U Šibeniku održan Sajam EU fondova

07.10.2019, 09:20   /   Ispiši članak

U okviru Dana regionalnog razvoja i fondova EU, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića obišao je Sajam EU fondova u Šibeniku.

Sajam je okupio 30-ak izlagača koji su građanima predstavili mogućnosti koje nude EU fondovi. Zainteresirani posjetitelji na razumljiv i pristupačan način mogli su  prikupiti informacije o mogućnostima financiranja iz europskih fondova. Također, posjetitelji su imali priliku kušati autohtone hrvatske proizvode koji nose oznaku „Hrvatski otočni proizvod“.

Ministar Pavić istaknuo je kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, a povlače se sredstva za projekte iz različitih područja-zdravstvo, prometnu infrastrukturu, školstvo, zapošljavanje itd.

"Nema grada ili općine koji nije povukao neka sredstva iz EU fondova po bilo kojoj osnovi. Drniš se preporodio u turističkom smislu, a Knin se također obnavlja EU sredstvima. Teško je sve nabrojati, ali znamo da u županiji, bez grada Šibenika, imamo oko 500 milijuna kuna ulaganja iz EU fondova", rekao je župan Goran Pauk i naglasio kako su brojna ulaganja u Zagori.

  FOTO GALERIJA: U Šibeniku održan Sajam EU fondova

  07.10.2019 13:17  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Šibensko-kninske i Zadarske županije “

Danas je u dvorani Studentskog doma „fra Lujo Marun“ u Kninu održana treća po redu Konferencija na temu demografske revitalizacije i doprinosa JLP(R)S-a, koja je obuhvatila područje Šibensko-kninske i Zadarske županije izlažući demografske izazove s kojima se ova područja suočavaju, kao i moguća rješenja i primjere dobre prakse.
prije 8 sata

Župan Goran Pauk ponovo imenovan za člana Odbora regija EU

Vlada RH imenovala je članove i zamjenike članova u Odbor regija Europske unije u mandatnom razdoblju 2020.-2025., sukladno Odluci o postupku imenovanja članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije.
prije 12 sata

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
12.12.2019, 18:45