecu, koja su ga dočekala burnim aplauzom. Nakon posjete Šibenskom kazalištu veleposlanik Bradtke je posjetio Gospodarsku zonu Podi, gdje ga je dočekao g. Vlade Čović kao najveći poduzetnik u zoni, te ga kratko upoznao s poslovnim planovima vezanim uz TLM. Svoj prvi boravak u gradu Šibeniku, ali ne i Šibensko-kninskoj županiji, veleposlanik je završio obilaskom stare gradske jezgre, tvrđave sv. Mihovila, srednjovjekovnog samostanskog vrta sv. Lovre i Katedrale sv. Jakova gdje ga je dočekao biskup šibenski msgr. Ante Ivas.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05