Župan na otvaranju BIG GAME FISHINGA

24.09.2007, 10:35   /   Ispiši članak

Jučer je u Jezerima Šibensko-kninski župan Goran Pauk otvorio 9. međunarodno športsko-udičarsko natjecanje "Nava Big Game Fishing". U organizaciji ŠRD Punta Rata, natjecanje se već devetu godinu za redom održava u Jezerima i jedino je u Hrvatskoj. Ovogodišnje natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo 60 ekipa iz raznih zemalja EU i Južnoafričke Republike, a ove godine na natjecanju sudjeluje 50 posada iz Slovenije, Njemačke, Slovačke, Danske, Švedske, Italije, Austrije, USA i Hrvatske. Osim što je u pitanju športsko natjecanje, BGF ima i svoj humanitarni karakter, jer prihod od prodane ribe upućuje se raznim udrugama ili pojedincima. Tako će ovogodišnji prihod biti usmjeren obiteljima poginulih vatrogasaca. Ovo natjecanje je od velike važnosti za turizam Šibensko-kninske županije, jer se natjecanje održava uvijek koncem mjeseca rujna i time produži turističku sezonu u Jezerima. Svake godine kroz natjecanje Jezera posjeti od 2-5000 posjetitelja. Natjecanje će trajati do 29. rujna o.g.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09