Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Vodica

03.05.2019, 11:45   /   Ispiši članak

Jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana svete Jeline, zaštitnice Vodica.

Uz brojne uzvanike i goste, svečanosti je ispred Šibensko – kninske županije nazočio zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević

„Vodice su naš turistički biser, pionir turizma u Šibensko-kninskoj  županiji i šire, a vodička gostoljubivost nadaleko je poznata. Iz godine u godinu ovdje se obaraju turistički rekordi. Županija pruža podršku i daje vjetar u leđa svakom vodičkom dobrom projektu. Moram se pohvaliti izvrsnom suradnjom koju imamo s Gradom Vodicama i upravo zahvaljujući toj suradnji možemo provoditi velike projekte.“, istaknuo je zamjenik Blažević i čestitao Vodičankama i Vodičanima Dan Grada i  blagdan njihove zaštitnice.

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić istaknula je velike projekte koji su u tijeku i one čija realizacija tek treba započeti, te su potom gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić dodijelili nagrade i plakete zaslužnima; Šime Strikoman dobio je nagradu za životno djelo za 50 godina rada s kamerom i fotoaparatom, nagradu Grada Vodica dobili su: Milan Mičin, posmrtno - za razvoj likovne kulture i stvaralaštva, Kata Franin - za 40 godina rada u školstvu i 25 godina rada s nižim razredima u OŠ Vodice i Družba sestara franjevki od Bezgrješne – za razvoj društvenih odnosa i unapređenje obrazovanja, kulture, socijalne skrbi, te očuvanje vjere i tradicionalnih pučkih pobožnosti.

Plaketu Grada Vodica dobili su: Josip Birin, posmrtno – za doprinos razvoju školstva, Toni Zanki – za iznimnu hrabrost, Božica Samohod – za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Veselka Šprljan - za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Sanja Radin-Mačukat – za iznimnu humanost i davalaštvo krvi, Alen Bračanov – za dugogodišnji rad u Košarkaškom klubu invalida „Vodice“,  Snježana Pacek Balja – za strpljenje, pažnju, nesebičan rad, zalaganje i veliko srce u radu sa učenicima i Muzej Grada Šibenika – za doprinos u otkrivanju, interpretaciji,prezentaciji i očuvanju kulturno-povijesne baštine Grada Vodica.

  FOTO GALERIJA: Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Vodica

  03.05.2019 15:01  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24