U Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena nova Cronect mreža

14.12.2017, 14:44   /   Ispiši članak

Danas su u prostorijama Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, predstavnici tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. prezentirali usluge i mogućnosti profesionalne radijske mreže koju su razvili.

“Drago nam je što su Odašiljači i veze d.o.o. prepoznali Šibensko – kninsku županiju kao partnera u ovom projektu te što su nas prepoznali kao županiju koja radi za dobrobit svojih građana.”, rekao je župan Goran Pauk.

Uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike, prezentaciji su prisustvovali  i čelnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

„U skladu s nastojanjima za unaprjeđenje razine usluga na području radiokomunikacijskih sustava, te kontinuiranim praćenjem inovacija i tehnoloških rješenja, a imajući u vidu da na tržištu trenutno postoji niz analognih i digitalnih sustava koji nisu međusobno povezani, razvili smo Cronect mrežu. Pouzdanu, sigurnu i robusnu mrežu s ciljem pružanja neograničene nacionalne komunikacije profesionalnim službama u Republici Hrvatskoj.“, kazao je Damjan Škornjak iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o.

Cronect osigurava glasovnu, tekstualnu i podatkovnu komunikaciju uz 98% pokrivenosti teritorija, 256-bitnu enkripciju te brzu migraciju zbog kompatibilnosti s postojećim sustavima.

„Naša tvrtaka, koja je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske i koja je odlukom Vlade proglašena tvrtkom od strateškog interesa, razvila je ovu mrežu kako bi se smanjilo vrijeme za protok informacija, a samim time i reakcija službi na terenu, kao što su vatrogasci i hitna pomoć.“,objasnio je Tomislav Marić iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o..

 

  FOTO GALERIJA: U Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena nova Cronect mreža

  14.12.2017 14:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija kojoj je nazočio i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
prije 16 sata

Potpisan ugovor o korištenju Minerske za uređenje Posjetiteljskog centra u Kanalu sv. Ante

U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za potrebe provedbe II. faze Projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku“.
19.04.2018, 14:33

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković.
17.04.2018, 12:54