Župan i gradonačelnik održali tradicionalni božićno - novogodišnji prijam

21.12.2019, 09:47   /   Ispiši članak

U interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova - Civitas Sacra održan je tradicionalni božićno-novogodišnji prijam za sve osobe iz gospodarskog, javnog, društvenog, političkog, kulturnog, vjerskog i sportskog života grada i županije koji zajednički organiziraju Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik

Osvrt na godinu na izmaku i čestitke povodom nadolazećih blagdana okupljenima su uputili župan Goran Pauk, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

“Mogu kazati da smo realizirali sve što smo i planirali. Nakon otvorenja šetnice u Kanalu sv. Ante i uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na popis zaštićene UNESCO baštine ovo ljeto Tvrđava je otvorena za posjetitelje, što je još jedan veliki korak u revitalizaciji i valorizaciji ovog vrijednog lokaliteta, iako je pred nama još puno posla, jer je ovo naš, mogu reći životni projekt, čime se ponose i ponosit će se mnoge buduće generacije. U dosta toga se oslanjamo na Europu i fondove što nam je velika prilika za napraviti ono što poželimo. Cijela županija je jedno veliko gradilište i to je put kojim želimo nastaviti dalje“,  rekao je župan Pauk te izrazio optimizam spram naredne godine. “Vjerujem da će iduća godina donijeti još više mogućnosti za razvoj i ulaganje i da ćemo uspjeti s realizacijom najznačajnijih projekata koji će se provoditi u 2020. između kojih su i posjetiteljski centar u Vodicama; regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu; energetska obnova doma za starije i nemoćne osobe u Šibeniku i Kninu; navodnjavanje polja u Jadrtovcu za koji smo danas potpisali ugovore u vrijednosti 80,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava“, istaknuo je župan Pauk te svim okupljenim poželio miran i radostan Božić i sretnu novu 2020. godinu.

„Godina na izmaku za grad Šibenik bila je iznimo uspješna, pokrenuli smo velike infrastrukturne projekte, a tako ćemo nastaviti i u 2020. godini“, kazao je  gradonačelnik Željko Burić te svim građanima čestitao Božić i novu godinu.

Okupljene je pozdravio i biskup Tomislav Rogić koji je u svom govoru kazao kako je prošlog Božića Interpretacijski centar Civitas Sacra bio samo san. „Danas je to ostvaren san i već sedam mjeseci otvoren. Katedrala je dobila svoj interpretacijski centar i svijetu tumači bogatstvo vjere, tradicije, kulture i ljubav Šibenčana prema gradu.“- kazao je biskup Rogić.

Svečano primanje božićnim napjevima uveličali su KUD „Koledišće“ iz Jezera.

 

 

  FOTO GALERIJA: Župan i gradonačelnik održali tradicionalni božićno - novogodišnji prijam

  21.12.2019 09:51  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 3 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01