Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i zapaljene svijeće

31.10.2019, 12:28   /   Ispiši članak

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, zamjenici župana Darija Puljić i Nikola Blažević, te pročelnica Ureda župana Senka Bilać, položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položili zajedničko izaslanstvo Ministarstva branitelja, čiji je izaslanik predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić i Udruga iz Domovinskog rata, zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH-a, MUP-a i ravnateljstva policije. U ime Grada Šibenika vijenac su položili gradonačelnik Željko Burić i njegovi zamjenici.

Uz molitvu odrješenja koju je predvodio fra Ilija Mikulić, počasnu desetinu i mirozov trube, predstojnica Edita Grubišić odala je počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu stihovima pjesme „Te godine '91.“, šibenskog pjesnika Dinka Škevina.

„Počelo je nekako pod jesen

kad su htjeli zgazit nas k'o crve,

tuđim blagom od njih svak' zanesen

te godine devedesetprve.

Nisu znali da vjetrovi pušu

snagom smrti omraženom gostu,

da će svoju ispustiti dušu

na tvrdome Šibenskom mostu.

Jecaj majki, sestara i žena

s mrtvim zvonom čulo se i plača,

to je bila ta šibenska cijena

kad se brani more, kamen, drača.

Tog im rujna potamnjela nada

da nas dijele, komadaju, mrve,

spriječila ih šibenska brigada

te godine devedeset prve. „

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje u Domovinskom ratu služit će se na Dušni dan, u subotu, 2. studenog 2019. godine u 10.00 sati u crkvi Svetog Jeronima, Meterize.

  FOTO GALERIJA: Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i zapaljene svijeće

  31.10.2019 12:21  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 5 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 8 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 9 sata