U Tisnom održana skupština Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela

13.03.2019, 09:29   /   Ispiši članak

U ime Šibensko - kninske županije nazočne pozdravio zamjenik župana Nikola Blažević

Zamjenik župana Nikola Blažević sudjelovao je na 16. redovnoj skupštini Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela koja se jučer održala u hotelu Borovnik u Tisnom.

Na skupštini je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2018. godinu kao i Program rada i Financijski plan za 2019. godinu. Tijekom cjelodnevnog programa održana su stručna predavanja o odnosu s gostima i kvalitetom pružene usluge te o produženju sezone kroz kulturni turizam i uspostavu kulturnih ruta.

Prigodnim obraćanjem nazočnima, zamjenik župana pohvalio je koncept održavanja skupštine koji je osim formalnog dijela sadržavao razmjenu stečenih iskustava sudionika i usvajanje novih trendova u turizmu. Naglasio je kako je jako važno promovirati one oblike turizma koji smanjuju sezonalnost i proširuju trajanje turističke sezone na ostatak godine.

„Šibensko – kninska županija je prepoznala važnost kulturnog turizma, uvrstivši ga u Master plan turizma“, kazao je zamjenik župana te se posebno osvrnuo na iskorak koji je napravljen na području Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika u revitalizaciji kulturno-povijesnih znamenitosti, poglavito fortifikacijskog sustava Šibenika, kroz obnovu tvrđava Barone i Sveti Mihovil uz naglasak kako slični projekti postoje na području gradova Knina i Drniša. Zamjenik župana dodao je kako Šibensko-kninska županija puno očekuje i od skore obnove tvrđave Svetog Nikole koja je odnedavno uvrštena na popis svjetske baštine UNESCO-a. „Učinkovitim korištenjem navedenih resursa očekuje se benefit za male i velike hotelijere s područja županije, ali i za ukupno županijsko gospodarstvo“, zaključio je svoje obraćanje.

U ime domaćina nazočnima se obratio Šime Klarić, predsjednik Udruge obiteljskih i malih hotela te zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov. Skupštini je nazočila i direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić

  FOTO GALERIJA: U Tisnom održana skupština Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela

  13.03.2019 09:33  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sjećanje na 17. rujna 1991.

Župan Goran Pauk u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, zapalio je svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine.
17.09.2019, 12:30

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
16.09.2019, 15:07

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28