Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

25.04.2019, 13:27   /   Ispiši članak

U ime Šibensko - kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je okupljene.

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.

Uz brojne uzvanike i goste, svečanoj akademiji nazočili su i potpredsjednik Vlade i  ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, župan međimurski Matija Posavec, zamjenica gradonačelnika Grada Trogira Ruža Kovačević Bilić te Bruno Hranić načelnik pobratimljene općine Vidovec i Marjan Tomas načelnik općine Vladislavci.

„Sa zadovoljstvom ističem kako Županija već godinama ima izuzetno kvalitetnu suradnju s Općinom Pirovac i načelnikom Gulamom, koji je učinio puno pozitivnih pomaka za ovu sredinu. Naš župan Goran Pauk, sa svojim zamjenicima kao i čitava županijska administracija uvijek pruža podršku i daje vjetar u leđa svim kvalitetnim projektima koji su na dobrobit građana, jer nam je jedan od glavnih ciljeva ravnomjeran razvoj svih krajeva naše županije“, kazao je zamjenik Blažević u svom prigodnom obraćanju te čestitao Pirovčankama i Pirovčanima Dan Općine i blagdan njihova zaštitnika.

Načelnik Općine Ivan Gulam prezentirao je projekte koje je Općina provela u protekloj godini i najavio buduće planove. Tijekom svečane akademije načelnik je dodijelio plakete Općine zaslužnima: Anki Meić za dugogodišnji angažman u njegovanju kulturne tradicije i narodnih običaja, Marinu Bausu i Marinu Bariću za dobrovoljno darivanje krvi, Prostovoljnom gasilskom društvu Zreče iz Slovenije za potporu razvoja vatrogastva na području Općine Pirovac i Josipu Čubriću za uspješne rezultate u karateu.

Nagrada Općine Pirovac ove godine dodijeljena je Ani Baus za osobiti doprinos njegovanju tradicijskog i kulturnog stvaralaštva i narodnih običaja.

  FOTO GALERIJA: Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

  25.04.2019 13:35  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 12 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 14 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51