Župan održao redovitu konferenciju za novinare

07.04.2008, 12:45   /   Ispiši članak

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare bilo je govora o Regionalnom centru za zbrinjavanje otpada „Bikarac“. Župan je kazao da je stručno povjerenstvo za procjenu mogućnosti izgradnje zajedničkog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“ za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju otpočelo s radom. Zadaća Povjerenstva je utvrditi mogućnost izgradnje zajedničkog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“. Riječ je o kompleksnom i vrlo bitnom materijalu koji bi trebao dati odgovor na mogućnost zbrinjavanja otpada za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Župan je naglasio kako je osobno oprezan zbog strahovito negativnog stava javnosti, međutim nakon stručnog izvješća Povjerenstva konačnu odluku daje Županijska skupština. Također, novinare je interesirao stav župana vezano za sukobe na relaciji Županijska lučka uprava - Grad Šibenik. Župan je iskazao nezadovoljstvo što ranije nije došlo do razgovora između ravnatelja Županijske lučke uprave i Grada Šibenika. Iako Županijska lučka uprava gospodari gradskom rivom, moralno je kontaktirati i upoznati gradsku upravu s radovima koji se izvode na njenom području, mišljenja je župan.

Župan Pauk je upoznao javnost s pismom namjere od Zagreb–Montaže, tvrtke koja intenzivno razvija investicijsku graditeljsku djelatnost. Zagreb-Montaža pristupila je pripremi projekta „Drage“ kojim će tom gradskom prostoru dati novu urbanu dimenziju. Na području lokacije „Draga“ na kojem je danas smješten gradski parking planirano je graditi stambeno-poslovnu zonu u kojoj su predviđeni i prostori za upravu. U tom smislu Županiji je predložena suradnja, odnosno poziv da se izjasni o zainteresiranosti kupnje prostora u kojem bi bila smještena županijska uprava. Županija je zainteresirana, te će o tome biti informirano Županijsko poglavarstvo, kazao je župan Pauk.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05