U Solarisu održana konsenzus konferencija u okviru Programa ''Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije''

03.04.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Zamjenici župana Željko Šimunac i Ante Tanfara sudjelovali su u radu konsenzus konferencije u okviru Programa „Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije“ koja je održana u organizaciji Šibensko-kninske županije u Solarisu. Sudionike konferencije pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za rad zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević. O samom Programu i zadacima kao i tijeku današnje konferencije govorila je koordinatorica županijskog tima „Zdrave županije“, dr. Suzi Vatavuk, inače ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije koja je izložila kratak pregled Programa i prikazala županijsku sliku zdravlja izrađenu u sklopu ovoga Programa.

Nakon izlaganja pristupilo se radnom dijelu konferencije, na kojem su se sudionici konferencije kroz rad u grupama očitovali o izboru zdravstvenih prioriteta, te izvršili rangiranje prioriteta po utvrđenoj metodologiji. Nakon završetka objavljen je utvrđeni redoslijed zdravstvenih prioriteta slijedećim redoslijedom: - dostupnost Hitne medicinske pomoći (Drniš, Knin, otoci) - nedovoljno preventive - dostupnost zdravstvenih usluga starijim osobama (otočni dio Županije, Drniš, Knin) - rak dojke - prepuštenost starijih osoba samima sebi (neodgovarajuća skrb o starijim osobama) - pristupačnost usluga (barijere) osobama s invaliditetom. U sklopu provođenja Programa „Zdrave županije“ slijede daljnje faze edukacije i izrade Strateškoga okvira plana Šibensko-kninske županije za zdravlje.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
29.05.2020, 12:29

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05