Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

29.01.2018, 13:17   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj vijećnici upriličena je danas simbolična svečanost uručenja Zahvalnice Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“.

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić predsjednici „Kola“, gospođi Miljenki Bujas i dirigentu Ivi Lisi, uručili su Zahvalnicu za promicanje kulture i doprinos ugledu i promociji Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije povodom osvajanja zlatne plakete na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Istria Cantat“, održanom sredinom siječnja u Puli.

„Kolaši“ su u Puli zlato osvojili u folklornoj kategoriji, gdje su se između ostalih, predstavili i skladbom „Kad se Pavle ženjaše“, koju su pod ravnanjem maestra Ive Lise, izveli i danas u Vijećnici.

„Čestitam vam od srca na još jednom u nizu vaših postignutih uspjeha. Ponosan sam jer svojim djelovanjem časno prezentirate Šibenik i Šibensko-kninsku županiju kao kulturno i glazbeno središte te doprinosite očuvanju hrvatske kulturne i glazbene baštine.“, kazao je župan Pauk, istaknuvši kako Županija prepoznaje i, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, već dugi niz godina financijski prati „Kolo“, a namjerava to činiti i ubuduće.

Šibensko pjevačko društvo  „Kolo“  postoji već  118 godina i redovito osvaja nagrade na brojnim prestižnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi, te je postalo jedan od najznačajnijih kulturnih simbola grada Šibenika I Šibensko-kninske županije.

  FOTO GALERIJA: Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

  29.01.2018 13:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Potpisan ugovor o korištenju Minerske za uređenje Posjetiteljskog centra u Kanalu sv. Ante

U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za potrebe provedbe II. faze Projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku“.
19.04.2018, 14:33

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković.
17.04.2018, 12:54

Potpisan Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje vrijedan više od tri milijuna kuna

Župan Goran Pauk, sa suradnicima, nazočio je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje. Ugovor je s predstavnikom izvođača, Martinom Konjevodom, potpisala ravnateljica škole Sanja Marasović Stručić.
13.04.2018, 14:55