U Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena nova Cronect mreža

14.12.2017, 14:44   /   Ispiši članak

Danas su u prostorijama Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, predstavnici tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. prezentirali usluge i mogućnosti profesionalne radijske mreže koju su razvili.

“Drago nam je što su Odašiljači i veze d.o.o. prepoznali Šibensko – kninsku županiju kao partnera u ovom projektu te što su nas prepoznali kao županiju koja radi za dobrobit svojih građana.”, rekao je župan Goran Pauk.

Uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike, prezentaciji su prisustvovali  i čelnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

„U skladu s nastojanjima za unaprjeđenje razine usluga na području radiokomunikacijskih sustava, te kontinuiranim praćenjem inovacija i tehnoloških rješenja, a imajući u vidu da na tržištu trenutno postoji niz analognih i digitalnih sustava koji nisu međusobno povezani, razvili smo Cronect mrežu. Pouzdanu, sigurnu i robusnu mrežu s ciljem pružanja neograničene nacionalne komunikacije profesionalnim službama u Republici Hrvatskoj.“, kazao je Damjan Škornjak iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o.

Cronect osigurava glasovnu, tekstualnu i podatkovnu komunikaciju uz 98% pokrivenosti teritorija, 256-bitnu enkripciju te brzu migraciju zbog kompatibilnosti s postojećim sustavima.

„Naša tvrtaka, koja je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske i koja je odlukom Vlade proglašena tvrtkom od strateškog interesa, razvila je ovu mrežu kako bi se smanjilo vrijeme za protok informacija, a samim time i reakcija službi na terenu, kao što su vatrogasci i hitna pomoć.“,objasnio je Tomislav Marić iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o..

 

  FOTO GALERIJA: U Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena nova Cronect mreža

  14.12.2017 14:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Razmjena iskustava Šibensko-kninske županije i Primorsko-goranske županije o pomorskom dobru i koncesijama

Predstavljeni su i programi kojima se odjel koristi u radu; GIS granica pomorskog dobra i aplikacija Koncesea.
19.01.2018, 21:12

Osigurani besplatni školski obroci za 828 učenika Šibensko-kninske županije

Posredstvom Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./2018.)“, Šibensko–kninska županija osigurala je besplatne školske obroke za 828 učenika osnovnih škola.
16.01.2018, 12:41

Prezentirana Studija izvodljivosti Razvoja širokopojasne infrastrukture

Danas je u multimedijalnoj dvorani šibenske Gradske knjižnice prezentirana Studija izvodljivosti Razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima fondova Europske unije. Studija koju je u sklopu prve faze projekta izradila tvrtka Lator d.o.o. sadrži analizu demografskih, gospodarskih i društvenih aspekata implementacije projekta, analizu mogućih tehničkih rješenja u projektu te procjenu investicijskih troškova projekta i potrebnih udjela bespovratnih sredstava iz EU fondova.
12.01.2018, 14:53