Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

15.10.2019, 19:06   /   Ispiši članak

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.

Uz župna Gorana Pauka i njegove suradnike, svečanom potpisivanju Ugovora nazočili su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, ministar uprave Ivan Malenica, ravnatelj SAFU Tomislav Petric i zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić.

Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.00 kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, a planiran rok izvršenja radova je 18 mjeseci.

„Čast mi je što sam danas dio ovog velikog događaja kojim kreće najveći infrastrukturni projekt u visokom obrazovanju na području Šibensko-kninske županije, projekt koji će pridonijeti povećanju kapaciteta i kvalitete smještaja studenata te poboljšanju uvjeta studiranja u gradu Šibeniku“ – kazao je župan Goran Pauk.

Župan je čestitao šibenskom Veleučilištu, Studentskom centru koji je partner na projektu i svima koji su uspješno proveli kandidaturu ovog projekta i osigurali značajna europska sredstva, a izvođačima je poželio što manje zastoja i da posao završe, ako ne prije, onda u zadanom roku kako bi studenti uselili u novu zgradu studentskog doma u akademskoj godini 2021./2022. 

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 kvadrata izgraditi će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređena u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organiziran smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov socijalni i zdravstveni status.

U budućem studentskom domu, kojim će upravljati partner na projektu Studentski centar Šibenik, predviđen je restoran sa 100 sjedećih mjesta, te sadržaj poput novih učionica, knjižnice i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje vremena.

 

  FOTO GALERIJA: Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

  15.10.2019 19:09  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03