Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

25.04.2019, 13:27   /   Ispiši članak

U ime Šibensko - kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je okupljene.

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.

Uz brojne uzvanike i goste, svečanoj akademiji nazočili su i potpredsjednik Vlade i  ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, župan međimurski Matija Posavec, zamjenica gradonačelnika Grada Trogira Ruža Kovačević Bilić te Bruno Hranić načelnik pobratimljene općine Vidovec i Marjan Tomas načelnik općine Vladislavci.

„Sa zadovoljstvom ističem kako Županija već godinama ima izuzetno kvalitetnu suradnju s Općinom Pirovac i načelnikom Gulamom, koji je učinio puno pozitivnih pomaka za ovu sredinu. Naš župan Goran Pauk, sa svojim zamjenicima kao i čitava županijska administracija uvijek pruža podršku i daje vjetar u leđa svim kvalitetnim projektima koji su na dobrobit građana, jer nam je jedan od glavnih ciljeva ravnomjeran razvoj svih krajeva naše županije“, kazao je zamjenik Blažević u svom prigodnom obraćanju te čestitao Pirovčankama i Pirovčanima Dan Općine i blagdan njihova zaštitnika.

Načelnik Općine Ivan Gulam prezentirao je projekte koje je Općina provela u protekloj godini i najavio buduće planove. Tijekom svečane akademije načelnik je dodijelio plakete Općine zaslužnima: Anki Meić za dugogodišnji angažman u njegovanju kulturne tradicije i narodnih običaja, Marinu Bausu i Marinu Bariću za dobrovoljno darivanje krvi, Prostovoljnom gasilskom društvu Zreče iz Slovenije za potporu razvoja vatrogastva na području Općine Pirovac i Josipu Čubriću za uspješne rezultate u karateu.

Nagrada Općine Pirovac ove godine dodijeljena je Ani Baus za osobiti doprinos njegovanju tradicijskog i kulturnog stvaralaštva i narodnih običaja.

  FOTO GALERIJA: Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

  25.04.2019 13:35  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24