Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

26.02.2020, 13:14   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk predao je danas ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.

Riječ je o vozilima marke Ford Transit  i Ford Transit Custom ukupne vrijednosti 737.500,00 kn koja će biti smještena u ispostave Tisno i Primošten.

„Kada je, 2012. godine, formiran Zavod za hitnu medicinu, Šibensko-kninska županija je dobila prvih sedam vozila financiranih od Europske banke, Zavoda za hitnu medicinu i Ministarstva zdravstva. Nabavkom po nekoliko vozila svake godine došli smo do toga da danas imamo suvremeni i novi vozni park za područje cijele županije  te da svaka ispostava u našoj županiji ima dva vozila hitne medicinske pomoći. Vozni park trenutno broji 18 vozila, a prosječna starost vozila iznosi 5,3 godine što predstavlja jedan od najmlađih voznih parkova hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj.“, kazao je župan Goran Pauk.

Vozila su u potpunosti financirana iz decentraliziranih sredstava Županije, dok je medicinska oprema vozila financirana dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda, a dijelom iz decentraliziranih sredstava Županije.

„Oba vozila u potpunosti zadovoljavaju sve standarde hitne medicinske službe koji su trenutno na snazi te su opremljena potrebnom medicinskom opremom: s dva defibrilatora, dva respiratora, dva aspiratora i dva AVD-a ukupne vrijednosti 500.463 kn od čeka je 349.570 kn financirano iz decentraliziranih sredstava Županije, a 150.893 kn iz vlastitih sredstava Zavoda.“, kazao je Tomislav Jukić naglasivši kako im ova vozila jako puno znače jer su ona osnovno sredstvo rada Zavoda za hitnu medicinu.

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

  26.02.2020 13:16  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Županijska ustanova Razvojno inovacijski centar AluTech pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv COVID-19

Djelatnici županijske ustanove Razvojno inovacijski centar AluTech uključili su se u izradu zaštitnih maski 3D tehnologijom.
prije 7 sata

Nema novooboljelih od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 30. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Na Odjelu infektologije je hospitalizirano trinaest pacijenata, kod jedanaest pacijenata je potvrđen COVID-19 i nisu na respiratoru.
prije 10 sata

Još dvoje pozitivnih na bolest COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji

Od 16 poslanih uzoraka na testiranje dva su pozitivna na bolest COVID-19, što znači da je na dan 29. ožujka 2020. u Šibensko-kninskoj županiji oboljelo 24 osobe od koronavirsa. Dvije novooboljele osobe su iz Murtera.
29.03.2020, 11:04