U Solarisu započela dvodnevna Konferencija o ribarstvu

13.05.2019, 14:34   /   Ispiši članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je svečano otvorio dvodnevnu Konferenciju o ribarstvu koja se održava u Solarisu, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

„Ribarstvo je jedna od naših strateških gospodarskih grana i bez učinkovitog nadzora i kontrole ribarstva ne možemo dobro upravljati ribljim fondom, stoga su naporima ove Vlade u ribarstvo uložena znatna sredstva, oko 75 milijuna kuna.“ kazao je premijer Plenković okupljenima.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u svom obraćanju istaknuo je kako održivost stabilnog gospodarstva nema alternativu.

Prigodnim riječima sudionicima Konferencije obratio se i šibensko – kninski župan Goran Pauk.

„Naš cilj je održivo ribarstvo i zaštita tradicionalnog ribarstva te postizanje ravnoteže između ribolovne flote i raspoloživih ribolovnih resursa. Upravo danas i sutra, na konferenciji o ribarstvu ovdje u Šibeniku, vjerujem da će svi sudionici konferencije razmjenom iskustava, znanja i sagledavanjem potreba, donijeti stav kako  kvalitetno promovirati ribarstvo i stvoriti poticajno okruženje za njegov rast i razvoj uz zaštitu najvrjednijih bioloških resursa.“ poručio je župan.

Svečanom otvaranju Konferencije nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, umirovljeni general Ante Gotovina, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić sa svojim zamjenicima, te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

Tijekom dvodnevne Konferencije, predstavnici ribarskog sektora, znanstvene zajednice te resornih ministarstava, raspravljat će o ključnim temama: stanju resursa i upravljanju malom plavom ribom, kontroli ribarstva, novim trendovima u akvakulturi te financiranju ribarskog sektora.

  FOTO GALERIJA: U Solarisu započela dvodnevna Konferencija o ribarstvu

  13.05.2019 14:36  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09