U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

21.10.2019, 15:03   /   Ispiši članak

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.

Župan je čestitao svim sudionicima na uspješno provedenom još jednom projektu sufinanciranom EU sredstvima, te naglasio kako je zajednički cilj da se što više otpada odvoji na kućnom pragu, a da što manje otpada završi u Centru za gospodarenje otpadom, a onda u konačnici i na samom odlagalištu.

„Plastika ima mnogo vrijednih primjena, ali smo postali previše ovisni o plastici što ima ozbiljne posljedice za okoliš. Veliki zadatak pred svima nama je smanjiti nastanak otpada. Smanjivanjem otpada štede se novac, energija i resursi, povećava konkurentnost te štiti okoliš. Upravo zato su nam jako važni ovakvi objekti gdje možete doći i ostaviti onaj otpad koji predstavlja vrijednu sirovinu i koji se može dalje reciklirati.“ – kazao je župan Goran Pauk.

Reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom skupljanju te privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada. Prostire se na površini od 973 četvorna metra unutar poduzetničke zone Preparandija, a opremljeno je odgovarajućom opremom za prihvat različitih vrsta otpada, ovisno o njihovom agregatnom stanju, veličini i gustoći. Stanovnici grada Knina sortirani otpad moći će odlagati besplatno, tako da bi se otvaranjem reciklažnog dvorišta trebalo smanjiti nepropisno odlaganje te povećati količine prikupljenog sortiranog otpada.

Reciklažno dvorište biti će otvoreno svakim danom, osim nedjelje, od 7 do 14 sati.

 

  FOTO GALERIJA: U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

  21.10.2019 15:04  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 6 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 8 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 9 sata