Svečano otvorena nova proizvodna linija u IMPOL – TLM - u

08.05.2019, 15:16   /   Ispiši članak

Danas je na lokaciji proizvodnih prostora tvrtke IMPOL – TLM svečano otvorena nova proizvodna linija Salico za proizvodnju proizvoda namijenjenih automobilskoj industriji.

Svečanosti su ispred Šibensko – kninske županije nazočili zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević i pročelnica Ureda župana Senka Bilać, dok su se prigodnim riječima okupljenima uz glavnog izvršnog direktora IMPOL grupe Andreja Kolmaniča i direktoricu IMPOL – TLM – a Marjanu Lažetu, obratili i državni tajnik Ministarstva gospodarstva Mario Antolić i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.

Nova linija predstavlja proširenje proizvodnog programa hladne valjaonice te omogućava proizvodnju cijelog spektra novih proizvoda koji su namijenjeni industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avio industriji, a vrijednost projekta iznosi 6,5 milijuna eura.

Građevinski radovi započeli su u kolovozu 2018. godine, a montaža je krenula u studenom iste godine. Proizvodna linija namijenjena je obradi aluminijskih svitkova od 0.5 do 6 milimetara debljine, maksimalne širine 1.600 milimetara. Linija ima škare za uzdužno razrezivanje do maksimalno 40 rezova pri čemu je najuži 40 milimetara širine. Također, linija može proizvoditi glatke limove u paketima do dužine šest metara te obavljati kombinirano razrezivanje pri čemu se mogu proizvesti limovi širine 400 milimetara. Maksimalna brzina linije je 200 metara po minuti.

Ovom prigodom tvornici je dodijeljen certifikat sa standardom EN 9100, koji je ujedno i podloga za razvoj avio industrije.

Uz predstavnike Grada Šibenika, te brojne uzvanike i goste svečanom događanju nazočila je i slovenska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Smiljana Knez i župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar.

  FOTO GALERIJA: Svečano otvorena nova proizvodna linija u IMPOL – TLM - u

  08.05.2019 15:19  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 10 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05