Župan posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji

02.01.2020, 13:51   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, u društvu zamjenice Anje Šimpraga, gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića te njegovog zamjenika Željka Džepine, posjetio je danas prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji, malenog Luku Jurića Šimunovića i njegovu majku Jelenu.

Dječak Luka rođen je rodilištu Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin, u 1:20  prve noći 2020. godine, kao četvrto dijete u obitelji Jurić Šimunović iz Knina.

Malenog Luku u bolnici je posjetio i tata Ivan, kao i tri starije sestre: Iva, Ena i najmlađa Ani koja je i odabrala bratu ime.

„Ova godina je za vašu obitelj započela na najljepši mogući način, u novogodišnjoj noći dobili ste najdragocjeniji dar. Čuvajte ga i uživajte u radosti koje dijete unosi u život. Vašem Luki, njegovim sestrama i vašoj obitelji želim svako dobro; puno zdravlja, sreće i obilje Božjeg blagoslova.“, kazao je župan u čestitci sretnim roditeljima.

Uz čestitku, župan je prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji u 2020. godini darovao novčanim iznosom od 3.000,00 kuna.

U kninskom rodilištu u prošloj je godini rođeno 142 djece; 27 manje nego u 2018., dok je u šibenskom rodilištu u 2019. godini rođeno 648 djece; 68 više nego u 2018. Ukupno, u Šibensko-kninskoj županiji u protekloj se godini rodilo 41 dijete više nego u 2018. godini.

  FOTO GALERIJA: Župan posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji

  02.01.2020 13:53  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 3 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01