Župan održao redovitu konferenciju za novinare

07.04.2008, 12:45   /   Ispiši članak

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare bilo je govora o Regionalnom centru za zbrinjavanje otpada „Bikarac“. Župan je kazao da je stručno povjerenstvo za procjenu mogućnosti izgradnje zajedničkog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“ za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju otpočelo s radom. Zadaća Povjerenstva je utvrditi mogućnost izgradnje zajedničkog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“. Riječ je o kompleksnom i vrlo bitnom materijalu koji bi trebao dati odgovor na mogućnost zbrinjavanja otpada za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Župan je naglasio kako je osobno oprezan zbog strahovito negativnog stava javnosti, međutim nakon stručnog izvješća Povjerenstva konačnu odluku daje Županijska skupština. Također, novinare je interesirao stav župana vezano za sukobe na relaciji Županijska lučka uprava - Grad Šibenik. Župan je iskazao nezadovoljstvo što ranije nije došlo do razgovora između ravnatelja Županijske lučke uprave i Grada Šibenika. Iako Županijska lučka uprava gospodari gradskom rivom, moralno je kontaktirati i upoznati gradsku upravu s radovima koji se izvode na njenom području, mišljenja je župan.

Župan Pauk je upoznao javnost s pismom namjere od Zagreb–Montaže, tvrtke koja intenzivno razvija investicijsku graditeljsku djelatnost. Zagreb-Montaža pristupila je pripremi projekta „Drage“ kojim će tom gradskom prostoru dati novu urbanu dimenziju. Na području lokacije „Draga“ na kojem je danas smješten gradski parking planirano je graditi stambeno-poslovnu zonu u kojoj su predviđeni i prostori za upravu. U tom smislu Županiji je predložena suradnja, odnosno poziv da se izjasni o zainteresiranosti kupnje prostora u kojem bi bila smještena županijska uprava. Županija je zainteresirana, te će o tome biti informirano Županijsko poglavarstvo, kazao je župan Pauk.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
18.02.2020, 14:51

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.
17.02.2020, 15:01

Započelo razminiranje područja uz rijeku Čikolu i u zaselku Vlajići

17. veljače 2020. započeli su radovi razminiranja, prema izvedbenom planu razminiranja: površina uz rijeku Čikolu i u zaselku Vlajići, PR-ŠKDRN-078-08-19, površine 491.397 m2.
17.02.2020, 13:01