Županijski stručnjaci za odnose s javnošću o reformi javne uprave

28.10.2019, 07:52   /   Ispiši članak

Sjednica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija održana je u petak 25. listopada, a županijski stručnjaci za odnose s javnošću raspravljali su o finalnim koracima reforme javne uprave, kao i aktivnostima predsjedanja Hrvatske Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine.

Djelovanje udruge „Nismo same“ predstavila je predsjednica Ivana Kalogjera. Udruga je osnovana u ožujku 2017. godine, s ciljem promicanja i unaprjeđenja svih oblika prevencije raka, osobito kod žena. Osim toga, Udruga se bavi pružanjem podrške ženama oboljelima i liječenim od raka, edukacijama bolesnica, njihovih obitelji te cjelokupne javnosti, kao i podizanje svijesti o važnosti prevencije, unaprjeđivanje kvalitete liječenja i društvenog položaja oboljelih žena te zaštita zdravlja općenito. Dva najvažnija projekta Udruge su portal Nismo same, koncipiran kao kombinacija intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka i organizacija prijevoza žena na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“  Četrdeset ispovijedi čine knjigu „Nismo same“ koja će biti prezentirana na sajmu Interliber sredinom studenoga.

„U sklopu usluge prva je žena na kemoterapiju prevezena 14. ožujka 2018. godine, a do sada smo bili podrška za 195 žena. Većina korisnica projekta žene su starije životne dobi, uglavnom umirovljenice koje nemaju živućih članova obitelji, no imamo i vrlo mladih žena, samohranih majki, žena koje imaju djecu s posebnim potrebama, žena koje, osim od maligne bolesti, boluju i od nekih drugih bolesti (multiple skleroze i sl.). Većina korisnica živi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, no vozili smo žene iz čitave Hrvatske.  Dio njih na liječenje u Zagreb stižu vlakom ili autobusom i iz drugih gradova, pa im je ovakva usluga od neizmjerne koristi jer u Zagrebu nikoga ne poznaju, niti se u njemu snalaze“, ističe Kalogjera.

U nastavku sjednice održana je radionica o komunikacijskim izazovima reforme javne uprave. S obzirom na to da povjeravanje poslova ureda državne uprave županijama stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine, napravljen je presjek alata i kanala kojima građani dobivaju točne i pravovremene informacije. „Važno je da u tim procesima sudjeluju svi dionici reforme i apeliram na to da i stručnjaci za odnose s javnošću budu uključeni u sve dogovore. Građani su nam u fokusu i važno je komunicirati im benefite ove reforme“, rekla je Senka Bilać, voditeljica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija. Iako je reforma javne uprave kompleksna, informacije treba plasirati na što jednostavniji način, zaključeno je na sjednici.

Uoči predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priprema više od 160 susreta, konferencija, ministarskih sastanaka i sličnih događaja, koji će se, osim u Zagrebu, održavati u gradovima diljem Hrvatske. Aktivnosti je prezentirao Sanjin Soldatić, voditelj službe za komunikacije i kulturne aktivnosti u Ministarstvu. Županije je pozvao da se uključe u organizaciju radnih i stručnih skupova, a raspored svih događanja bit će objavljen na službenim stranicama Ministarstva u siječnju.

 

 

  FOTO GALERIJA: Županijski stručnjaci za odnose s javnošću o reformi javne uprave

  28.10.2019 17:54  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
29.05.2020, 12:29

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05