Svečano otvoreni 12. Dani inženjera elektrotehnike

03.10.2019, 15:34   /   Ispiši članak

U Vodicama je danas svečano otvoren stručni skup 12. Dani inženjera elektrotehnike.

Ovo najznačajnije stručno okupljanje inženjera elektrotehnike okupilo oko 400 sudionika, a ove godine se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Šibensko-kninske županije i grada Vodica.

Sudionike skupa ispred Šibensko-kninske županije pozdravio je zamjenik župana Nikola Blažević koji je pohvalio tradiciju održavanja ovakvih stručnih skupova koji omogućavaju razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja, što doprinosi poboljšanju kvalitete rada u struci.

„Šibensko-kninska županija dala je punu potporu održavanju ovog najvećeg skupa elektrotehničke struke u Republici Hrvatskoj, na kojem će se čuti najaktualnija razmišljanja o energetskoj strategiji RH, a i saznati najnoviji svjetski trendovi u proizvodnji, prijenosu, distribuciji i skladištenju električne energije“, kazao je Blažević te im zaželio plodonosan rad.

U naredna dva dana raspravljati će se o temama koje su značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Održati će se i dva okrugla stola na temu Vatrootporni nosivi sustavi u elektroinstalacijama„ i „Utvrđivanje posebnih uvjeta i uvjeta priključenja u postupku izdavanja lokacijske dozvole i u postupku izdavanja građevinske dozvole“.

U sklopu održavanja 12. Dani inženjera elektrotehnike, sudionici skupa obići će NP Krka, te HE Jaruga, jednu od najstarijih svjetskih hidroelektrana.

 

  FOTO GALERIJA: Svečano otvoreni 12. Dani inženjera elektrotehnike

  03.10.2019 19:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
prije 12 sata

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02