Župan Goran Pauk na 135. sjednici Odbora regija

28.06.2019, 13:20   /   Ispiši članak

U Bruxellesu je ovog tjedna održana 135. plenarno zasjedanje Odbora regija na kojem je sudjelovao predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Tijekom dva dana plenarne sjednice, 350 lokalnih i regionalnih izabranih predstavnika Odbora regija i čelnika europskih institucija raspravljalo je o brojnim važnim pitanjima Europske unije. Tako su na dnevnom redu zasjedanja održane debate o lokalnoj dimenziji Ciljeva održivog razvoja, potrebom za novim načinom rada za EU, klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji, kao i o integraciji migranata u lokalne zajednice s naglaskom na Inicijativu za integraciju Odbora regija (#Regions4Integration).

Nakon zajedničke konferencije „Dodana vrijednost lokalnih i regionalnih vlasti u izgradnji ujedinjene Europe“, održana je i svečanost obilježavanja 25. obljetnice rada Odbora regija i Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Odbor regija svake godine dodjeljuje nagrade europskim regijama koje potiču poduzetništvo, odnosno onim regijama koje pokazuju izvanrednu i inovativnu strategiju poduzetničke politike. Regije s najvjerodostojnijim, dugoročnijim i održivim planom dobivaju oznaku „Europska poduzetnička regija“ (EER) za sljedeću godinu. Titule najboljih poduzetničkih regija za 2020. godinu idu u Poljsku (Gdanjsk, Primorsko vojvodstvo), Švedsku (Poslovna regija Gothenburg) i Španjolsku (regija Navarra).

Uz predsjednika Pauka, na sjednici su sudjelovali i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istarski župan Valter Flego, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

 

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk na 135. sjednici Odbora regija

  28.06.2019 13:22  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sjećanje na 17. rujna 1991.

Župan Goran Pauk u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, zapalio je svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine.
17.09.2019, 12:30

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
16.09.2019, 15:07

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28