Svečano potpisana Deklaracija o ruralnom turizmu

10.04.2008, 10:50   /   Ispiši članak

Na skupu Organizacijskog odbora „Eko-etno Hrvatska 2008.“ održanom u Benkovcu 09. travnja 2008. godine potpisana je Deklaracija o ruralnom turizmu. Deklaraciju su potpisali predstavnici devet županija, dvaju gradova, dviju općina te devet institucija, tvrtki i udruga, a svoje potpise najavile su još četiri županije. U ime Šibensko-kninske županije Deklaraciju je potpisao Željko Šimunac, zamjenik župana. Glavni cilj Deklaracije je potvrditi uvjerenje da se kontinuiranim i zajedničkim radom na razvoju ruralnih područja ova vrsta turizma može podići na razinu ravnopravnog i kvalitetnog turističkog proizvoda. Potpisivanje Deklaracije inicirali Hrvatski farmer d.d., konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre "Ruralis" te Klub članova "Selo".

Sve to ostvarivo je kroz poticanje suradnje s relevantnim institucijama, državnom upravom, područnom i lokalnom samoupravom, sustavom turističkih zajednica, razvojnim agencijama te raznim strukovnim udruženjima. Potpisnici su svojim potpisom prihvatili ovaj dokument, te ga ostavili otvorenim za sve druge subjekte, koji žele raditi na razvoju ruralnog turizma, odnosno seljačkih turističkih gospodarstava u Republici Hrvatskoj. Ruralni turizam jedna je od ključnih odrednica u projektu revitalizacije hrvatskog sela, stoga će se nakon potpisivanja Deklaracije zajednički izraditi i posebna Strategija razvoja ruralnog turizma kako bi se omogućila pravedna i ravnopravna promocija ove vrste turizma u promociji Hrvatske kao turističke destinacije na međunarodnim tržištima. Potpisivanju Deklaracije o ruralnom turizmu prethodio je prvi sastanak Organizacijskog odbora sada već tradicionalnog projekta "Eko-etno Hrvatska 2008.", koji će i ove godine na jednom mjestu u Zagrebu okupiti hrvatske županije, gradove i općine koji će predstaviti svoj kulturni identitet,baštinu i tradicijske proizvode.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 10 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05