Župan posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji

02.01.2020, 13:51   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, u društvu zamjenice Anje Šimpraga, gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića te njegovog zamjenika Željka Džepine, posjetio je danas prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji, malenog Luku Jurića Šimunovića i njegovu majku Jelenu.

Dječak Luka rođen je rodilištu Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin, u 1:20  prve noći 2020. godine, kao četvrto dijete u obitelji Jurić Šimunović iz Knina.

Malenog Luku u bolnici je posjetio i tata Ivan, kao i tri starije sestre: Iva, Ena i najmlađa Ani koja je i odabrala bratu ime.

„Ova godina je za vašu obitelj započela na najljepši mogući način, u novogodišnjoj noći dobili ste najdragocjeniji dar. Čuvajte ga i uživajte u radosti koje dijete unosi u život. Vašem Luki, njegovim sestrama i vašoj obitelji želim svako dobro; puno zdravlja, sreće i obilje Božjeg blagoslova.“, kazao je župan u čestitci sretnim roditeljima.

Uz čestitku, župan je prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji u 2020. godini darovao novčanim iznosom od 3.000,00 kuna.

U kninskom rodilištu u prošloj je godini rođeno 142 djece; 27 manje nego u 2018., dok je u šibenskom rodilištu u 2019. godini rođeno 648 djece; 68 više nego u 2018. Ukupno, u Šibensko-kninskoj županiji u protekloj se godini rodilo 41 dijete više nego u 2018. godini.

  FOTO GALERIJA: Župan posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji

  02.01.2020 13:53  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03