Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

03.07.2020, 09:39   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, zajedno sa svojim kolegama Nikolom Dobroslavićem i Danijelom Marušićem,sudjelovao je u radu trodnevnog plenarnog sastanka Europskog odbora regija koji se o putem interneta odvijao od 30.6. do 2.7.

Raspravljalo se o upravljanju krizom uzrokovanom bolešću COVID-19, gospodarskim aspektima pandemije i planu oporavka. Također, raspravljalo se i o nacrtu proračuna EU-a u kontekstu oporavka od krize izazvane pandmijom, te o utjecaju demografskih promjena.

Uz članove Europskog odbora regija i stručnjake, sastanku je prisustvovala potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište Thierry Breton,  kao i povjerenik Europske komisije za proračun Johannes Hahn.

Na sastanku je izglasana rezolucija Europskog odbora regija o prijedlozima s obzirom na program rada Europske komisije za 2021. godinu, rezolucija o prioritetima rada Europskog odbora regija za razdoblje od 2020.-2025. godine, te rezolucija o revidiranom Višegodišnjem financijskom okviru EU-a i planu ulaganja za održivu Europu.

Prilikom glasovanja je prihvaćen amandman župana Dobroslavića koji se odnosi na snažno protivljenje Europskog odbora regija predloženim pravilima Europske komisije za korištenje EU sredstava,  kojima bi se dodatno pogoršao položaj jedinica lokalne i regionalne samouprave u odnosu na dosadašnji položaj u pogledu roka  korištenja  godišnjih alokacija sredstava iz programa EU, te razina predfinanciranja i posebno sufinanciranja projekata.

 

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

  03.07.2020 09:42  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06