Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

29.01.2018, 13:17   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj vijećnici upriličena je danas simbolična svečanost uručenja Zahvalnice Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“.

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić predsjednici „Kola“, gospođi Miljenki Bujas i dirigentu Ivi Lisi, uručili su Zahvalnicu za promicanje kulture i doprinos ugledu i promociji Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije povodom osvajanja zlatne plakete na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Istria Cantat“, održanom sredinom siječnja u Puli.

„Kolaši“ su u Puli zlato osvojili u folklornoj kategoriji, gdje su se između ostalih, predstavili i skladbom „Kad se Pavle ženjaše“, koju su pod ravnanjem maestra Ive Lise, izveli i danas u Vijećnici.

„Čestitam vam od srca na još jednom u nizu vaših postignutih uspjeha. Ponosan sam jer svojim djelovanjem časno prezentirate Šibenik i Šibensko-kninsku županiju kao kulturno i glazbeno središte te doprinosite očuvanju hrvatske kulturne i glazbene baštine.“, kazao je župan Pauk, istaknuvši kako Županija prepoznaje i, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, već dugi niz godina financijski prati „Kolo“, a namjerava to činiti i ubuduće.

Šibensko pjevačko društvo  „Kolo“  postoji već  118 godina i redovito osvaja nagrade na brojnim prestižnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi, te je postalo jedan od najznačajnijih kulturnih simbola grada Šibenika I Šibensko-kninske županije.

  FOTO GALERIJA: Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

  29.01.2018 13:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao je na konferenciji Smart islands 2018

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na konferenciji Smart islands koja je održana u Hvaru.
19.10.2018, 17:23

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
18.10.2018, 12:46

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02