U znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost održan svečani prijam za dobrovoljne darivateljice i darivatelje krvi

25.10.2018, 14:50   /   Ispiši članak

25. listopada obilježava se Dan darivatelja krvi, povodom kojeg je danas u Uredu župana održan svečani prijam za dobrovoljne darivatelje i darivateljice krvi.

Svečanom prijemu su prisustvovali zamjenici župana Nikola Blažević i Darija Puljić, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić, ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije gđa. Tonka Mikulandra, ravnateljice gradskih društava Crvenog križa Knina, Drniša i Vodica i gospodin Zdenko Zjačić, dugogodišnji predsjednik Kluba darivatelja krvi.

„Današnji dan od izuzetne je važnosti, jer obilježavanjem Dana darivanja krvi možemo potaknuti na razmišljanje svakog čovjeka da postane redoviti dobrovoljni i neplaćeni darivatelj, te na taj način doprinese spašavanju mnogih života“, rekao je zamjenik župana Nikola Blažević, te zahvalio svim članovima društva dobrovoljnih darivatelja krvi kao i svim pojedincima koji su humanim i plemenitim činom darivanja krvi spasili mnoge živote.

Zamjenik župana Nikola Blažević i ravnateljica Društva crvenog križa Šibensko-kninske županije Tonka Mikulandra uručili su zahvalnice i znak priznanja dobrovoljnim darivateljima i darivateljicama krvi za 100, 75, 50 i 35 puta darovanu krv.

Dobitnici Zahvala i zlatnog znaka priznanja za 100 puta darovanu krv su Trajče Tomelkov (CK Šibenik) i Dinko Cukrov (CK Vodice). Dragan Labor (CK Šibenik) i Matijan Jerković (CK Knin) dobitnici su Zahvalnice i srebrnog znaka priznanja za 75 puta darovanu krv. Sanja Radin Mačukat iz CK Vodice dobitnica je Zahvalnice i brončanog znaka priznanja za 35 puta darovanu krv. Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv dobili su Aleksandar Babun, Marin Baus, Marin Barić, Mirko Kovačec i Neno Stegić iz CK Šibenik; Ivica Dunat, Željko Jankov i Bruno Krivanj iz CK Vodice te Stanko Nikolić i Jozef Pezić iz CK Knin.

Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada. Na taj je dan 1953. godine u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ove godine se obilježava i 140 godina nastanka Crvenog križa na tlu Republike Hrvatske te 25 godina samostalnog Nacionalnog društva.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: U znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost održan svečani prijam za dobrovoljne darivateljice i darivatelje krvi

  25.10.2018 15:02  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24