U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

21.10.2019, 15:03   /   Ispiši članak

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.

Župan je čestitao svim sudionicima na uspješno provedenom još jednom projektu sufinanciranom EU sredstvima, te naglasio kako je zajednički cilj da se što više otpada odvoji na kućnom pragu, a da što manje otpada završi u Centru za gospodarenje otpadom, a onda u konačnici i na samom odlagalištu.

„Plastika ima mnogo vrijednih primjena, ali smo postali previše ovisni o plastici što ima ozbiljne posljedice za okoliš. Veliki zadatak pred svima nama je smanjiti nastanak otpada. Smanjivanjem otpada štede se novac, energija i resursi, povećava konkurentnost te štiti okoliš. Upravo zato su nam jako važni ovakvi objekti gdje možete doći i ostaviti onaj otpad koji predstavlja vrijednu sirovinu i koji se može dalje reciklirati.“ – kazao je župan Goran Pauk.

Reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom skupljanju te privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada. Prostire se na površini od 973 četvorna metra unutar poduzetničke zone Preparandija, a opremljeno je odgovarajućom opremom za prihvat različitih vrsta otpada, ovisno o njihovom agregatnom stanju, veličini i gustoći. Stanovnici grada Knina sortirani otpad moći će odlagati besplatno, tako da bi se otvaranjem reciklažnog dvorišta trebalo smanjiti nepropisno odlaganje te povećati količine prikupljenog sortiranog otpada.

Reciklažno dvorište biti će otvoreno svakim danom, osim nedjelje, od 7 do 14 sati.

 

  FOTO GALERIJA: U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

  21.10.2019 15:04  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
29.05.2020, 12:29

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05