Župan Goran Pauk na 135. sjednici Odbora regija

28.06.2019, 13:20   /   Ispiši članak

U Bruxellesu je ovog tjedna održana 135. plenarno zasjedanje Odbora regija na kojem je sudjelovao predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Tijekom dva dana plenarne sjednice, 350 lokalnih i regionalnih izabranih predstavnika Odbora regija i čelnika europskih institucija raspravljalo je o brojnim važnim pitanjima Europske unije. Tako su na dnevnom redu zasjedanja održane debate o lokalnoj dimenziji Ciljeva održivog razvoja, potrebom za novim načinom rada za EU, klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji, kao i o integraciji migranata u lokalne zajednice s naglaskom na Inicijativu za integraciju Odbora regija (#Regions4Integration).

Nakon zajedničke konferencije „Dodana vrijednost lokalnih i regionalnih vlasti u izgradnji ujedinjene Europe“, održana je i svečanost obilježavanja 25. obljetnice rada Odbora regija i Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Odbor regija svake godine dodjeljuje nagrade europskim regijama koje potiču poduzetništvo, odnosno onim regijama koje pokazuju izvanrednu i inovativnu strategiju poduzetničke politike. Regije s najvjerodostojnijim, dugoročnijim i održivim planom dobivaju oznaku „Europska poduzetnička regija“ (EER) za sljedeću godinu. Titule najboljih poduzetničkih regija za 2020. godinu idu u Poljsku (Gdanjsk, Primorsko vojvodstvo), Švedsku (Poslovna regija Gothenburg) i Španjolsku (regija Navarra).

Uz predsjednika Pauka, na sjednici su sudjelovali i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istarski župan Valter Flego, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

 

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk na 135. sjednici Odbora regija

  28.06.2019 13:22  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03