Svečano otvorena nova proizvodna linija u IMPOL – TLM - u

08.05.2019, 15:16   /   Ispiši članak

Danas je na lokaciji proizvodnih prostora tvrtke IMPOL – TLM svečano otvorena nova proizvodna linija Salico za proizvodnju proizvoda namijenjenih automobilskoj industriji.

Svečanosti su ispred Šibensko – kninske županije nazočili zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević i pročelnica Ureda župana Senka Bilać, dok su se prigodnim riječima okupljenima uz glavnog izvršnog direktora IMPOL grupe Andreja Kolmaniča i direktoricu IMPOL – TLM – a Marjanu Lažetu, obratili i državni tajnik Ministarstva gospodarstva Mario Antolić i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.

Nova linija predstavlja proširenje proizvodnog programa hladne valjaonice te omogućava proizvodnju cijelog spektra novih proizvoda koji su namijenjeni industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avio industriji, a vrijednost projekta iznosi 6,5 milijuna eura.

Građevinski radovi započeli su u kolovozu 2018. godine, a montaža je krenula u studenom iste godine. Proizvodna linija namijenjena je obradi aluminijskih svitkova od 0.5 do 6 milimetara debljine, maksimalne širine 1.600 milimetara. Linija ima škare za uzdužno razrezivanje do maksimalno 40 rezova pri čemu je najuži 40 milimetara širine. Također, linija može proizvoditi glatke limove u paketima do dužine šest metara te obavljati kombinirano razrezivanje pri čemu se mogu proizvesti limovi širine 400 milimetara. Maksimalna brzina linije je 200 metara po minuti.

Ovom prigodom tvornici je dodijeljen certifikat sa standardom EN 9100, koji je ujedno i podloga za razvoj avio industrije.

Uz predstavnike Grada Šibenika, te brojne uzvanike i goste svečanom događanju nazočila je i slovenska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Smiljana Knez i župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar.

  FOTO GALERIJA: Svečano otvorena nova proizvodna linija u IMPOL – TLM - u

  08.05.2019 15:19  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24