Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

14.03.2018, 14:07   /   Ispiši članak

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj g. Susumu Kiyosawa boravio je danas u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji te se sastao sa županom Goranom Paukom. Župan je prvog tajnika upoznao sa gospodarskom situacijom u našoj županiji, njezinim potencijalima i strateškim ciljevima.

„Jedan od naših glavnih ciljeva je, osmišljavanjem kvalitetnih projekata, povući što više sredstava iz fondova Europske unije koja su nam na raspolaganju. Do sada smo europskim novcem financirali projekte iz područja energetike, kulture, prometa, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, turizma.“, kazao je župan Pauk naglasivši kako je turizam gospodarska grana koja ima najveći kontinuirani razvoj. „Turistička ponuda još uvijek je usredotočena na obalni pojas, a ulaganja u turističke kapacitete u zaleđu koje ima veliki turistički potencijal omogućilo bi razvoj novih oblika ruralnog turizma.“, naglasio je župan.

Šibensko-kninsku županiju, koja bilježi rekordne turističke rezultate, u prošloj je godini posjetio mali broj gostiju iz Japana te na tom području imamo puno prostora za napredak, zaključeno je na sastanku.

Kao predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Pauk prvog je tajnika informirao o potrebi funkcionalne i fiskalne decentralizacije koja bi županijama kao jedinicama područne (regionalne) samouprave omogućila brži i kvalitetniji razvoj, naglasivši kako u tome imaju podršku državne vlasti.

Gospodin  Kiyosawa zahvalio je županu na primanju, istaknuo spremnost Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj za jačanjem daljnje suradnje između dviju zemalja, te kazao kako će svoj godišnji odmor s obitelji ovo ljeto provesti u našoj županiji. 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

  14.03.2018 14:10  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
prije 2 sata

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18

Župan Goran Pauk na konferenciji o otpadu: „Uspješno gospodarenje otpadom je osnovni element suvremenog života“

Konferencija „Primjena ciljeva upravljanja otpadom – mogućnosti i izazovi“ u organizaciji časopisa Komunal i Centra za razvoj i marketing održana je u petak, 14. rujna u Zagrebu.
14.09.2018, 18:14