Župan Goran Pauk na 135. sjednici Odbora regija

28.06.2019, 13:20   /   Ispiši članak

U Bruxellesu je ovog tjedna održana 135. plenarno zasjedanje Odbora regija na kojem je sudjelovao predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Tijekom dva dana plenarne sjednice, 350 lokalnih i regionalnih izabranih predstavnika Odbora regija i čelnika europskih institucija raspravljalo je o brojnim važnim pitanjima Europske unije. Tako su na dnevnom redu zasjedanja održane debate o lokalnoj dimenziji Ciljeva održivog razvoja, potrebom za novim načinom rada za EU, klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji, kao i o integraciji migranata u lokalne zajednice s naglaskom na Inicijativu za integraciju Odbora regija (#Regions4Integration).

Nakon zajedničke konferencije „Dodana vrijednost lokalnih i regionalnih vlasti u izgradnji ujedinjene Europe“, održana je i svečanost obilježavanja 25. obljetnice rada Odbora regija i Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Odbor regija svake godine dodjeljuje nagrade europskim regijama koje potiču poduzetništvo, odnosno onim regijama koje pokazuju izvanrednu i inovativnu strategiju poduzetničke politike. Regije s najvjerodostojnijim, dugoročnijim i održivim planom dobivaju oznaku „Europska poduzetnička regija“ (EER) za sljedeću godinu. Titule najboljih poduzetničkih regija za 2020. godinu idu u Poljsku (Gdanjsk, Primorsko vojvodstvo), Švedsku (Poslovna regija Gothenburg) i Španjolsku (regija Navarra).

Uz predsjednika Pauka, na sjednici su sudjelovali i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istarski župan Valter Flego, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

 

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk na 135. sjednici Odbora regija

  28.06.2019 13:22  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24

Osnovana Udruga Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.
12.07.2019, 08:57

U Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

U sklopu trodnevne manifestacije povodom proslave 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, jučer je u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom. Ispred Šibensko – kninske županije, koja je od početka podržala projekt, povelju je potpisala zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić.
10.07.2019, 09:14