Župan se susreo s vinarima nagrađenima na Decanter World Wine Awards

04.07.2019, 14:04   /   Ispiši članak

Povodom osvajanja medalja na prestižnom svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards, danas se šibensko – kninski župan Goran Pauk susreo s nagrađenim vinarima – Ante Sladić Vino i vinarija Testament, koji su tijekom druženja u prostorijama vinarije Testament na Jadrtovcu predstavili svoja nagrađena vina.

Na najutjecajnijem svjetskom vinskom ocjenjivanju koje se održava 16. godinu za redom, vino sorte debit, vinara Ante Sladić Vino osvojilo je brončanu medalju dok je vino sorte babić, vinarije Testament osvojilo srebrnu medalju.

„Osvajanje ovih prestižnih medalja potvrda je kvalitete naših vina i veliki korak u popularizaciji debita i babića kao vinskih sorti, za koje se stvara određena prepoznatljivost i povezanost s našom županijom. Ovo je priznanje i projektu Taste Šibenik Knin County koji za cilj ima upravo promociju autohtonih sorti i proizvoda naše županije.“ kazao je tijekom susreta župan Pauk, te čestitao nagrađenim vinarima na ostvarenom uspjehu kojim se promovira i Šibensko – kninska županija.

Ocjenjivanje se ove godine održalo u Londonu gdje se okupilo oko 280 vinskih eksperata iz cijeloga svijeta kako bi ocijenili približno 17 tisuća vina iz čak 57 zemalja.

Testament je mladi brend i jako smo ponosni što smo u tako kratkom vremenu od samo dvije godine uspjeli postići tako veliki uspjeh s našim vinom sorte babić. Svakako ćemo nastaviti pričati priču naše vinarije i pronositi ime naše županije po svijetu.“ kazao je okupljenima Juraj Sladić ispred vinarije Testament.

Značaj osvajanja medalja još je i veći uzme li se u obzir kako su sorte debit i babić još uvijek relativno nepoznate na globalnim vinskim ocjenjivanjima, stoga je sudjelovanje na internacionalnim vinskim natjecanjima i sajmovima širom svijeta najbolji put u promoviranju naših autohtonih sorti  i jedinstvenog podneblja s koje dolaze.

„Vjerujem da smo ovim uspjehom uspjeli razbiti negativne predrasude koje vladaju prema debitu kao sorti vina. Mislim da smo dokazali kako debit vino može itekako biti kvalitetno.“ poručio je nagrađeni vinar Ante Sladić, naglasivši kako je ovo tek početak, te da će na natjecanja nastaviti slati i druge vinske sorte.

  FOTO GALERIJA: Župan se susreo s vinarima nagrađenima na Decanter World Wine Awards

  04.07.2019 14:09  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24

Osnovana Udruga Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.
12.07.2019, 08:57

U Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

U sklopu trodnevne manifestacije povodom proslave 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, jučer je u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom. Ispred Šibensko – kninske županije, koja je od početka podržala projekt, povelju je potpisala zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić.
10.07.2019, 09:14