U Solarisu održana konsenzus konferencija u okviru Programa ''Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije''

03.04.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Zamjenici župana Željko Šimunac i Ante Tanfara sudjelovali su u radu konsenzus konferencije u okviru Programa „Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije“ koja je održana u organizaciji Šibensko-kninske županije u Solarisu. Sudionike konferencije pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za rad zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević. O samom Programu i zadacima kao i tijeku današnje konferencije govorila je koordinatorica županijskog tima „Zdrave županije“, dr. Suzi Vatavuk, inače ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije koja je izložila kratak pregled Programa i prikazala županijsku sliku zdravlja izrađenu u sklopu ovoga Programa.

Nakon izlaganja pristupilo se radnom dijelu konferencije, na kojem su se sudionici konferencije kroz rad u grupama očitovali o izboru zdravstvenih prioriteta, te izvršili rangiranje prioriteta po utvrđenoj metodologiji. Nakon završetka objavljen je utvrđeni redoslijed zdravstvenih prioriteta slijedećim redoslijedom: - dostupnost Hitne medicinske pomoći (Drniš, Knin, otoci) - nedovoljno preventive - dostupnost zdravstvenih usluga starijim osobama (otočni dio Županije, Drniš, Knin) - rak dojke - prepuštenost starijih osoba samima sebi (neodgovarajuća skrb o starijim osobama) - pristupačnost usluga (barijere) osobama s invaliditetom. U sklopu provođenja Programa „Zdrave županije“ slijede daljnje faze edukacije i izrade Strateškoga okvira plana Šibensko-kninske županije za zdravlje.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06