Svečano otvorena nova proizvodna linija u IMPOL – TLM - u

08.05.2019, 15:16   /   Ispiši članak

Danas je na lokaciji proizvodnih prostora tvrtke IMPOL – TLM svečano otvorena nova proizvodna linija Salico za proizvodnju proizvoda namijenjenih automobilskoj industriji.

Svečanosti su ispred Šibensko – kninske županije nazočili zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević i pročelnica Ureda župana Senka Bilać, dok su se prigodnim riječima okupljenima uz glavnog izvršnog direktora IMPOL grupe Andreja Kolmaniča i direktoricu IMPOL – TLM – a Marjanu Lažetu, obratili i državni tajnik Ministarstva gospodarstva Mario Antolić i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.

Nova linija predstavlja proširenje proizvodnog programa hladne valjaonice te omogućava proizvodnju cijelog spektra novih proizvoda koji su namijenjeni industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avio industriji, a vrijednost projekta iznosi 6,5 milijuna eura.

Građevinski radovi započeli su u kolovozu 2018. godine, a montaža je krenula u studenom iste godine. Proizvodna linija namijenjena je obradi aluminijskih svitkova od 0.5 do 6 milimetara debljine, maksimalne širine 1.600 milimetara. Linija ima škare za uzdužno razrezivanje do maksimalno 40 rezova pri čemu je najuži 40 milimetara širine. Također, linija može proizvoditi glatke limove u paketima do dužine šest metara te obavljati kombinirano razrezivanje pri čemu se mogu proizvesti limovi širine 400 milimetara. Maksimalna brzina linije je 200 metara po minuti.

Ovom prigodom tvornici je dodijeljen certifikat sa standardom EN 9100, koji je ujedno i podloga za razvoj avio industrije.

Uz predstavnike Grada Šibenika, te brojne uzvanike i goste svečanom događanju nazočila je i slovenska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Smiljana Knez i župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar.

  FOTO GALERIJA: Svečano otvorena nova proizvodna linija u IMPOL – TLM - u

  08.05.2019 15:19  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09