Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

16.07.2019, 13:46   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.

„Proglašenjem parka prirode, područje Dinare a koje obuhvaća i područje Općine Kijevo, dobit će priliku za razvoj u skladu s očuvanjem prirodnih i kulturnih vrijednosti, te će zaštita u kategoriji parka prirode znatno olakšati pristup strukturnim fondovima EU za poticanje djelatnosti u skladu s ciljevima očuvanja i osigurati očuvanje dobrog stanja okoliša i samim time kvalitetu života i zdravlja ljudi na ovom području“, kazao je zamjenik župana Blažević u svom prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici te se prisjetio kako su još 2010. godine Šibensko-kninska županija i Općina Kijevo  sufinancirali izradu Stručne podloge za zaštitu Dinare, a koju je izradio Državni zavod za zaštitu prirode i time iskazali jasan stav oko zaštite ovog vrlo važnog područja.

Zamjenik župana čestitao je načelnici i njezinim suradnicima na uloženim naporima za razvoj općine i pokretanju gospodarskog razvoja Općine Kijevo. Posebne čestitke uputio je svim Kijevljanima za Dan njihove općine i ovogodišnjim općinskim lauretima Ani Slović iz Državne geodetske uprave za potporu i suradnju s Općinom Kijevo i Planinarskoj udruzi Dinaridi za doprinos zaštiti prirode na području Općine Kijevo.

  FOTO GALERIJA: Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

  16.07.2019 13:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24