Uoči blagdana Sv. Florijana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan vatrogastva

03.05.2019, 11:46   /   Ispiši članak

Odana počast za sve preminule i stradale vatrogasce

Zamjenici župana Nikola Blažević i Anja Šimpraga i pročelnica Ureda župana Senka Bilać jutros su kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na sve preminule i stradale vatrogasce.

Vijence su položili i izaslanstva Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije predvođeno njenim predsjednikom Zoranom Smolićem, Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem, te izaslanstvo PU Šibensko-kninske.

Počast preminulim kolegama odali su i pripadnici različitih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Okupljenima na komemoraciji obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zoran Smolić čestitavši vatrogascima Dan njihova nebeskog zaštitnika sv. Florijana koji se slavi 4. svibnja. Svecu svetom Florijanu, kršćanski narod se kroz duga stoljeća molio za pomoć protiv pogibelji ognja, poplave i drugih nepogoda. 

  FOTO GALERIJA: Uoči blagdana Sv. Florijana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan vatrogastva

  03.05.2019 11:48  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24