U Tisnom održana skupština Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela

13.03.2019, 09:29   /   Ispiši članak

U ime Šibensko - kninske županije nazočne pozdravio zamjenik župana Nikola Blažević

Zamjenik župana Nikola Blažević sudjelovao je na 16. redovnoj skupštini Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela koja se jučer održala u hotelu Borovnik u Tisnom.

Na skupštini je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2018. godinu kao i Program rada i Financijski plan za 2019. godinu. Tijekom cjelodnevnog programa održana su stručna predavanja o odnosu s gostima i kvalitetom pružene usluge te o produženju sezone kroz kulturni turizam i uspostavu kulturnih ruta.

Prigodnim obraćanjem nazočnima, zamjenik župana pohvalio je koncept održavanja skupštine koji je osim formalnog dijela sadržavao razmjenu stečenih iskustava sudionika i usvajanje novih trendova u turizmu. Naglasio je kako je jako važno promovirati one oblike turizma koji smanjuju sezonalnost i proširuju trajanje turističke sezone na ostatak godine.

„Šibensko – kninska županija je prepoznala važnost kulturnog turizma, uvrstivši ga u Master plan turizma“, kazao je zamjenik župana te se posebno osvrnuo na iskorak koji je napravljen na području Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika u revitalizaciji kulturno-povijesnih znamenitosti, poglavito fortifikacijskog sustava Šibenika, kroz obnovu tvrđava Barone i Sveti Mihovil uz naglasak kako slični projekti postoje na području gradova Knina i Drniša. Zamjenik župana dodao je kako Šibensko-kninska županija puno očekuje i od skore obnove tvrđave Svetog Nikole koja je odnedavno uvrštena na popis svjetske baštine UNESCO-a. „Učinkovitim korištenjem navedenih resursa očekuje se benefit za male i velike hotelijere s područja županije, ali i za ukupno županijsko gospodarstvo“, zaključio je svoje obraćanje.

U ime domaćina nazočnima se obratio Šime Klarić, predsjednik Udruge obiteljskih i malih hotela te zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov. Skupštini je nazočila i direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić

  FOTO GALERIJA: U Tisnom održana skupština Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela

  13.03.2019 09:33  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09