Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2020. godinu

12.12.2019, 13:35   /   Ispiši članak

Danas je u prostorijama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku, održana 15. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici usvojili svih 18. točaka dnevnog reda.

Nakon aktualnog sata, većinom glasova vijećnika usvojen je Proračun Šibensko-kninske županije za 2020. godinu koji iznosi 793.655.530,00 kuna i veći je za 136.668.530 kuna u odnosu na tekuću godinu.

Vijećnici Županijske skupštine podržali su Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, koji će župan Goran Pauk potpisati u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine s ministrom uprave Ivanom Malenicom.

U nastavku zadnje skupštine za ovu godinu, između 18. točaka dnevnog reda vijećnici su usvojili i Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Šibensko-kninske županije, izmjenu Odluke o davanju suglasnosti za izmjenu lokacijske dozvole za izgradnju brodogradilišta za tradicionalnu drvenu brodogradnju u Murteru, te produžetak roka za izgradnju, Prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za 2021. godinu za područje Šibensko-kninske županije, te prijedlog programa javnih potreba za područje zdravstva, socijalne skrbi, veteranske udruge i udruge sudionika i stradalnika Domovinskog rata na području županije.

  FOTO GALERIJA: Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2020. godinu

  12.12.2019 13:37  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 3 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01