U Solarisu započela dvodnevna Konferencija o ribarstvu

13.05.2019, 14:34   /   Ispiši članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je svečano otvorio dvodnevnu Konferenciju o ribarstvu koja se održava u Solarisu, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

„Ribarstvo je jedna od naših strateških gospodarskih grana i bez učinkovitog nadzora i kontrole ribarstva ne možemo dobro upravljati ribljim fondom, stoga su naporima ove Vlade u ribarstvo uložena znatna sredstva, oko 75 milijuna kuna.“ kazao je premijer Plenković okupljenima.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u svom obraćanju istaknuo je kako održivost stabilnog gospodarstva nema alternativu.

Prigodnim riječima sudionicima Konferencije obratio se i šibensko – kninski župan Goran Pauk.

„Naš cilj je održivo ribarstvo i zaštita tradicionalnog ribarstva te postizanje ravnoteže između ribolovne flote i raspoloživih ribolovnih resursa. Upravo danas i sutra, na konferenciji o ribarstvu ovdje u Šibeniku, vjerujem da će svi sudionici konferencije razmjenom iskustava, znanja i sagledavanjem potreba, donijeti stav kako  kvalitetno promovirati ribarstvo i stvoriti poticajno okruženje za njegov rast i razvoj uz zaštitu najvrjednijih bioloških resursa.“ poručio je župan.

Svečanom otvaranju Konferencije nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, umirovljeni general Ante Gotovina, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić sa svojim zamjenicima, te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

Tijekom dvodnevne Konferencije, predstavnici ribarskog sektora, znanstvene zajednice te resornih ministarstava, raspravljat će o ključnim temama: stanju resursa i upravljanju malom plavom ribom, kontroli ribarstva, novim trendovima u akvakulturi te financiranju ribarskog sektora.

  FOTO GALERIJA: U Solarisu započela dvodnevna Konferencija o ribarstvu

  13.05.2019 14:36  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24