U Vodicama održan sastanak s predstojnicima ureda državne uprave

18.12.2019, 08:17   /   Ispiši članak

Nakon potpisivanja Sporazuma o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama, koje su župani pojedinačno potpisali s ministrom uprave Ivanom Malenicom 16. prosinca u Koprivnici, jučer popodne je održan sastanak i s predstojnicima ureda državne uprave u Vodicama.

Uz ministra uprave Ivana Malenicu i državnu tajnicu Ministarstva uprave Josipu Rimac i ministra državne imovine Maria Banožića sastanku je prisustvovao i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Podsjećamo, reforma javne uprave zahtijevala je promjenu 66 zakona, a ministar Malenica izrazio je zadovoljstvo dinamikom procesa od preuzimanja funkcije ministra. Do sada su uredi državne uprave i županijske službe predstavljali dva sustava koja su se ispreplitala na terenu, ali reformom će jedinstveni sustav građanima pružiti bržu i efikasniju javnu upravu.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk zahvalio je predstojnicima na kooperativnosti u cijelom procesu pripreme reforme. „Županije se godinama zalažu za fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju jer čvrsto vjerujemo u načelo supsidijarnosti i potrebu da se poslovi iz domene javne vlasti trebaju obavljati na razini najbližoj građanima. Od funkcionalne decentralizacije očekujemo racionalizaciju i pojednostavljivanje procesa te povećanje efikasnosti obavljanja poslova, što će dugoročno dovesti do ušteda u sustavu. Objedinjavanjem i samostalnim izvršenjem aktivnosti unutar različitih resora, pruža nam se prilika da značajnije participiramo u vlastitoj lokalnoj zajednici, a građanima i poduzetnicima omogućava rješavanje brojnih predmeta značajno brže i na jednom mjestu“, ističe Pauk.

  FOTO GALERIJA: U Vodicama održan sastanak s predstojnicima ureda državne uprave

  18.12.2019 08:18  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 3 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01