U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

01.12.2017, 15:23   /   Ispiši članak

U šibenskoj Gradskoj knjižnici danas je predstavljen projekt „Compete Plamet“ - Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u djelatnosti prerade metala i plastike, kroz razvoj mreže znanja i poduzetničke infrastrukture“.

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije ovaj projekt provodi u suradnji s Općinom Posušje (BIH) i nositeljem projekta - Razvojnom agencijom Županije Zapadno-hercegovačke-HERAG (BIH), čiji su predstavnici, Branko Bago, načelnik Općine i Ivan Jelčić direktor Razvojne agencije, također sudjelovali na konferenciji.

Projekt je predstavila ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Mira Lepur.

“Projektom ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna unaprijediti će se poslovna infrastruktura u Poduzetničkom  inkubatoru  (PIN) u Šibeniku i Poduzetničkom inkubatoru Osrdak u Posušju; nabaviti će se sedam CNC strojeva za obradu metala i plastike, te će se uspostaviti prekogranična mreža kompetencija i znanja u sektoru metala i plastike u prekograničnom području.“, objasnila je ravnateljica Lepur.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je podršku ovom projektu i naglasio njegovu važnost za razvoj konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u sektoru u kojem Šibensko-kninska županija ima dugu tradiciju.

U Poduzetničkom  inkubatoru  (PIN) u Šibeniku će se projektom uspostaviti obradni i  strukovni centar za preradu metala i plastike, te će se osposobiti djelatnici koji će pružati tehničku pomoć malim i srednjim poduzećima za rad na CNC strojevima.

Projekt se financira iz Europskog fonda Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020 u osamdesetpet postotnom iznosu.

  FOTO GALERIJA: U šibenskoj Gradskoj knižnici predstavljen projekt „Compete Plamet“

  01.12.2017 15:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00