Uoči blagdana Sv. Florijana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan vatrogastva

03.05.2019, 11:46   /   Ispiši članak

Odana počast za sve preminule i stradale vatrogasce

Zamjenici župana Nikola Blažević i Anja Šimpraga i pročelnica Ureda župana Senka Bilać jutros su kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na sve preminule i stradale vatrogasce.

Vijence su položili i izaslanstva Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije predvođeno njenim predsjednikom Zoranom Smolićem, Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem, te izaslanstvo PU Šibensko-kninske.

Počast preminulim kolegama odali su i pripadnici različitih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Okupljenima na komemoraciji obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zoran Smolić čestitavši vatrogascima Dan njihova nebeskog zaštitnika sv. Florijana koji se slavi 4. svibnja. Svecu svetom Florijanu, kršćanski narod se kroz duga stoljeća molio za pomoć protiv pogibelji ognja, poplave i drugih nepogoda. 

  FOTO GALERIJA: Uoči blagdana Sv. Florijana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan vatrogastva

  03.05.2019 11:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09