U Kninu potpisani ugovori vrijedni 8,5 milijuna kuna

06.08.2019, 09:54   /   Ispiši članak

Jučer su u Kninu ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i jedanaest predstavnika tvrtki potpisali ugovore namijenjene potpori poduzetništvu na kninskom i benkovačkom području za čiju je provedbu osigurano 8,5 milijuna kuna iz europskih fondova.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava iz poziva „Razvoj poduzetništva u gradu Kninu“ i „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Potpisivanju su nazočili župan Goran Pauk, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić te ravnatelj SAFU Tomislav Petric.

Ministar Marko Pavić izjavio je da će ta sredstva doprinijeti opstanku mladih na kninskom i benkovačkom području jer su namijenjena otvaranju novih radnih mjesta.

„Ovim ugovorima podupire se poduzetništvo, obrti i tvrtke te će se s ovih 8,5 milijuna kuna osigurati 20 novih radnih mjesta i očuvanje 32 radna mjesta“, rekao je ministar Pavić.

Izrazio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te najavio da će uskoro uslijediti potpisivanje novih ugovora za kninsko područje vrijednih više od 22 milijuna kuna.

  FOTO GALERIJA: U Kninu potpisani ugovori vrijedni 8,5 milijuna kuna

  06.08.2019 09:57  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24