Župan na otvaranju BIG GAME FISHINGA

24.09.2007, 10:35   /   Ispiši članak

Jučer je u Jezerima Šibensko-kninski župan Goran Pauk otvorio 9. međunarodno športsko-udičarsko natjecanje "Nava Big Game Fishing". U organizaciji ŠRD Punta Rata, natjecanje se već devetu godinu za redom održava u Jezerima i jedino je u Hrvatskoj. Ovogodišnje natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo 60 ekipa iz raznih zemalja EU i Južnoafričke Republike, a ove godine na natjecanju sudjeluje 50 posada iz Slovenije, Njemačke, Slovačke, Danske, Švedske, Italije, Austrije, USA i Hrvatske. Osim što je u pitanju športsko natjecanje, BGF ima i svoj humanitarni karakter, jer prihod od prodane ribe upućuje se raznim udrugama ili pojedincima. Tako će ovogodišnji prihod biti usmjeren obiteljima poginulih vatrogasaca. Ovo natjecanje je od velike važnosti za turizam Šibensko-kninske županije, jer se natjecanje održava uvijek koncem mjeseca rujna i time produži turističku sezonu u Jezerima. Svake godine kroz natjecanje Jezera posjeti od 2-5000 posjetitelja. Natjecanje će trajati do 29. rujna o.g.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24