Svečano potpisana Deklaracija o ruralnom turizmu

10.04.2008, 10:50   /   Ispiši članak

Na skupu Organizacijskog odbora „Eko-etno Hrvatska 2008.“ održanom u Benkovcu 09. travnja 2008. godine potpisana je Deklaracija o ruralnom turizmu. Deklaraciju su potpisali predstavnici devet županija, dvaju gradova, dviju općina te devet institucija, tvrtki i udruga, a svoje potpise najavile su još četiri županije. U ime Šibensko-kninske županije Deklaraciju je potpisao Željko Šimunac, zamjenik župana. Glavni cilj Deklaracije je potvrditi uvjerenje da se kontinuiranim i zajedničkim radom na razvoju ruralnih područja ova vrsta turizma može podići na razinu ravnopravnog i kvalitetnog turističkog proizvoda. Potpisivanje Deklaracije inicirali Hrvatski farmer d.d., konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre "Ruralis" te Klub članova "Selo".

Sve to ostvarivo je kroz poticanje suradnje s relevantnim institucijama, državnom upravom, područnom i lokalnom samoupravom, sustavom turističkih zajednica, razvojnim agencijama te raznim strukovnim udruženjima. Potpisnici su svojim potpisom prihvatili ovaj dokument, te ga ostavili otvorenim za sve druge subjekte, koji žele raditi na razvoju ruralnog turizma, odnosno seljačkih turističkih gospodarstava u Republici Hrvatskoj. Ruralni turizam jedna je od ključnih odrednica u projektu revitalizacije hrvatskog sela, stoga će se nakon potpisivanja Deklaracije zajednički izraditi i posebna Strategija razvoja ruralnog turizma kako bi se omogućila pravedna i ravnopravna promocija ove vrste turizma u promociji Hrvatske kao turističke destinacije na međunarodnim tržištima. Potpisivanju Deklaracije o ruralnom turizmu prethodio je prvi sastanak Organizacijskog odbora sada već tradicionalnog projekta "Eko-etno Hrvatska 2008.", koji će i ove godine na jednom mjestu u Zagrebu okupiti hrvatske županije, gradove i općine koji će predstaviti svoj kulturni identitet,baštinu i tradicijske proizvode.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05