Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Vodica

03.05.2019, 11:45   /   Ispiši članak

Jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana svete Jeline, zaštitnice Vodica.

Uz brojne uzvanike i goste, svečanosti je ispred Šibensko – kninske županije nazočio zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević

„Vodice su naš turistički biser, pionir turizma u Šibensko-kninskoj  županiji i šire, a vodička gostoljubivost nadaleko je poznata. Iz godine u godinu ovdje se obaraju turistički rekordi. Županija pruža podršku i daje vjetar u leđa svakom vodičkom dobrom projektu. Moram se pohvaliti izvrsnom suradnjom koju imamo s Gradom Vodicama i upravo zahvaljujući toj suradnji možemo provoditi velike projekte.“, istaknuo je zamjenik Blažević i čestitao Vodičankama i Vodičanima Dan Grada i  blagdan njihove zaštitnice.

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić istaknula je velike projekte koji su u tijeku i one čija realizacija tek treba započeti, te su potom gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić dodijelili nagrade i plakete zaslužnima; Šime Strikoman dobio je nagradu za životno djelo za 50 godina rada s kamerom i fotoaparatom, nagradu Grada Vodica dobili su: Milan Mičin, posmrtno - za razvoj likovne kulture i stvaralaštva, Kata Franin - za 40 godina rada u školstvu i 25 godina rada s nižim razredima u OŠ Vodice i Družba sestara franjevki od Bezgrješne – za razvoj društvenih odnosa i unapređenje obrazovanja, kulture, socijalne skrbi, te očuvanje vjere i tradicionalnih pučkih pobožnosti.

Plaketu Grada Vodica dobili su: Josip Birin, posmrtno – za doprinos razvoju školstva, Toni Zanki – za iznimnu hrabrost, Božica Samohod – za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Veselka Šprljan - za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Sanja Radin-Mačukat – za iznimnu humanost i davalaštvo krvi, Alen Bračanov – za dugogodišnji rad u Košarkaškom klubu invalida „Vodice“,  Snježana Pacek Balja – za strpljenje, pažnju, nesebičan rad, zalaganje i veliko srce u radu sa učenicima i Muzej Grada Šibenika – za doprinos u otkrivanju, interpretaciji,prezentaciji i očuvanju kulturno-povijesne baštine Grada Vodica.

  FOTO GALERIJA: Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Vodica

  03.05.2019 15:01  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09