U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hereditas – projekta suhozidne tradicijske gradnje

23.12.2019, 12:43   /   Ispiši članak

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta Hereditas koji se financirao iz fondova Europske unije i dodijeljeno mu je 2.306.181,04 kuna u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Na konferenciji su uz predstavnike Šibensko-kninske županije kao nositelja projekta prisustvovali i predstavnici Ministarstva kulture, grada Vodica, Instituta za turizam te brojni drugi suradnici projekta Hereditas.

Župan Goran Pauk pozdravio je prisutne te naglasio važnost projekta Hereditas kojeg je Šibensko-kninska županija dizajnirala kao odgovor na zapuštenu i slabo turistički valoriziranu suhozidnu gradnju i kulturna dobra u Šibensko-kninskoj županiji s ciljem da se doprinese održivom korištenju kulturne baštine kako bi se osigurao razvoj turizma, ali i društveno-gospodarski razvitak i to otvaranjem novih radnih mjesta, stvaranjem novih proizvoda, povećanjem broja posjetitelja i produženjem turističke sezone.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo te voditeljica projekta Hereditas Marlena Floigl zahvalila se suradnicima članovima projektnog tima te svim vanjskim suradnicima i izrađivačima projektne dokumentacije koji su zajedničkim snagama uspješno ostvarili projektne ciljeve te izradili kvalitetnu studijsku i projektnu dokumentaciju projekta Hereditas, te tako postavili temelje za obnovu jednog vrijednog kulturnog dobra i uspostavu budućeg centra za posjetitelje Šibensko-kninske županije.

Nakon uvodnih riječi zahvale, izrađivači dokumentacije su u svojim desetominutnim prezentacijama nazočnima pobliže objasnili izrađenu dokumentaciju te ostvarene aktivnosti u okviru provedbe projekta Hereditas.

  FOTO GALERIJA: U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hereditas – projekta suhozidne tradicijske gradnje

  23.12.2019 12:46  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila položeni vijenci i zapaljene svijeće

Vijenac je položilo i izaslanstvo Šibensko- kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom
28.09.2020, 10:16

Svečano obilježen Dan Općine Murter-Kornati

Zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, u subotu 26. Rujna, prisustvovao je svečanoj sjednici Općine Murter-Kornati upriličenoj u povodu obilježavanja Dana općine i njezinog zaštitnika sv. Mihovila.
27.09.2020, 17:49

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

U povodu blagdana svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika Šibenika
25.09.2020, 14:31