U Solarisu započela dvodnevna Konferencija o ribarstvu

13.05.2019, 14:34   /   Ispiši članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je svečano otvorio dvodnevnu Konferenciju o ribarstvu koja se održava u Solarisu, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

„Ribarstvo je jedna od naših strateških gospodarskih grana i bez učinkovitog nadzora i kontrole ribarstva ne možemo dobro upravljati ribljim fondom, stoga su naporima ove Vlade u ribarstvo uložena znatna sredstva, oko 75 milijuna kuna.“ kazao je premijer Plenković okupljenima.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u svom obraćanju istaknuo je kako održivost stabilnog gospodarstva nema alternativu.

Prigodnim riječima sudionicima Konferencije obratio se i šibensko – kninski župan Goran Pauk.

„Naš cilj je održivo ribarstvo i zaštita tradicionalnog ribarstva te postizanje ravnoteže između ribolovne flote i raspoloživih ribolovnih resursa. Upravo danas i sutra, na konferenciji o ribarstvu ovdje u Šibeniku, vjerujem da će svi sudionici konferencije razmjenom iskustava, znanja i sagledavanjem potreba, donijeti stav kako  kvalitetno promovirati ribarstvo i stvoriti poticajno okruženje za njegov rast i razvoj uz zaštitu najvrjednijih bioloških resursa.“ poručio je župan.

Svečanom otvaranju Konferencije nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, umirovljeni general Ante Gotovina, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić sa svojim zamjenicima, te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

Tijekom dvodnevne Konferencije, predstavnici ribarskog sektora, znanstvene zajednice te resornih ministarstava, raspravljat će o ključnim temama: stanju resursa i upravljanju malom plavom ribom, kontroli ribarstva, novim trendovima u akvakulturi te financiranju ribarskog sektora.

  FOTO GALERIJA: U Solarisu započela dvodnevna Konferencija o ribarstvu

  13.05.2019 14:36  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 9 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05