U Kninu potpisani ugovori vrijedni 8,5 milijuna kuna

06.08.2019, 09:54   /   Ispiši članak

Jučer su u Kninu ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i jedanaest predstavnika tvrtki potpisali ugovore namijenjene potpori poduzetništvu na kninskom i benkovačkom području za čiju je provedbu osigurano 8,5 milijuna kuna iz europskih fondova.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava iz poziva „Razvoj poduzetništva u gradu Kninu“ i „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Potpisivanju su nazočili župan Goran Pauk, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić te ravnatelj SAFU Tomislav Petric.

Ministar Marko Pavić izjavio je da će ta sredstva doprinijeti opstanku mladih na kninskom i benkovačkom području jer su namijenjena otvaranju novih radnih mjesta.

„Ovim ugovorima podupire se poduzetništvo, obrti i tvrtke te će se s ovih 8,5 milijuna kuna osigurati 20 novih radnih mjesta i očuvanje 32 radna mjesta“, rekao je ministar Pavić.

Izrazio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te najavio da će uskoro uslijediti potpisivanje novih ugovora za kninsko područje vrijednih više od 22 milijuna kuna.

  FOTO GALERIJA: U Kninu potpisani ugovori vrijedni 8,5 milijuna kuna

  06.08.2019 09:57  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24