Svečano otvoreni 12. Dani inženjera elektrotehnike

03.10.2019, 15:34   /   Ispiši članak

U Vodicama je danas svečano otvoren stručni skup 12. Dani inženjera elektrotehnike.

Ovo najznačajnije stručno okupljanje inženjera elektrotehnike okupilo oko 400 sudionika, a ove godine se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Šibensko-kninske županije i grada Vodica.

Sudionike skupa ispred Šibensko-kninske županije pozdravio je zamjenik župana Nikola Blažević koji je pohvalio tradiciju održavanja ovakvih stručnih skupova koji omogućavaju razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja, što doprinosi poboljšanju kvalitete rada u struci.

„Šibensko-kninska županija dala je punu potporu održavanju ovog najvećeg skupa elektrotehničke struke u Republici Hrvatskoj, na kojem će se čuti najaktualnija razmišljanja o energetskoj strategiji RH, a i saznati najnoviji svjetski trendovi u proizvodnji, prijenosu, distribuciji i skladištenju električne energije“, kazao je Blažević te im zaželio plodonosan rad.

U naredna dva dana raspravljati će se o temama koje su značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Održati će se i dva okrugla stola na temu Vatrootporni nosivi sustavi u elektroinstalacijama„ i „Utvrđivanje posebnih uvjeta i uvjeta priključenja u postupku izdavanja lokacijske dozvole i u postupku izdavanja građevinske dozvole“.

U sklopu održavanja 12. Dani inženjera elektrotehnike, sudionici skupa obići će NP Krka, te HE Jaruga, jednu od najstarijih svjetskih hidroelektrana.

 

  FOTO GALERIJA: Svečano otvoreni 12. Dani inženjera elektrotehnike

  03.10.2019 19:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Šibensko-kninske i Zadarske županije “

Danas je u dvorani Studentskog doma „fra Lujo Marun“ u Kninu održana treća po redu Konferencija na temu demografske revitalizacije i doprinosa JLP(R)S-a, koja je obuhvatila područje Šibensko-kninske i Zadarske županije izlažući demografske izazove s kojima se ova područja suočavaju, kao i moguća rješenja i primjere dobre prakse.
prije 8 sata

Župan Goran Pauk ponovo imenovan za člana Odbora regija EU

Vlada RH imenovala je članove i zamjenike članova u Odbor regija Europske unije u mandatnom razdoblju 2020.-2025., sukladno Odluci o postupku imenovanja članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije.
prije 12 sata

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
12.12.2019, 18:45