U znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost održan svečani prijam za dobrovoljne darivateljice i darivatelje krvi

25.10.2018, 14:50   /   Ispiši članak

25. listopada obilježava se Dan darivatelja krvi, povodom kojeg je danas u Uredu župana održan svečani prijam za dobrovoljne darivatelje i darivateljice krvi.

Svečanom prijemu su prisustvovali zamjenici župana Nikola Blažević i Darija Puljić, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić, ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije gđa. Tonka Mikulandra, ravnateljice gradskih društava Crvenog križa Knina, Drniša i Vodica i gospodin Zdenko Zjačić, dugogodišnji predsjednik Kluba darivatelja krvi.

„Današnji dan od izuzetne je važnosti, jer obilježavanjem Dana darivanja krvi možemo potaknuti na razmišljanje svakog čovjeka da postane redoviti dobrovoljni i neplaćeni darivatelj, te na taj način doprinese spašavanju mnogih života“, rekao je zamjenik župana Nikola Blažević, te zahvalio svim članovima društva dobrovoljnih darivatelja krvi kao i svim pojedincima koji su humanim i plemenitim činom darivanja krvi spasili mnoge živote.

Zamjenik župana Nikola Blažević i ravnateljica Društva crvenog križa Šibensko-kninske županije Tonka Mikulandra uručili su zahvalnice i znak priznanja dobrovoljnim darivateljima i darivateljicama krvi za 100, 75, 50 i 35 puta darovanu krv.

Dobitnici Zahvala i zlatnog znaka priznanja za 100 puta darovanu krv su Trajče Tomelkov (CK Šibenik) i Dinko Cukrov (CK Vodice). Dragan Labor (CK Šibenik) i Matijan Jerković (CK Knin) dobitnici su Zahvalnice i srebrnog znaka priznanja za 75 puta darovanu krv. Sanja Radin Mačukat iz CK Vodice dobitnica je Zahvalnice i brončanog znaka priznanja za 35 puta darovanu krv. Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv dobili su Aleksandar Babun, Marin Baus, Marin Barić, Mirko Kovačec i Neno Stegić iz CK Šibenik; Ivica Dunat, Željko Jankov i Bruno Krivanj iz CK Vodice te Stanko Nikolić i Jozef Pezić iz CK Knin.

Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada. Na taj je dan 1953. godine u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ove godine se obilježava i 140 godina nastanka Crvenog križa na tlu Republike Hrvatske te 25 godina samostalnog Nacionalnog društva.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: U znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost održan svečani prijam za dobrovoljne darivateljice i darivatelje krvi

  25.10.2018 15:02  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Vlada Republike Hrvatske sa županima raspravljala o prijedlogu novih statističkih regija

Na zajedničkom sastanku izdvojene dvije varijante kao konačni prijedlozi nove podjele
prije 15 sata

Dovršetak energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu

Uspješno dovršena sva tri projekta energetske obnove u školama na području Šibensko - kninske županije
10.01.2019, 13:24

Dovršen projekt energetske obnove zgrade škole u Kistanjama

Postignut A energetski razred zgrade škole koju pohađaju 192 učenika
08.01.2019, 13:04