U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hereditas – projekta suhozidne tradicijske gradnje

23.12.2019, 12:43   /   Ispiši članak

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta Hereditas koji se financirao iz fondova Europske unije i dodijeljeno mu je 2.306.181,04 kuna u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Na konferenciji su uz predstavnike Šibensko-kninske županije kao nositelja projekta prisustvovali i predstavnici Ministarstva kulture, grada Vodica, Instituta za turizam te brojni drugi suradnici projekta Hereditas.

Župan Goran Pauk pozdravio je prisutne te naglasio važnost projekta Hereditas kojeg je Šibensko-kninska županija dizajnirala kao odgovor na zapuštenu i slabo turistički valoriziranu suhozidnu gradnju i kulturna dobra u Šibensko-kninskoj županiji s ciljem da se doprinese održivom korištenju kulturne baštine kako bi se osigurao razvoj turizma, ali i društveno-gospodarski razvitak i to otvaranjem novih radnih mjesta, stvaranjem novih proizvoda, povećanjem broja posjetitelja i produženjem turističke sezone.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo te voditeljica projekta Hereditas Marlena Floigl zahvalila se suradnicima članovima projektnog tima te svim vanjskim suradnicima i izrađivačima projektne dokumentacije koji su zajedničkim snagama uspješno ostvarili projektne ciljeve te izradili kvalitetnu studijsku i projektnu dokumentaciju projekta Hereditas, te tako postavili temelje za obnovu jednog vrijednog kulturnog dobra i uspostavu budućeg centra za posjetitelje Šibensko-kninske županije.

Nakon uvodnih riječi zahvale, izrađivači dokumentacije su u svojim desetominutnim prezentacijama nazočnima pobliže objasnili izrađenu dokumentaciju te ostvarene aktivnosti u okviru provedbe projekta Hereditas.

  FOTO GALERIJA: U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hereditas – projekta suhozidne tradicijske gradnje

  23.12.2019 12:46  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 4 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01