Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

14.03.2018, 14:07   /   Ispiši članak

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj g. Susumu Kiyosawa boravio je danas u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji te se sastao sa županom Goranom Paukom. Župan je prvog tajnika upoznao sa gospodarskom situacijom u našoj županiji, njezinim potencijalima i strateškim ciljevima.

„Jedan od naših glavnih ciljeva je, osmišljavanjem kvalitetnih projekata, povući što više sredstava iz fondova Europske unije koja su nam na raspolaganju. Do sada smo europskim novcem financirali projekte iz područja energetike, kulture, prometa, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, turizma.“, kazao je župan Pauk naglasivši kako je turizam gospodarska grana koja ima najveći kontinuirani razvoj. „Turistička ponuda još uvijek je usredotočena na obalni pojas, a ulaganja u turističke kapacitete u zaleđu koje ima veliki turistički potencijal omogućilo bi razvoj novih oblika ruralnog turizma.“, naglasio je župan.

Šibensko-kninsku županiju, koja bilježi rekordne turističke rezultate, u prošloj je godini posjetio mali broj gostiju iz Japana te na tom području imamo puno prostora za napredak, zaključeno je na sastanku.

Kao predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Pauk prvog je tajnika informirao o potrebi funkcionalne i fiskalne decentralizacije koja bi županijama kao jedinicama područne (regionalne) samouprave omogućila brži i kvalitetniji razvoj, naglasivši kako u tome imaju podršku državne vlasti.

Gospodin  Kiyosawa zahvalio je županu na primanju, istaknuo spremnost Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj za jačanjem daljnje suradnje između dviju zemalja, te kazao kako će svoj godišnji odmor s obitelji ovo ljeto provesti u našoj županiji. 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

  14.03.2018 14:10  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

„Naše domaće, sada i ubuduće“

U hotelu Punta u Vodicama, održan je danas radni ručak s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, kao i manifestacija “Naše domaće, sada i ubuduće“, kojom Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju promovira hrvatske poljoprivredne proizvode te novosti u Programu ruralnog razvoja.
16.03.2018, 16:30

Župan Pauk na vježbi Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti

Prva kibernetička vježba Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti pod nazivom Kibernetički štit 2018. održana je danas u Ministarstvu obrane RH.
15.03.2018, 18:39

Županiju posjetili učenici Osnovne škole Čista Velika

Zamjenica župana Darija Puljić i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Dijana Ercegović, primile su jutros u Uredu župana učenike drugog i trećeg razreda Osnovne škole Čista Velika.
12.03.2018, 15:14