Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

12.07.2019, 14:24   /   Ispiši članak

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija

Teme rasprava bile su osmišljavanje strategija regionalnog razvoja za razdoblje nakon 2020. godine, bolje izvještavanje o kohezijskoj politici, iznalaženje pametnih i uključivih digitalnih rješenja na regionalnoj i lokalnoj razini, kao i budućnost europskog istraživačkog prostora iz regionalne i prekogranične perspektive. Na sastancima uz članove Odbora regija sudjelovali su predstavnici Europske komisije te eksperti iz navedenih područja.

Europski odbor regija je politička skupština 350 predstavnika regionalne i lokalne samouprave koji putem ove institucije Europske unije izražavaju mišljenje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu izrade zakonodavstva EU-a te kako bi Europa bila bliža svojim građanima i kako bi se potaknula kultura supsidijarnosti. Danas se 70% zakonodavstva EU-a provodi na lokalnoj i regionalnoj razini.

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

  12.07.2019 14:28  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković Šibensko-kninskoj županiji

U okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković danas je u Uredu župana održala radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima te ravnateljima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije kojima je ministarstvo osnivač.
prije 15 sata

Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.
15.10.2019, 19:06

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.
15.10.2019, 18:27