U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

01.12.2017, 15:23   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj knjižnici danas je predstavljen projekt „Compete Plamet“ - Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u djelatnosti prerade metala i plastike, kroz razvoj mreže znanja i poduzetničke infrastrukture“.

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije ovaj projekt provodi u suradnji s Općinom Posušje (BIH) i nositeljem projekta - Razvojnom agencijom Županije Zapadno-hercegovačke-HERAG (BIH), čiji su predstavnici, Branko Bago, načelnik Općine i Ivan Jelčić direktor Razvojne agencije, također sudjelovali na konferenciji.

Projekt je predstavila ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Mira Lepur.

“Projektom ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna unaprijediti će se poslovna infrastruktura u Poduzetničkom  inkubatoru  (PIN) u Šibeniku i Poduzetničkom inkubatoru Osrdak u Posušju; nabaviti će se sedam CNC strojeva za obradu metala i plastike, te će se uspostaviti prekogranična mreža kompetencija i znanja u sektoru metala i plastike u prekograničnom području.“, objasnila je ravnateljica Lepur.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je podršku ovom projektu i naglasio njegovu važnost za razvoj konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u sektoru u kojem Šibensko-kninska županija ima dugu tradiciju.

U Poduzetničkom  inkubatoru  (PIN) u Šibeniku će se projektom uspostaviti obradni i  strukovni centar za preradu metala i plastike, te će se osposobiti djelatnici koji će pružati tehničku pomoć malim i srednjim poduzećima za rad na CNC strojevima.

Projekt se financira iz Europskog fonda Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020 u osamdesetpet postotnom iznosu.

  FOTO GALERIJA: U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

  01.12.2017 15:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu
prije 2 sata

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u četverodnevnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.
13.11.2018, 16:44

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Župan Goran Pauk i suradnici održali radni sastanak s pučkom pravobraniteljicom na temu zaštite ljudskih prava na području Šibensko - kninske županije
13.11.2018, 15:21