U Šibeniku održan Sajam EU fondova

07.10.2019, 09:20   /   Ispiši članak

U okviru Dana regionalnog razvoja i fondova EU, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića obišao je Sajam EU fondova u Šibeniku.

Sajam je okupio 30-ak izlagača koji su građanima predstavili mogućnosti koje nude EU fondovi. Zainteresirani posjetitelji na razumljiv i pristupačan način mogli su  prikupiti informacije o mogućnostima financiranja iz europskih fondova. Također, posjetitelji su imali priliku kušati autohtone hrvatske proizvode koji nose oznaku „Hrvatski otočni proizvod“.

Ministar Pavić istaknuo je kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, a povlače se sredstva za projekte iz različitih područja-zdravstvo, prometnu infrastrukturu, školstvo, zapošljavanje itd.

"Nema grada ili općine koji nije povukao neka sredstva iz EU fondova po bilo kojoj osnovi. Drniš se preporodio u turističkom smislu, a Knin se također obnavlja EU sredstvima. Teško je sve nabrojati, ali znamo da u županiji, bez grada Šibenika, imamo oko 500 milijuna kuna ulaganja iz EU fondova", rekao je župan Goran Pauk i naglasio kako su brojna ulaganja u Zagori.

  FOTO GALERIJA: U Šibeniku održan Sajam EU fondova

  07.10.2019 13:17  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
prije 12 sata

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02