U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

01.12.2017, 15:23   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj knjižnici danas je predstavljen projekt „Compete Plamet“ - Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u djelatnosti prerade metala i plastike, kroz razvoj mreže znanja i poduzetničke infrastrukture“.

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije ovaj projekt provodi u suradnji s Općinom Posušje (BIH) i nositeljem projekta - Razvojnom agencijom Županije Zapadno-hercegovačke-HERAG (BIH), čiji su predstavnici, Branko Bago, načelnik Općine i Ivan Jelčić direktor Razvojne agencije, također sudjelovali na konferenciji.

Projekt je predstavila ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Mira Lepur.

“Projektom ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna unaprijediti će se poslovna infrastruktura u Poduzetničkom  inkubatoru  (PIN) u Šibeniku i Poduzetničkom inkubatoru Osrdak u Posušju; nabaviti će se sedam CNC strojeva za obradu metala i plastike, te će se uspostaviti prekogranična mreža kompetencija i znanja u sektoru metala i plastike u prekograničnom području.“, objasnila je ravnateljica Lepur.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je podršku ovom projektu i naglasio njegovu važnost za razvoj konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u sektoru u kojem Šibensko-kninska županija ima dugu tradiciju.

U Poduzetničkom  inkubatoru  (PIN) u Šibeniku će se projektom uspostaviti obradni i  strukovni centar za preradu metala i plastike, te će se osposobiti djelatnici koji će pružati tehničku pomoć malim i srednjim poduzećima za rad na CNC strojevima.

Projekt se financira iz Europskog fonda Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020 u osamdesetpet postotnom iznosu.

  FOTO GALERIJA: U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

  01.12.2017 15:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija na konferenciji o iskustvima Poljske s EU fondovima

Konferencija „Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU održana je u petak 22. veljače u Zagrebu.
22.02.2018, 13:49

Održana treća sjednica Partnerskog vijeća Šibensko-kninske županije

Na današnjoj, trećoj po redu, sjednici Partnerskog vijeća Šibensko-kninske županije usvojen je Zapisnik s prošle sjednice, održane 12. prosinca 2017., nakon čega su ravnteljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Mira Lepur i župan Goran Pauk predstavili strateški okvir i strateške projekte Razvojne strategije Šibensko-kninske županije.
21.02.2018, 15:27

Održana 13. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

U šibenskoj Gradskoj vijećnici danas je održana 13. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, kojoj su osim članova Vijeća nazočili i: župan Goran Pauk; zamjenica župana Darija Puljić; gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić; zamjenik gradonačelnika Grada Knina Marijo Ćaćić, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur i predstojnik šibenskog Zavoda za zapošljavanje Luka Petrina.
21.02.2018, 15:15