Župan održao redovitu konferenciju za novinare

11.12.2007, 13:36   /   Ispiši članak

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati“, šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je svoje zadovoljstvo s privatizacijom šibenske tvrtke TLM. S obzirom na buduće vlasnike (peteročlani konzorcij) i obveze koje su preuzeli, mislim da nitko ozbiljan nema primjedbu na okončani proces privatizacije. Već sad možemo reći da je garancija da firma ide naprijed ispunjena, naglasio je župan. Vezano za imenovanje Jadranke Fržop, dipl. iur. za pročelnicu Upravnog odjela za pomorstvo, otočni i područni razvoj, župan je kazao kako je riječ o pravoj osobi za navedeno radno mjesto s obzirom na njeno dugogodišnje iskustvo u upravi i rad na poslovima koji spadaju u djelokrug Upravnog odjela za pomorstvo. Novinare je zanimalo ima li župan saznanja o zainteresiranosti švedske tvrtke IKEA za dolazak na Pode i kako županija gleda na takvu mogućnost. Župan je kazao kako je svaka reminentna tvrtka dobrodošla na područje naše županije. Na špekulacije o tome kako priča o Podima i novom zapošljavanju ne drži vodu, te da neće biti novih zapošljavanja, župan je kazao kako je nemoguće da neće biti novih zapošljavanja, jer svaka firma koja odlazi na Pode širi se u puno većim gabaritima, te da iscrpniji odgovor na to pitanje novinari mogu dobiti od Jakova Terzanovića, direktora Poda.

Župan je upoznao novinare s prometnim priključkom Gospodarske zone „Podi“ – Šibenik na autocestu A-1. Naime, ŽUC je pripremio rješenje odvojka s industrijske zone „Podi“ na autocestu čime bi se kvalitetno i dugoročno riješio problem prometne povezanosti IZ „Podi“ Riječ je o postojećem podvožnjaku koji može biti sastavni dio autoceste, postojeća asfaltirana cesta u širini 8x5 m zadovoljava uvjete te nema velikih zahvata na samoj autocesti, što je vrlo važno. IGH je dao suglasnost na dostavljeno rješenje koje je poslano u HAC radi uvrštavanja program izgradnje cesta. Projekt, skupa s pristupom do zone „Podi“ težak je 10 miliona kuna, a dužina pristupne ceste iznosi 1200 m. Na novinarsku primjedbu kako je župan Goran Pauk jedini župan koji nije bio na listi za Sabor na nedavnim parlamentarnim izborima. Župan je kazao da ne mogu svi biti u Saboru, već da postoje situacije koje treba odraditi na terenu, osim toga na funkciju župana nije došao u redovitoj izbornoj proceduri na lokalnim izborima 2005. godine, već godinu i pol nakon toga, pa bi bilo neozbiljno da se u jednom mandatu izmjene tri župana. S obzirom na odlične rezultate postignute na parlamentarnim izborima za IX. Izbornu jedinicu, imamo pravo i lobiramo za kadrove u ministarstvima, ali nije lako naći osobu koja zna posao a uz to je spremna promijeniti način života preseljenjem u drugu sredinu, naglasio je župan.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Raste broj novooboljeli od koronavirusa

Na dan 1. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je još 5 osoba pozitivnih na virus COVID-19 od kojih je četiri iz Murtera.
prije 21 sata

Raste broj novooboljeli od koronavirusa

Na dan 1. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je još 5 osoba pozitivnih na virus COVID-19 od kojih je četiri iz Murtera.
prije 21 sata

Jedan novooboljeli pacijent od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 31. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od COVID-19. Ukupno je 24 oboljele osobe od koronavirusa. Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru.
31.03.2020, 12:45