Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

14.03.2018, 14:07   /   Ispiši članak

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj g. Susumu Kiyosawa boravio je danas u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji te se sastao sa županom Goranom Paukom. Župan je prvog tajnika upoznao sa gospodarskom situacijom u našoj županiji, njezinim potencijalima i strateškim ciljevima.

„Jedan od naših glavnih ciljeva je, osmišljavanjem kvalitetnih projekata, povući što više sredstava iz fondova Europske unije koja su nam na raspolaganju. Do sada smo europskim novcem financirali projekte iz područja energetike, kulture, prometa, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, turizma.“, kazao je župan Pauk naglasivši kako je turizam gospodarska grana koja ima najveći kontinuirani razvoj. „Turistička ponuda još uvijek je usredotočena na obalni pojas, a ulaganja u turističke kapacitete u zaleđu koje ima veliki turistički potencijal omogućilo bi razvoj novih oblika ruralnog turizma.“, naglasio je župan.

Šibensko-kninsku županiju, koja bilježi rekordne turističke rezultate, u prošloj je godini posjetio mali broj gostiju iz Japana te na tom području imamo puno prostora za napredak, zaključeno je na sastanku.

Kao predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Pauk prvog je tajnika informirao o potrebi funkcionalne i fiskalne decentralizacije koja bi županijama kao jedinicama područne (regionalne) samouprave omogućila brži i kvalitetniji razvoj, naglasivši kako u tome imaju podršku državne vlasti.

Gospodin  Kiyosawa zahvalio je županu na primanju, istaknuo spremnost Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj za jačanjem daljnje suradnje između dviju zemalja, te kazao kako će svoj godišnji odmor s obitelji ovo ljeto provesti u našoj županiji. 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Župan primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

  14.03.2018 14:10  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01