U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

16.09.2019, 15:07   /   Ispiši članak

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Župan Goran Pauk pozdravio je prisutne te naglasio važnost ulaganja u novi turistički proizvod Rutu kulturnog turizma – Voda moćna stvarateljica povijesti te važnost podizanja svijesti o samom projektu.

„Šibensko-kninska županija kao županija sa zavidnom kulturno-povijesnom baštinom, je već na samom početku prepoznala vrijednost ovog projekta te smo njegove ciljeve prepoznali kao svoje. Uistinu vjerujem da je provedba ovog prekograničnog projekta uz sve svoje rezultate doprinijela boljoj suradnji s partnerskim regijama, boljem razumijevanju pojma kulturnog turizma te se iskreno nadam da će u budućnosti ovaj novi proizvod ostvariti i doprinos gospodarstvu naše županije“- kazao je župan.

Na konferenciji su prisustvovali uz predstavnike Šibensko-kninske županije kao projektnog partnera i Lovro Jurišić, glavni voditelj projekta iz Zadarske županije te predstavnici turističkih zajednica Šibensko-kninske županije, Nacionalnog parka Krka, Memorijalnog centra Faust Vrančić te brojni drugi projektni dionici.

Vanjski stručnjaci, Krešimir Grubić i Ivo Glavaš na konferenciji su prezentirali turistički proizvod, rutu kulturnog turizma Voda – moćna stvarateljica povijesti te međunarodnu rutu kulturnog turizma HADRIATICA ROMANA. Koordinatorica projekta Lucija Aužina prezentirala je prisutnima sav dosadašnji napredak te uspješno ostvarene projektne aktivnosti koje se provode s ciljem prekogranične suradnje u području turizma i očuvanja kulturno-povijesne baštine između Italije i Hrvatske.

Šibensko-kninska županija sanirala je nelegalno odlagalište otpada neposredno uz arheološki lokalitet Velika Mrdakovica koji je dio rute kulturnog turizma te su postavljeni informativne table na lokalitetima ali i informativni kiosci u Muzej grada Šibenika te Turističku zajednicu Grada Vodica na kojima posjetitelji mogu saznati sve informacije o ruti „Voda – moćna stvarateljica povijesti“ te pogledati njen promotivni video.

Glavni ciljevi ovoga projekta su, između ostaloga, pomoć u prijelazu s tradicionalnog oblika turizma 3S (Sun/Sans/Sea) u razvijeniji i privlačniji oblik turizma 3E (Education/Excitement/Entertainment), razvijanje novog inovativnog turističkog proizvoda koji će ujediniti zajedničku kulturnu i povijesnu baštinu s različitih područja kroz međunarodne rute kulturnog turizma, smanjenje visoke sezonalnosti i promicanje prepoznatljivosti turističkih destinacija koje imaju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu.

  FOTO GALERIJA: U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

  16.09.2019 15:09  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Šibensko-kninskoj županiji sedam novooboljeli od COVID-19

Na dan 28. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji sedam je novooboljelih od COVID-19. Novooboljeli pacijenti su s Murtera.
prije 22 sata

Dežurne ordinacije dentalne medicine

Samo za hitne slučajeve
27.03.2020, 16:59

Nema novooboljelih od COVID-19

Na dan 26. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Od ukupno 15 oboljelih četvero pacijenata se i dalje nalaze na Odjelu infektologije i nisu na respiratoru.
26.03.2020, 16:42