Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

12.07.2019, 14:24   /   Ispiši članak

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija

Teme rasprava bile su osmišljavanje strategija regionalnog razvoja za razdoblje nakon 2020. godine, bolje izvještavanje o kohezijskoj politici, iznalaženje pametnih i uključivih digitalnih rješenja na regionalnoj i lokalnoj razini, kao i budućnost europskog istraživačkog prostora iz regionalne i prekogranične perspektive. Na sastancima uz članove Odbora regija sudjelovali su predstavnici Europske komisije te eksperti iz navedenih područja.

Europski odbor regija je politička skupština 350 predstavnika regionalne i lokalne samouprave koji putem ove institucije Europske unije izražavaju mišljenje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu izrade zakonodavstva EU-a te kako bi Europa bila bliža svojim građanima i kako bi se potaknula kultura supsidijarnosti. Danas se 70% zakonodavstva EU-a provodi na lokalnoj i regionalnoj razini.

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

  12.07.2019 14:28  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24