Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

16.07.2019, 13:46   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.

„Proglašenjem parka prirode, područje Dinare a koje obuhvaća i područje Općine Kijevo, dobit će priliku za razvoj u skladu s očuvanjem prirodnih i kulturnih vrijednosti, te će zaštita u kategoriji parka prirode znatno olakšati pristup strukturnim fondovima EU za poticanje djelatnosti u skladu s ciljevima očuvanja i osigurati očuvanje dobrog stanja okoliša i samim time kvalitetu života i zdravlja ljudi na ovom području“, kazao je zamjenik župana Blažević u svom prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici te se prisjetio kako su još 2010. godine Šibensko-kninska županija i Općina Kijevo  sufinancirali izradu Stručne podloge za zaštitu Dinare, a koju je izradio Državni zavod za zaštitu prirode i time iskazali jasan stav oko zaštite ovog vrlo važnog područja.

Zamjenik župana čestitao je načelnici i njezinim suradnicima na uloženim naporima za razvoj općine i pokretanju gospodarskog razvoja Općine Kijevo. Posebne čestitke uputio je svim Kijevljanima za Dan njihove općine i ovogodišnjim općinskim lauretima Ani Slović iz Državne geodetske uprave za potporu i suradnju s Općinom Kijevo i Planinarskoj udruzi Dinaridi za doprinos zaštiti prirode na području Općine Kijevo.

  FOTO GALERIJA: Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

  16.07.2019 13:47  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković Šibensko-kninskoj županiji

U okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković danas je u Uredu župana održala radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima te ravnateljima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije kojima je ministarstvo osnivač.
prije 15 sata

Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.
15.10.2019, 19:06

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.
15.10.2019, 18:27