Župan Goran Pauk i njegova zamjenica Darija Puljić sudjelovali u obilježavanju Dana Općine Ružić

07.09.2018, 14:48   /   Ispiši članak

U povodu Dana Općine Ružić, uoči blagdana Male Gospe, njezine zaštitnice, u Općinskoj vijećnici u Gradcu održana je danas svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Ružić nakon čega su položeni vijenci kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ružiću. Na obilježavanju Dana Općine sudjelovao je i župan Goran Pauk sa svojom zamjenicom Darijom Puljić

U prigodnom govoru župan je žiteljima ružićkog kraja čestitao Dan Općine i blagdan njihove  zaštitnice Male Gospe istaknuvši kako su u tijeku radnje koje prethode izmjenama i dopunama prostornog plana koje su preduvjet za gospodarski razvoj cijele županije.

„Kao župan, uvijek ističem kako mi je ravnomjeran razvoj svih dijelova naše županije izuzetno važan i sa svojim suradnicima radim i nastavit ću raditi na njemu. Budućnost ovog dijela naše županije je u poljoprivredi i stočarstvu za čiji razvoj ovdje postoje izvrsni uvjeti, a koji mladim obiteljima mogu osigurati posao i egzistenciju. Šibensko-kninska županija je kroz Program potpora poljoprivredi za prijavljene i odobrene zahtjeve s područja Općine Ružić u ovoj godini, do sada izdvojila  68.000,00 kn  uglavnom za stočarski sektor, a iz Programa razvoja lovstva izdvojeno je oko 12 000 kuna.“, kazao je župan.

Uz brojne uzvanike i vijećnike Općine Ružić obilježavanju je nazočio i gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja.

Proslava Dana Općine Ružić nastavit će se  u večernjim satima kada će se na igralištu osnovne škole u Gradcu odigrati završne utakmice malonogometnog turnira “Mala Gospa 2018”, te u subotu na sam blagdan Male Gospe.

Nakon večernje sv. mise započinje mimohod kulturno-umjetničkih društava od crkve do igrališta osnovne škole u Gradcu gdje će s početkom u 19.00 sati u organizaciji Etno udruge Petrovo Polje započeti tradicionalna pučka fešta pod nazivom „Pitaju me odakle si mala – Petropoljka bila i ostala“. U folklornom dijelu programa, osim domaćina Etno udruge Petrovo Polje,nastupit će brojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Općina Ružić nalazi se na sjeveroistočnom dijelu Šibensko–kninske županije, omeđena s jedne strane Svilajom, a s druge Mosećom. Središnji dio čini Petrovo polje kojim teče rijeka Čikola. Danas se na administrativnom prostoru općine Ružić nalazi devet naselja: Ružić, Otavice, Gradac, Baljci, Moseć, Umljanovići, Kljaci, Čavoglave i Mirlović polje. Sjedište općine nalazi se u selu Gradac, najvećem naselju u Petrovu polju.

  FOTO GALERIJA: Župan Goran Pauk i njegova zamjenica Darija Puljić sudjelovali u obilježavanju Dana Općine Ružić

  07.09.2018 14:52  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.
22.03.2019, 15:03

U okviru projekta HERCULTOUR održana godišnja skupština međunarodne udruge HERA

Domaćin skupštine bila je Šibensko - kninska županija
21.03.2019, 08:56

Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU
20.03.2019, 15:16