Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

29.01.2018, 13:17   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj vijećnici upriličena je danas simbolična svečanost uručenja Zahvalnice Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“.

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić predsjednici „Kola“, gospođi Miljenki Bujas i dirigentu Ivi Lisi, uručili su Zahvalnicu za promicanje kulture i doprinos ugledu i promociji Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije povodom osvajanja zlatne plakete na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Istria Cantat“, održanom sredinom siječnja u Puli.

„Kolaši“ su u Puli zlato osvojili u folklornoj kategoriji, gdje su se između ostalih, predstavili i skladbom „Kad se Pavle ženjaše“, koju su pod ravnanjem maestra Ive Lise, izveli i danas u Vijećnici.

„Čestitam vam od srca na još jednom u nizu vaših postignutih uspjeha. Ponosan sam jer svojim djelovanjem časno prezentirate Šibenik i Šibensko-kninsku županiju kao kulturno i glazbeno središte te doprinosite očuvanju hrvatske kulturne i glazbene baštine.“, kazao je župan Pauk, istaknuvši kako Županija prepoznaje i, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, već dugi niz godina financijski prati „Kolo“, a namjerava to činiti i ubuduće.

Šibensko pjevačko društvo  „Kolo“  postoji već  118 godina i redovito osvaja nagrade na brojnim prestižnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi, te je postalo jedan od najznačajnijih kulturnih simbola grada Šibenika I Šibensko-kninske županije.

  FOTO GALERIJA: Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

  29.01.2018 13:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministra mora, prometa i infrastrukture Šibensko-kninskoj županiji

Danas je u Šibensko-kninskoj županiji, u radnom posjetu, boravio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gdje se sastao sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem. U ministrovoj pratnji bila je i državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, kao i pomoćnici ministra Josip Bilaver i Jure Šarić te predstavnik Hrvatskih cesta, Nikša Konjevod i predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza, Željko Ukić.
13.02.2018, 16:00

U Kninu održan znanstveno- stručni skup „Digitalna transformacija: Knin pametan grad“

U kninskoj Gradskoj vijećnici danas je održan znanstveno-stručni skup „Digitalna transformacija: Knin pametan grad“, na kojoj je sudjelovao i župan Goran Pauk.
12.02.2018, 15:28

Obilježen Dan broja 112

Županijski centar 112 obilježio je danas jučerašnji Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Vijeće Europskih zajednica je 29. srpnja 1991. godine donijelo Odluku o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 koji sve hitne službe integrira u jedinstveni sustav pružanja pomoći građanima Europske unije.
12.02.2018, 14:40