U Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena nova Cronect mreža

14.12.2017, 14:44   /   Ispiši članak

Danas su u prostorijama Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, predstavnici tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. prezentirali usluge i mogućnosti profesionalne radijske mreže koju su razvili.

“Drago nam je što su Odašiljači i veze d.o.o. prepoznali Šibensko – kninsku županiju kao partnera u ovom projektu te što su nas prepoznali kao županiju koja radi za dobrobit svojih građana.”, rekao je župan Goran Pauk.

Uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike, prezentaciji su prisustvovali  i čelnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

„U skladu s nastojanjima za unaprjeđenje razine usluga na području radiokomunikacijskih sustava, te kontinuiranim praćenjem inovacija i tehnoloških rješenja, a imajući u vidu da na tržištu trenutno postoji niz analognih i digitalnih sustava koji nisu međusobno povezani, razvili smo Cronect mrežu. Pouzdanu, sigurnu i robusnu mrežu s ciljem pružanja neograničene nacionalne komunikacije profesionalnim službama u Republici Hrvatskoj.“, kazao je Damjan Škornjak iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o.

Cronect osigurava glasovnu, tekstualnu i podatkovnu komunikaciju uz 98% pokrivenosti teritorija, 256-bitnu enkripciju te brzu migraciju zbog kompatibilnosti s postojećim sustavima.

„Naša tvrtaka, koja je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske i koja je odlukom Vlade proglašena tvrtkom od strateškog interesa, razvila je ovu mrežu kako bi se smanjilo vrijeme za protok informacija, a samim time i reakcija službi na terenu, kao što su vatrogasci i hitna pomoć.“,objasnio je Tomislav Marić iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o..

 

  FOTO GALERIJA: U Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena nova Cronect mreža

  14.12.2017 14:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao je na konferenciji Smart islands 2018

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na konferenciji Smart islands koja je održana u Hvaru.
19.10.2018, 17:23

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
18.10.2018, 12:46

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02