Usvojen Proračun Šibensko – kninske županije za 2019. godinu

05.12.2018, 14:47   /   Ispiši članak

Održana deveta sjednica Županijske skupštine Šibensko - kninske županije

U Gradskoj vijećnici održana je danas deveta sjednica Županijske skupštine Šibensko – kninske županije koja je uobičajeno počela aktualnim satom.

Pitanja vijećnika su se pretežno temeljila na anonimnoj predstavci koja im je dostavljena prije same Skupštine i koja se odnosila na problematiku koncesije za korištenje dizalice u Docu.

Župan Goran Pauk odgovorio je kako županija ne daje prethodnu suglasnost gradu za davanje na korištenje već provodi postupak za dodjelu koncesije na pomorskom dobru, naglasivši pritom kako se ne može izdati koncesija za djelatnost dizalice i popravka plovnih objekata iz razloga što predmetno područje nije upisano kao pomorsko dobro, te navedeni zahvat nije planiran prostorno – planskom dokumentacijom.

„ Što se tiče projekta uređenja Doca, projektom se rješava teški, kompleksni problem poplavljivanja objekata u Docu za koji su mnogi rekli da je nerješiv ali je ovaj projekt pokazao da je rješiv. Njime će se minimalno intervenirati u sliku postojećeg, samo onoliko koliko je potrebno za tehničku realizaciju rješenja. Nema govora o povećanom prometu u Docu jer je promet određen prometnom regulacijom“ pojasnio je vijećnicima župan Pauk.

Nakon aktualnog sata, većinom glasova vijećnika usvojen je Proračun Šibensko-kninske županije za 2019. godinu koji iznosi 656.987.000 kuna i veći je za 55 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu.

U nastavku sjednice, vijećnici Županijske skupštine usvojili su sve predložene točke dnevnog reda među kojima i Odluku o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko – kninske županije. Razlozi za izradu Plana proizašli su iz iskazanih potreba i interesa jedinica lokalne samouprave koji su od gospodarskog značaja za razvoj Šibensko – kninske županije i potreba za usklađenjem s novom zakonskim obvezama.

  FOTO GALERIJA: Usvojen Proračun Šibensko – kninske županije za 2019. godinu

  05.12.2018 14:51  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Otvoren Simpozij agronoma u 2019. godini

Hrvatski i inozemni agronomski stručnjaci borave u Vodicama
prije 13 sata

Od monitoringa Ušća Krke do postava budućeg posjetiteljskog centra

Započela znanstvena istraživanja Ušća Krke u sklopu 2. faze projekta Turističke valorizacije Kanala sv. Ante u Šibeniku
18.02.2019, 07:42

Obilježen Dan sjećanja na 26. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve u Donjem Karinu

Nikola Blažević, zamjenik šibensko - kninskog župana sudjelovao na obilježavanju
14.02.2019, 11:54