U Kninu potpisani ugovori vrijedni 8,5 milijuna kuna

06.08.2019, 09:54   /   Ispiši članak

Jučer su u Kninu ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i jedanaest predstavnika tvrtki potpisali ugovore namijenjene potpori poduzetništvu na kninskom i benkovačkom području za čiju je provedbu osigurano 8,5 milijuna kuna iz europskih fondova.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava iz poziva „Razvoj poduzetništva u gradu Kninu“ i „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Potpisivanju su nazočili župan Goran Pauk, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić te ravnatelj SAFU Tomislav Petric.

Ministar Marko Pavić izjavio je da će ta sredstva doprinijeti opstanku mladih na kninskom i benkovačkom području jer su namijenjena otvaranju novih radnih mjesta.

„Ovim ugovorima podupire se poduzetništvo, obrti i tvrtke te će se s ovih 8,5 milijuna kuna osigurati 20 novih radnih mjesta i očuvanje 32 radna mjesta“, rekao je ministar Pavić.

Izrazio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te najavio da će uskoro uslijediti potpisivanje novih ugovora za kninsko područje vrijednih više od 22 milijuna kuna.

  FOTO GALERIJA: U Kninu potpisani ugovori vrijedni 8,5 milijuna kuna

  06.08.2019 09:57  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
21.10.2019, 15:03

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02