Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i zapaljene svijeće

31.10.2019, 12:28   /   Ispiši članak

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, zamjenici župana Darija Puljić i Nikola Blažević, te pročelnica Ureda župana Senka Bilać, položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položili zajedničko izaslanstvo Ministarstva branitelja, čiji je izaslanik predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić i Udruga iz Domovinskog rata, zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH-a, MUP-a i ravnateljstva policije. U ime Grada Šibenika vijenac su položili gradonačelnik Željko Burić i njegovi zamjenici.

Uz molitvu odrješenja koju je predvodio fra Ilija Mikulić, počasnu desetinu i mirozov trube, predstojnica Edita Grubišić odala je počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu stihovima pjesme „Te godine '91.“, šibenskog pjesnika Dinka Škevina.

„Počelo je nekako pod jesen

kad su htjeli zgazit nas k'o crve,

tuđim blagom od njih svak' zanesen

te godine devedesetprve.

Nisu znali da vjetrovi pušu

snagom smrti omraženom gostu,

da će svoju ispustiti dušu

na tvrdome Šibenskom mostu.

Jecaj majki, sestara i žena

s mrtvim zvonom čulo se i plača,

to je bila ta šibenska cijena

kad se brani more, kamen, drača.

Tog im rujna potamnjela nada

da nas dijele, komadaju, mrve,

spriječila ih šibenska brigada

te godine devedeset prve. „

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje u Domovinskom ratu služit će se na Dušni dan, u subotu, 2. studenog 2019. godine u 10.00 sati u crkvi Svetog Jeronima, Meterize.

  FOTO GALERIJA: Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i zapaljene svijeće

  31.10.2019 12:21  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 8 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05