Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

29.01.2018, 13:17   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj vijećnici upriličena je danas simbolična svečanost uručenja Zahvalnice Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“.

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić predsjednici „Kola“, gospođi Miljenki Bujas i dirigentu Ivi Lisi, uručili su Zahvalnicu za promicanje kulture i doprinos ugledu i promociji Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije povodom osvajanja zlatne plakete na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Istria Cantat“, održanom sredinom siječnja u Puli.

„Kolaši“ su u Puli zlato osvojili u folklornoj kategoriji, gdje su se između ostalih, predstavili i skladbom „Kad se Pavle ženjaše“, koju su pod ravnanjem maestra Ive Lise, izveli i danas u Vijećnici.

„Čestitam vam od srca na još jednom u nizu vaših postignutih uspjeha. Ponosan sam jer svojim djelovanjem časno prezentirate Šibenik i Šibensko-kninsku županiju kao kulturno i glazbeno središte te doprinosite očuvanju hrvatske kulturne i glazbene baštine.“, kazao je župan Pauk, istaknuvši kako Županija prepoznaje i, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, već dugi niz godina financijski prati „Kolo“, a namjerava to činiti i ubuduće.

Šibensko pjevačko društvo  „Kolo“  postoji već  118 godina i redovito osvaja nagrade na brojnim prestižnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi, te je postalo jedan od najznačajnijih kulturnih simbola grada Šibenika I Šibensko-kninske županije.

  FOTO GALERIJA: Župan Pauk i gradonačelnik Burić uručili Zahvalnicu Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“

  29.01.2018 13:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Vlada Republike Hrvatske sa županima raspravljala o prijedlogu novih statističkih regija

Na zajedničkom sastanku izdvojene dvije varijante kao konačni prijedlozi nove podjele
prije 16 sata

Dovršetak energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu

Uspješno dovršena sva tri projekta energetske obnove u školama na području Šibensko - kninske županije
10.01.2019, 13:24

Dovršen projekt energetske obnove zgrade škole u Kistanjama

Postignut A energetski razred zgrade škole koju pohađaju 192 učenika
08.01.2019, 13:04