Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

14.03.2018, 14:07   /   Ispiši članak

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj g. Susumu Kiyosawa boravio je danas u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji te se sastao sa županom Goranom Paukom. Župan je prvog tajnika upoznao sa gospodarskom situacijom u našoj županiji, njezinim potencijalima i strateškim ciljevima.

„Jedan od naših glavnih ciljeva je, osmišljavanjem kvalitetnih projekata, povući što više sredstava iz fondova Europske unije koja su nam na raspolaganju. Do sada smo europskim novcem financirali projekte iz područja energetike, kulture, prometa, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, turizma.“, kazao je župan Pauk naglasivši kako je turizam gospodarska grana koja ima najveći kontinuirani razvoj. „Turistička ponuda još uvijek je usredotočena na obalni pojas, a ulaganja u turističke kapacitete u zaleđu koje ima veliki turistički potencijal omogućilo bi razvoj novih oblika ruralnog turizma.“, naglasio je župan.

Šibensko-kninsku županiju, koja bilježi rekordne turističke rezultate, u prošloj je godini posjetio mali broj gostiju iz Japana te na tom području imamo puno prostora za napredak, zaključeno je na sastanku.

Kao predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Pauk prvog je tajnika informirao o potrebi funkcionalne i fiskalne decentralizacije koja bi županijama kao jedinicama područne (regionalne) samouprave omogućila brži i kvalitetniji razvoj, naglasivši kako u tome imaju podršku državne vlasti.

Gospodin  Kiyosawa zahvalio je županu na primanju, istaknuo spremnost Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj za jačanjem daljnje suradnje između dviju zemalja, te kazao kako će svoj godišnji odmor s obitelji ovo ljeto provesti u našoj županiji. 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

  14.03.2018 14:10  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Šibensko-kninske županije

Uoči međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se obilježava 26. lipnja, održana je sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Šibensko-kninske županije.
21.06.2018, 13:12

Uoči Dana antifašizma i Dana državnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj

Uoči obilježavanja 22. lipnja - Dana antifašističke borbe i 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te svima onima koji su dali svoj život za stvaranje samostalne hrvatske države temeljene na demokratskim i antifašističkim načelima.
21.06.2018, 11:14

Župan primio nagrađenog učenika i profesora Prometno-tehničke škole

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović primili su danas nagrađenog učenika Prometno-tehničke škole u Šibeniku Jakova Renka i njegovog mentora, profesora Davora Lakoša, povodom ostvarenog sjajnog uspjeha na 21. državnom natjecanju u sektoru prometa i logistike.
20.06.2018, 13:38