U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

18.10.2019, 16:36   /   Ispiši članak

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.

Sastanku su nazočili župan Goran Pauk sa svojim zamjenicima, predstavnici jedinica lokalne samouprave Šibensko-kninske županije koje se nalaze na području primjene Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, te predstavnici Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji.

Na sastanku se razgovaralo o provedbi stambenog zbrinjavanja s osnova Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Također se razgovaralo o planiranim aktivnostima za ovu i slijedeću godinu te o specifičnim potrebama i problematici stambenog zbrinjavanja na području jedinica lokalne samouprave Šibensko-kninske županije koje se nalaze na području primjene navedenog Zakona.

Državni tajnik Nikola Mažar je kazao da će se na području županije ove godine uložiti 26 milijuna kuna čime će se zbrinuti do 200 obitelji, a već sljedeće godine će se povećati na 35 milijuna kuna. „U Kninu ćemo završiti izgradnju zgrade u Zvonimirovoj i krenuti u projektiranje druge, nove zgrade. Inače, u Kninu ove godine imamo 121 zahtjev za dodjelom građevinskog materijala što je dvostruko više nego 2016. godine“,  kazao je državni tajnik.

„Županija će preuzeti poslove Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a ti poslovi će biti uglavnom vezani za Knin budući se od 570 zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem njih čak 470 odnosi na Knin“, rekao je župan Pauk.

„Važno je da se promijeni pristup nekorištenja stanova. Državni ured je samo prošle godine pronašao 40 stambenih jedinica u vlasništvu RH koje korisnici nisu koristili. Na taj način smanjuje se lista čekanja za stambeno zbrinjavanje ljudi koji u Kninu žive“,  kazao je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

U Kninu će se obnoviti zgrada u Zvonimirovoj ulici te sagraditi još jedna nova ili na Senjaku ili na mjestu nekadašnjeg ŠUP-a.

  FOTO GALERIJA: U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

  18.10.2019 16:38  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 6 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 8 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 9 sata