Svečano otvoren 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

26.11.2018, 12:26   /   Ispiši članak

Župan Pauk pozdravio sudionike 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji se do 27. studenoga održava u hotelskom naselju Solaris

Šibensko – kninski župan Goran Pauk pozdravio je danas sudionike 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji se održava u hotelskom naselju Solaris do 27. studenoga u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko – kninske županije uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma.

„Za uspješan održiv razvoj svih oblika turizma, u prvom redu nužno je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja komunalne infrastrukture - gradnje cesta, vodovoda, kanalizacije i ulaganje u obrazovanje. Upravo stoga i mi u Županiji najveće napore ulagali smo u osiguravanje tih osnovnih uvjeta za razvoj turizma“, kazao je okupljenima župan Goran Pauk te istaknuo izuzetno dobru suradnju s domaćinom ovogodišnjeg Kongresa, Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije koja aktivno radi na promicanju i zaštiti interesa obrtništva i naglasio kako Šibensko-kninska županija sustavno potiče razvoj obrtništva.

Uz župana Pauka, okupljenima su se pozdravnim riječima obratili i državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina kao izaslanik predsjednika Vlade RH, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Organizacijskog odbora Kongresa Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Šibensko – kninske županije Joso Smolić te gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Kongres koji je okupio oko 500 sudionika, svečano je otvorila izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev. „Cilj nam je Hrvatsku učiniti cjelogodišnjom turističkom destinacijom, prepoznatljivom u svijetu“, kazala je izaslanica Juričev Martinčev prilikom svog obraćanja okupljenima.

Uz predstavljanje izlagača ugostiteljsko turističke ponude, za vrijeme dvodnevnog Kongresa održat će se brojna izlaganja i predavanja na temu razvoja i promocije ugostiteljstva i turizma te će se dodijeliti i priznanja zaslužnim ugostiteljima i turističkim djelatnicima.

  FOTO GALERIJA: Svečano otvoren 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

  26.11.2018 12:32  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 6 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 9 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51