U Šibeniku održan Sajam EU fondova

07.10.2019, 09:20   /   Ispiši članak

U okviru Dana regionalnog razvoja i fondova EU, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića obišao je Sajam EU fondova u Šibeniku.

Sajam je okupio 30-ak izlagača koji su građanima predstavili mogućnosti koje nude EU fondovi. Zainteresirani posjetitelji na razumljiv i pristupačan način mogli su  prikupiti informacije o mogućnostima financiranja iz europskih fondova. Također, posjetitelji su imali priliku kušati autohtone hrvatske proizvode koji nose oznaku „Hrvatski otočni proizvod“.

Ministar Pavić istaknuo je kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, a povlače se sredstva za projekte iz različitih područja-zdravstvo, prometnu infrastrukturu, školstvo, zapošljavanje itd.

"Nema grada ili općine koji nije povukao neka sredstva iz EU fondova po bilo kojoj osnovi. Drniš se preporodio u turističkom smislu, a Knin se također obnavlja EU sredstvima. Teško je sve nabrojati, ali znamo da u županiji, bez grada Šibenika, imamo oko 500 milijuna kuna ulaganja iz EU fondova", rekao je župan Goran Pauk i naglasio kako su brojna ulaganja u Zagori.

  FOTO GALERIJA: U Šibeniku održan Sajam EU fondova

  07.10.2019 13:17  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župani o aktualnim pitanjima: Digitalizacija i daljnji rad na decentralizaciji

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija raspravljalo se o aktualnim pitanjima vezanim uz digitalizaciju, jačanju kapaciteta javne uprave, utjecaju poreznih izmjena na proračune jedinica regionalne samouprave te problematiku javnog linijskog prijevoza.
prije 8 sata

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila položeni vijenci i zapaljene svijeće

Vijenac je položilo i izaslanstvo Šibensko- kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom
28.09.2020, 10:16

Svečano obilježen Dan Općine Murter-Kornati

Zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, u subotu 26. Rujna, prisustvovao je svečanoj sjednici Općine Murter-Kornati upriličenoj u povodu obilježavanja Dana općine i njezinog zaštitnika sv. Mihovila.
27.09.2020, 17:49