Svečano otvoreni 12. Dani inženjera elektrotehnike

03.10.2019, 15:34   /   Ispiši članak

U Vodicama je danas svečano otvoren stručni skup 12. Dani inženjera elektrotehnike.

Ovo najznačajnije stručno okupljanje inženjera elektrotehnike okupilo oko 400 sudionika, a ove godine se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Šibensko-kninske županije i grada Vodica.

Sudionike skupa ispred Šibensko-kninske županije pozdravio je zamjenik župana Nikola Blažević koji je pohvalio tradiciju održavanja ovakvih stručnih skupova koji omogućavaju razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja, što doprinosi poboljšanju kvalitete rada u struci.

„Šibensko-kninska županija dala je punu potporu održavanju ovog najvećeg skupa elektrotehničke struke u Republici Hrvatskoj, na kojem će se čuti najaktualnija razmišljanja o energetskoj strategiji RH, a i saznati najnoviji svjetski trendovi u proizvodnji, prijenosu, distribuciji i skladištenju električne energije“, kazao je Blažević te im zaželio plodonosan rad.

U naredna dva dana raspravljati će se o temama koje su značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Održati će se i dva okrugla stola na temu Vatrootporni nosivi sustavi u elektroinstalacijama„ i „Utvrđivanje posebnih uvjeta i uvjeta priključenja u postupku izdavanja lokacijske dozvole i u postupku izdavanja građevinske dozvole“.

U sklopu održavanja 12. Dani inženjera elektrotehnike, sudionici skupa obići će NP Krka, te HE Jaruga, jednu od najstarijih svjetskih hidroelektrana.

 

  FOTO GALERIJA: Svečano otvoreni 12. Dani inženjera elektrotehnike

  03.10.2019 19:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk posjetio mlade OPG-ovce, korisnike županijskih subvencija za poljoprivrednike

Vrijedni mladi ljudi vratili se poljoprivredi.
prije 10 sata

Ministar Butković u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Najavljeni novi infrastrukturni cestovni projekti
23.09.2020, 15:28

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišao radove na izgradnji Veteranskog centra u Šibeniku

Radove na izgradnji Veteranskog centra u Šibeniku obišao je danas potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nazočnosti župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika Željka Burića te predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
22.09.2020, 13:59