Županu Goranu Pauku dodijeljena Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županiji

19.06.2020, 14:43   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk i njegova zamjenica Anja Šimpraga sudjelovali su na svečanoj sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine, održanoj u Kistanjama u povodu proslave Krsne slave Vijeća – Prijenosa moštiju Svetog oca Nikolaja.

Tom prilikom županu je uručena Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda na području Šibensko-kninske županije, koja se dodijelila po prvi put.

„Izuzetna mi je čast primiti ovu Povelju i sretan sam što su prepoznata moja zalaganja za poboljšanje suživota i razvoj međuljudskih odnosa, koji su preduvjet  i temelj za suradnju na svakom području, a posebno u krajevima u kojima živi heterogeno stanovništvo.

Suživot dvaju i više naroda na prostorima opterećenima poviješću nikad i nigdje nije jednostavan. Za njegovo normalno i kvalitetno funkcioniranje neophodno je zalaganje svih koji u njemu sudjeluju, posebno nas političara.

Međusobno uvažavanje i poštovanje preduvjet  je za unaprjeđenje kvalitete života svih stanovnika naše županije, bez obzira na nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, a to je naš zajednički cilj i ono na čemu radimo.“, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio na ukazanoj časti.

Osim županu Goranu Pauku, Povelja je dodijeljena i gradonačelniku Drniša Josipu Begonji.

Plaketu „Simo Matavulj“  za ukupan profesionalni i društveni rad, angažman na društvenom i ekonomskom napretku te očuvanju identiteta srpske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji Vijeće srpske nacionalne manjine dodijelilo je Vuji Gruloviću i Nikoli Kalatu.

Nagrada „Dositej Obradović“ dodijeljena je Marku Čeki za sportske uspjehe i Kulturno-umjetničkom društvu Bukovica – Kistanje za rad u kulturi i na očuvanju identiteta srpske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji.

  FOTO GALERIJA: Županu Goranu Pauku dodijeljena Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županiji

  19.06.2020 14:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24