Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

12.07.2019, 14:24   /   Ispiši članak

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija

Teme rasprava bile su osmišljavanje strategija regionalnog razvoja za razdoblje nakon 2020. godine, bolje izvještavanje o kohezijskoj politici, iznalaženje pametnih i uključivih digitalnih rješenja na regionalnoj i lokalnoj razini, kao i budućnost europskog istraživačkog prostora iz regionalne i prekogranične perspektive. Na sastancima uz članove Odbora regija sudjelovali su predstavnici Europske komisije te eksperti iz navedenih područja.

Europski odbor regija je politička skupština 350 predstavnika regionalne i lokalne samouprave koji putem ove institucije Europske unije izražavaju mišljenje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu izrade zakonodavstva EU-a te kako bi Europa bila bliža svojim građanima i kako bi se potaknula kultura supsidijarnosti. Danas se 70% zakonodavstva EU-a provodi na lokalnoj i regionalnoj razini.

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

  12.07.2019 14:28  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

Župan Goran Pauk, zajedno sa svojim kolegama Nikolom Dobroslavićem i Danijelom Marušićem,sudjelovao je u radu trodnevnog plenarnog sastanka Europskog odbora regija koji se o putem interneta odvijao od 30.6. do 2.7.
03.07.2020, 09:39

Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

Institut za javne financije (IJF), koji iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, predstavio je u srijedu, 1. srpnja rezultate istraživanja proračunske transparentnosti za period od studenog 2019. do travnja 2020.
02.07.2020, 11:05

Na gatu Vrulje gradit će se pomorsko-putnički terminal vrijedan 64 milijuna kuna

Na šibenskoj tvrđavi Barone potpisan je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“.
01.07.2020, 14:06