U Vodicama održan sastanak s predstojnicima ureda državne uprave

18.12.2019, 08:17   /   Ispiši članak

Nakon potpisivanja Sporazuma o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama, koje su župani pojedinačno potpisali s ministrom uprave Ivanom Malenicom 16. prosinca u Koprivnici, jučer popodne je održan sastanak i s predstojnicima ureda državne uprave u Vodicama.

Uz ministra uprave Ivana Malenicu i državnu tajnicu Ministarstva uprave Josipu Rimac i ministra državne imovine Maria Banožića sastanku je prisustvovao i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Podsjećamo, reforma javne uprave zahtijevala je promjenu 66 zakona, a ministar Malenica izrazio je zadovoljstvo dinamikom procesa od preuzimanja funkcije ministra. Do sada su uredi državne uprave i županijske službe predstavljali dva sustava koja su se ispreplitala na terenu, ali reformom će jedinstveni sustav građanima pružiti bržu i efikasniju javnu upravu.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk zahvalio je predstojnicima na kooperativnosti u cijelom procesu pripreme reforme. „Županije se godinama zalažu za fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju jer čvrsto vjerujemo u načelo supsidijarnosti i potrebu da se poslovi iz domene javne vlasti trebaju obavljati na razini najbližoj građanima. Od funkcionalne decentralizacije očekujemo racionalizaciju i pojednostavljivanje procesa te povećanje efikasnosti obavljanja poslova, što će dugoročno dovesti do ušteda u sustavu. Objedinjavanjem i samostalnim izvršenjem aktivnosti unutar različitih resora, pruža nam se prilika da značajnije participiramo u vlastitoj lokalnoj zajednici, a građanima i poduzetnicima omogućava rješavanje brojnih predmeta značajno brže i na jednom mjestu“, ističe Pauk.

  FOTO GALERIJA: U Vodicama održan sastanak s predstojnicima ureda državne uprave

  18.12.2019 08:18  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župani o aktualnim pitanjima: Digitalizacija i daljnji rad na decentralizaciji

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija raspravljalo se o aktualnim pitanjima vezanim uz digitalizaciju, jačanju kapaciteta javne uprave, utjecaju poreznih izmjena na proračune jedinica regionalne samouprave te problematiku javnog linijskog prijevoza.
prije 8 sata

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila položeni vijenci i zapaljene svijeće

Vijenac je položilo i izaslanstvo Šibensko- kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom
28.09.2020, 10:16

Svečano obilježen Dan Općine Murter-Kornati

Zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, u subotu 26. Rujna, prisustvovao je svečanoj sjednici Općine Murter-Kornati upriličenoj u povodu obilježavanja Dana općine i njezinog zaštitnika sv. Mihovila.
27.09.2020, 17:49