Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

16.07.2019, 13:46   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.

„Proglašenjem parka prirode, područje Dinare a koje obuhvaća i područje Općine Kijevo, dobit će priliku za razvoj u skladu s očuvanjem prirodnih i kulturnih vrijednosti, te će zaštita u kategoriji parka prirode znatno olakšati pristup strukturnim fondovima EU za poticanje djelatnosti u skladu s ciljevima očuvanja i osigurati očuvanje dobrog stanja okoliša i samim time kvalitetu života i zdravlja ljudi na ovom području“, kazao je zamjenik župana Blažević u svom prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici te se prisjetio kako su još 2010. godine Šibensko-kninska županija i Općina Kijevo  sufinancirali izradu Stručne podloge za zaštitu Dinare, a koju je izradio Državni zavod za zaštitu prirode i time iskazali jasan stav oko zaštite ovog vrlo važnog područja.

Zamjenik župana čestitao je načelnici i njezinim suradnicima na uloženim naporima za razvoj općine i pokretanju gospodarskog razvoja Općine Kijevo. Posebne čestitke uputio je svim Kijevljanima za Dan njihove općine i ovogodišnjim općinskim lauretima Ani Slović iz Državne geodetske uprave za potporu i suradnju s Općinom Kijevo i Planinarskoj udruzi Dinaridi za doprinos zaštiti prirode na području Općine Kijevo.

  FOTO GALERIJA: Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

  16.07.2019 13:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

Župan Goran Pauk, zajedno sa svojim kolegama Nikolom Dobroslavićem i Danijelom Marušićem,sudjelovao je u radu trodnevnog plenarnog sastanka Europskog odbora regija koji se o putem interneta odvijao od 30.6. do 2.7.
03.07.2020, 09:39

Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

Institut za javne financije (IJF), koji iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, predstavio je u srijedu, 1. srpnja rezultate istraživanja proračunske transparentnosti za period od studenog 2019. do travnja 2020.
02.07.2020, 11:05

Na gatu Vrulje gradit će se pomorsko-putnički terminal vrijedan 64 milijuna kuna

Na šibenskoj tvrđavi Barone potpisan je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“.
01.07.2020, 14:06